:) güzel soru. yanıtını bende merak ettim.
Printable View
Kesinlikle doğru önemli Ceza Hukukumuzun temel ilkesi maddi gerçeği ortaya çıkarmaktır. Ve usulüne uygun şekilde elde edildiği takdirde bu sitedeki yazılan her şey delil olark kullanılabilecektir. Burada adını anmayacağım ünlü bir sitede bir üyenin yazmış olduğu suç teşkil eden yazılar sonucunda (sadece o sitedeki yazılarından dolayı) soruşturma açıldığını belirtmek isterim.
Bizler iddia veya savunma makamları değiliz, dolayısıyla yöneticilerle kullanıcılar arasındaki ilişkide iddia - savunma makamı ilişkileri değil daha çok vekil - müvekkil ilişkileri olmalıdır ve belirli bir mahremiyet içerisinde kalmalıdır zira bu siteye gelenlerin hepsi hukuksal olarak haklı olan kişiler değil, suçlu olan kişilerde bu siteye giriyor ve bilgi istiyorlar dolayısıyla onların bilgi alma hakkını hukukçular olarak engellememeliyiz ( Stj. avukat Mustafa POLAT ),
saygılarımla
Evet, arkadaş suçlu diye yanıt vermekten kaçınıp üzerine gitmek ne kadar anlamlı ?
Sonuçta gerçek dünyada avukatlar sadece haklı, masum olana mı danışmanlık yapmaktadır, onları savunmaktadır?
Bunları söylüyorum ama bu konu geniş bir konudur, hukuki.net in prensipleri çerçevesinde daha geniş bir şekilde tartışılması gerekir diye düşünüyorum.
Bende bildiğim kadarıyla türk telekom her türlü kaydı tutuyor, bu kayıtlardan aboneye rahatlıkla ulaşılabiliniyor...
bu arkadaş pişmanlık duymuyor, "beni bulurlar mı, bulamazlar mı? bulamazlarsa site sahibinin cehenneme kadar yolu var" demeye getiriyor. ve bu elemana cevap veriliyor. bana yanlış geldi...
Gerçekleştirilen suçtan nası kurtlucağını göstermek bence etik bir davranış değil. Ayrıca bu paylaştığınız bilgileri bir çok kişi okuyor bence tavrımız caydırıcı olmalı yapılan suçtan nası kurtarırız şeklinde olmamalı!
Haklısınız, web sitesinde bu şekilde desteklenmesi benim etik anlayışıma göre de doğru değil. Ancak hukukta buna yardımcı olacak bir açık varsa, ya da kanuna uygun bir hal, o da açıklanmalı diye düşünüyorum. Zira saklamakla adalet sağlanmaz. Mevcut sistemin gerekliliklerine, kurallarına göre sağlanır adalet. Dolayısıyla kişisel yerginizi yapar, varsa bilginiz yolu da gösterirsiniz...
Tabi ki hukuka daha doğrusu adalete uygun yönlendirmelere değildi eleştirim ama varsa kanun boşluklarını kötüniyetli kullanımlara da karşıyım. Yani eğer gerçekleştirilen eylem bir suç oluştuyorsa acaba bu konuda bir kanun boşluğu var mdır istifade edebileceğim tarzındaki düşüncelere de katılamam mümkün değil...