noter huzurunda düzenleme şeklinde yapılan tahliye taahhütnamelerine karşın itiraz hakkı olmadığını düşünüyorum...
Printable View
noter huzurunda düzenleme şeklinde yapılan tahliye taahhütnamelerine karşın itiraz hakkı olmadığını düşünüyorum...
dosyaya baktırtmak için,bir arkadaşımı gönderttim. çok şükür ki Tebligata herhangi bir itiraz olmamış. Gelsin işlemini yaptırsın demişler. ama benim en şikayetçi olduğum konu gittiğimde adam gibi bilgi vermemeleri. neyse burası şikayet yeri değil, siz paylaşmayı seven dostlarımızla bu işi süreç süreç hallettim sayılır. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, şimdi..
Memur dedi ki; 15 gün süre içerisinde karşı taraftan herhangi bir itiraz yok. Yarın gelin gerkeli işlemi yapalım. yine yeniden soruyorum, nelere hazırlıklı olmalıyım? nelere dikkat etmeliyim? (işlem masrafı 80 ytl, dedi.) memur mu alıp gidilecek. ek süre 7 gün daha mı verilecek? Ne olacak şimdi?
Ayrıntılı bilgi veren herkesten, Allah bin kere razı olsun.
Biraz daha sabredilecek ve yaşanarak öğrenilecek :)
çok güzel ama sorumun da cevaplarını alabilirsem çok daha güzel olacak =)
özetlemek gerekirse :
28.07.2008 Tarihinde Tebligat Alıcıya Tebliğ edilmiştir.
Üzerine 15 gün sayılmış olup 12.08.2008 tarihine kadar itiraz olmaması sonucu TEHLİYE KARARI KESİNLEŞMİŞTİR.
Kiracıya Ek verilecek süre kaç gün?
Verilen Sürenin sonunda kiracı hala daireyi boşaltmamış ise, Memur ve çilingir ile gidilmesi için ek bir işlem yapılacak mı?
*başka bilmem gereken olay süreç durum ve Gerekli bilgilendirmelerin tarafınızdan yapılmasını arz ederim.
Tahliye sürecın başlamış demektir. Gidip evi tahliye edeceksınız. Muhtemelen sizden uygun süre istenecek evı boşaltmak için. Boşaltmazsa tekrar gıdıp eşyaları kontunuzdan cıkarrtıracaksınız.
Bu arada 80 YTL yetmez. Bu rakamı 3 katına çıkmış düşünün. Dirençle karşılaşmanız halında çilingir,tahlıye için hamal ve polis marifetiyle yapacaksınız. Ve bunların yol masraflarıda eklenecek.
Dikkat bu işlemiyaparken yaptıgınız icra ve tüm masrafları almanızı, alamayacak iseniz yapılan masrafı karşılayacak kadar haciz yapmanızı öneririm.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. bu konularda ne kadar detaylı bilgi verirseniz forumumuz için o kadar iyi çünkü sorularım genel sorular. vereceğiniz yanıtlar neticesinde tüm forum bunlardan yararlana bilir.
ben yarın adliyeye gittiğimde 80 ytl lik bir masrafımın olduğunu söylediler. bu işlem ne işlemi? bu yapacağım işlemle diyelim ki 7 gün ek süre verdiler, o süre sonunda bir işlem daha yapıp memur mu alıcam. bu hukuki konular uzamnlık istiyo. avukata versne basit iş deyip almıyo. bizde uğraşıyoruz işte. sizde mazur görün bizleri, başınızı ağrıtıyoruz sorularımızla.
evetttt, sonuna geldik gibi görünüyor a dostlar!.
dün de adliyeye gittim. kiramın %18ini devlet benden harç olarak adliyede istedi. verdim!
sonra, 60 lira memura yol harç parası verdim. gideceği yer yakın olduğu için 30 lirada yolluk paraıs verdim. Memur kapıdan söylüyomuş, 7 gün sonra çıkmazsan evin memurlar tarafından boşaltılacak diye.
Kiracımda demiş ki, ben çıkmıcam, ev sahibimle ben anlaştım elektirik su kira ödüyorum istediiim zaman çıkarım demiş. memurda sen bilirisn 7 gün sonra evin boşaltılır görürsün demiş.
neyse, şimdilik durum buraya kadar geldi.
eşyaları boaşltılsın istemiyorum, alsın kendisi gitsin yazık günah diyorum. ama boşaltıcak gibide durmuyo. şimdi bu kişinin eşyalarını kapının caddenin ortasına mı boşaltacaklar. yada bi depoya falan mı? şimdi onun masafarlarıda olur onuda utanmadan benden alır bu devlet. kiracıyı bu kadar koruyan dvlet görmedimde!..
tahliye de ki süreci de sağa salim atlatırım inşallah. buraya yazarım gelişmeleri. Tahliye durumunda olanlara örnek olur bilgi olur. kolay gelsin..
ben sadece tahliye için işlem yaptırıyorum. ekstra bi takip açmadım iş uzamasın diye. şimdi;
icra yolunda ki yaptığım tüm masrafları nasıl alıcam kiracıdan?
yada eşyalarına nasıl haciz koydurtucam o anda?
bunlar için ayrıca bir takip mi açmam gerekiyor?
Yönetimin Notu: Uygunsuz talebinizden ötürü mesajınızın bu kısmı silinmiştir.
İcra işlerini hallettim. 2 gün sonra icra kiracının kapısına gidip eşyaları boşaltacak.
Bu gün kiracı aradı.
İcrayı iptal ettir diyor.
İstediğin kirayı ödeyeyim diyor.
Var mı böyle bir mantık ya.
Önce telefonda tehdit etti. Kesti biçti sonra yumuşadı anlaşalım dedi.
Allaha yakın bana uzak ol dedim.
O zaman evi boşaltıcam yarın tüm depozitomu ver dedi. (2000ytl depozito)
Son ayın kirasını yatırmadı. ( aylık kira 550)
Elektrik su ne durumda bilmiyorum.
İcraya 600 YTL masraf ettim.
1 aylık kira+icra masrafları+diğer masraflar 1500ytl yi buluyor.
Şimdi ben bu kiracıya depozit mi vericem birde?
gerçi tek kuruş hakkı kalmasın bende istiyorum ama beyefendi önce depozito istiyor yoksa çıkmazmış.
of yani hiç yoktan yere uğraş dur sinir krizleri geçirttiriyorlar insana.
Birde utanmadan diyor ki; biz doğuluyuz kalabalığız çok canlar yanar diyor.
Keser biçeriz diyor...
Bunlarla yüz göz olmak dahi istemiyorum.
O yüzden Korkusu olmayan işinin ehli iyi bir avukat alsın benim yerime tahliye günü anahtarı diyorum.
Bana akıl fikir verebilecek dostlar varsa şuan açığım hep sine.