Re: Borçlunun banka hesabının bulunması için hangi kuruma yazı yazılmalı?
Alıntı:
Stajyer_Harun rumuzlu üyeden alıntı
Burada Bankaların,Devletin ve vatandaşın ortak suçu var.Hepsini bir kenara bırakalım vatandaş her bankadan kresi kartı alıp limitlerini aşan harcamalar yapıp ayağını yorganına göre uzatmayınca suçludur.İğne çuvaldız hikayesi yani.Devlet bu kredi kartı faizlerinden önce limitleri aşağı çekmeli.Ve insanlar bir yada en fazla iki bankadan kredi kartı alabilmeli?Muhakkak kısıtlamalar şart.Ben ayağını yorganına göre uzatmayıp maymun iştahlı alışveriş yapan sonrada ağlayan insanlara gıcık oluyorum.Bankaların uyguladığı temettü faizlerinin acımasız olduğunu kabul ediyorum.Ama insanlar bunu bilerek niye bile bile lades oluyorlar anlamıyorum.Gelirin yoksa neye güvenerek bu harcamaları yapıyorsun.Ve tabiki ülkemiz sıcak paranın faizin yeri olmuş.Üretimin istihdamın önündeki bir başka engelde bu olsa gerek.Bankalarda paradan para kazanma prensibine göre çalışıyorlar.
Kesinlikle katılıyorum. Ama bunun en büyük nedeni bizim insanımızın genel olarak artık kalıtımsalmıdır nedir yani biraz geniş, vurdumduymaz olmasından kaynaklanıyor sanırım. Aşağı yukarı her toplumsal olayda aynı şeylerle karşılaşıyoruz. "Atın ölümü arpadan olsun" diye bir atasözümüz var mesela! :) Çok rahatız çok. Dediğiniz gibi bilinçli kullandığı halde elinde olmayan nedenlerden dolayı borca düşen de var ama aynı şekilde durumu çok rahatken kredi kartlarını kontrolsüzce kullanıp kedini zorla sıkıntıya sokanlar da var. Bence "akıllı" insan şartları ne olursa olsun altından kalkamayacağı borçlar yapmaz. Ama bahane hep aynı; Efendim geçinemiyorduk, faturalarımızı ödeyemiyorduk, yok efendim maaşımız ev kirasına gidiyordu mecburen kart kullandık falan filan gibi.....böyle birçok mazareti var herkesin. Sanki bankadan kredi alınca veya kredi kartını limiti aşana kadar kullanınca düzeliyormu herşey? Tabiki hayır. İnsanlar bence önce kendilerini yani şartlarını düzeltebilmeli yapabiliyorlarsa. Madem hayat şartları zor o zaman ona göre yaşayacaksın. Eğer istanbul gibi büyük bir metropolde yaşıyorsan bunun mutlaka bir bedeli olduğunu bileceksin, bilmiyorsan mutlaka bildirirler bir gün! Kredi kartı çağdaş yaşamın bir gereğidir. Ben kullanmıyorum işim olmaz diyemezsin. Ama kişi önce kendini bilecek, gelirini giderini kısaca hesabını iyi yapacak. 500 lira maaş alan adam cebinde 2000 yada 3000 liralık kredi kartı oldu mu havasından geçilmiyor yaa! :) Görmüşsünüzdür çevreden mutlaka; "Baba bak kartım geldi tam 3 milyar limiti var naber?" diyenleri! Sonra icra gelince o yüz ifadelerinden geriye eser kalmıyor, pancar gibi oluyor millet.
Neyse bu konular çok derin, daha fazla uzatmayayım en iyisi....
Saygılar...