Hukuk forumunu hukuki bilgilerle alakası olmayan gereksiz tartışmalarla işgal etmeyin.
Sözüm iki tarafadır.
Printable View
Hukuk forumunu hukuki bilgilerle alakası olmayan gereksiz tartışmalarla işgal etmeyin.
Sözüm iki tarafadır.
tedbir nafakası boşanma davasıyla ayrı yaşama hakkı elde eden eşe bağlanmaktadır. boşanma davası kesinleşene kadar tedbir nafakası devam eder. ancak karşı taraf, çalıştığınızı iddia ederse, yoksulluk nafakasına mahkeme hükmetmeyebilir. burada da yapılacak kriter kazacınızın geçiminize yeterli olup olmayacağıdır. ancak asgari ücret aldığınızı düşünecek olsak dahi kararın kesinleşmesiyle tedbir nafakası sona erecek, mahkeme de yoksulluk nafakasına hükmetmeyecektir. ancak sosyo ekonomik durum araştırmasından sonra işe girdiğiniz için gelen araştırmada "çalışmadığınız" yazılmıştır. eğer karşı taraf, çalıştığınızı ileri sürmezse, mahkeme yoksulluk nafakasına hükmeder.
Nafaka talebinin dava dilekçesinde talep edilmediğini varsayarsak daha sonra talepte bulunulabilir mi?
Söz konusu dava bir boşanma davasıysa, yargılamanın her aşamasında yazılı veya sözlü olarak nafaka talebinde bulunulabilir. Nafaka bağlandığı takdirde tedbir nafakası talep tarihinden itibaren, yoksulluk nafakası boşanma kesinleştikten sonra başlayacaktır.
İşsiz adam neyle ödeyecek Allah sizin gibi düşünenlere yardım etsin.
Aynen katılıyorum.Boşanan bayan arkadaş ters cevaplara kızıyor ama haber programları gazetede bazende çevremizde,boşanma olaylarında işin sonunun cinnete gittiğini unutmamak lazım.Kaş yapayım derken göz çıkmasın.Sorun varsa sorunun bittiğine kusurlu taraftan kurtulunduğuna şükretmek lazım.Acizana fikrim.
ne yazıktır ki, özellikle bayanlar boşanmayı hazmedemez ve intikam duygularını nafaka,tazminat ve velayet konularında tatmin etme yoluna giderler. (istisnaların varlığını biliyorum) Bu intikam uğruna binlerce yalan uydurmaktan asla çekinmezler. bu düşüncedeki kişiler için alınan her tazminat,her nafaka ve velayet hazmedilemeyen bir boşanmanın intikamıdır ve bunlar gerçekleştiğinde etraflarına kocasının kusurları sebebiyle bunları kazandığını anlatırlar. Az sayıda böyle düşünmeyen bayanlar lütfen alınmasın.