Re: Er'e üst devrelerden dolayı atılan dayak
Alıntı:
özüTürk rumuzlu üyeden alıntı
sayın commodore 1tr:
Sizi yürekten tebrik ediyorum... yok yok şaka değil.. Gerçekten tebrik ediyorum..
Bende tebrik edilmek istiyorum.Müessir fiil suçunda astla üstün alacağı ceza aynı olsa idi disiplin nerede kalırdı?Herhalde bunu düzenleyen kanun koyucunun astlara gıcığı vardı.Bütün hainlikler bu astlardan çıkıyor cezalarını fazla düzenleyelim demişlerdir.Adı disiplin olan ve disiplinle yönetilen bir sistem de eşitlik söz konusu olabilir mi? Diğer ülkelerin askeri ceza kanunlarını inceleme zahmetine girebilirmisiniz?Her sistem de yanlış işleyen dişliler olabilir.Bunu bütün herkese şamil kılmak doğrumudur?Bu kişiler yurt dışından ithal edilmedi.Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.Dışarıda ne suçlar varsa aynısı sistemde de var.
Sayın yld19sm:
tebrik edilmeyi hak edecek bir yönünüzü görür ,isek sizi de tebrik ederiz.. merak buyurmayınız. Ancak şu ana kadar tebrik edilmeye değer bir yönünüze şahsım olarak şahit olamadım. Eğer belirgin bir farklılık gösterir "emsalleriniz arasında temayüz eder iseniz" sizide tebrik etmekden kaçınmayız...
Şimdi dönelim konumuza.. Disiplin bireylerin birbirleri arasındaki baskıya yönelik değil göreve yönelik olmak zorundadır. Zira icra edilen faaliyet ülke savunmasıdır ve bireylerin kişilik sorunlarının tatmini için insan unsuru üzerinde hukuk dışı uygulama hakkı hiç kimsede olmamalıdır. Mevcut uygulamada sıkça görülen,görev dışında adeta kaşının altında gözün var tarzı saçma sapan bahaneler ile baskı yaratma çabalarının adı disiplin değil ....... dir.
Yazınızda belirttiğiniz üzere hainliklerin ast kademelerden değilde genellikle üst kademelerden geldiği tarih sayfalarına bakıldığında rahatlıkla görülebilir. Hatta çok uzaklara gitmeye gerek yok.Yakın döneme ait size örnekler verebilirim.Bir yüzbaşının ülke savunma sistemleri konusunda çok hayati bilgileri............ diyerek devam etmeyeyim de kimselerin başları önlerine düşmesin. Örnek çookkk ama biliyorsunuz bu siteyi internet bağlantısı olan herkes okuyor. Hiç bir devlet kurumuna olan toplumsal güvenin zedelenmesini arzulamam.
Disiplin konusunda sayın commodere 1tr yazısında "Disiplin Kanunlara nizamlara ve amirlere mutlak itaat astın ve üstün hukukunun gözetilmesidir " şeklinde ki ifadeyi aynen kullanmış. Keşke bu gerçekte de bu şekilde olsa ve uygulansa.. Uygulamada ise durum tamamen farklı.. gazetelere bakınız, ordunun en önemli sınıfı olan astsubaylar hakkında 1.derece 4.kademe ile ilgili kanun geçiyor ve ardından ertesi gün ordunun en tepesindeki birey tarafından bizzat telefon ile komisyon başkanı aranarak yasanın geri çekilmesi isteniyor.( kaynak www.emekliassubaylar.org)... şimdi commodore 1 tr nin ifadesini bir kez daha anımsayalım.. "kanunlara itaat","astın hukunu gözetmek"... Şimdi sayın commodere 1 tr bu ifadeyi kaleme alırken acaba ordunun en başındaki şahsa disiplinsiz,kanunlara itaat etmiyor yada astlarının haklarını gözetmiyor mu demek istiyor.. sanmam.. öyle dememiştir. bir dil sürçmesi yada yanlış anlaşılma olmuş olabilir mi? ne dersiniz..?
Konunun mecra değiştirmesini arzu etmez idim ama yazılanlar ve sulu cevaplar bu şekilde yazmaya mecbur etti.. Amacım bir fikir çatışması yaratmak değil doğruyu bulmak.... Ancak kimi arkadaşlarımız bazı gerçekleri sırf ait oldukları sınıfın menfaatlerini korumak ve kollamak adına saptırıyorlar dahası hukuk sitesinde hukuksuzluğun reklamını yapıyor ve "efendim dünya ordularında da bu böyle " diyorlar. Bende oturduğum yerden "ya sabır çekiyorum"... galiba şimdilik yapılacak en güzel davranış bu arkadaşlarımızı insafa vicdana ve adalete davet etmek olacak.
Herkese saygılar...
Sn OzuTurk Size katiliyorum, Disiplin saglamak adina baski kurulmasinin ve dayak atilmasinin onune gecilmesi gerektigine inaniyorum, disiplin saglamak icin kanunlar, savcilar ve mahkemeler var. Herkes kendi dogrularina gore disiplin saglamaya calisirsa daha buyuk disiplinsizlik ve kaos olur, diye dusunuyorum.
Saygilarimla.
Dayak atılmasını kim savunduki? bilen varsa beri gelsin sayın Akinot.Bizim tartıştığımız ast-üst ilişkisi ve bunu düzenleyen bir madde.Kişiliksiz biri çıkıpta bunu baskı ve şiddet olarak kullanıyorsa kanun koyucu tarafından yapılan düzenlemenin yanlış olduğu söylenebilir mi?Hem burası askeri ceza bölümü bunu tartışmak istiyorsanız ve subjejtif olarak görüşlerinizi yazmak için yorum bölümleri var.Niye orada bir başlık açmıyorsunuz.
Sn yld19sm. Ben sadece bu konudaki dusuncemi belirtim, sizi, yada her hangi baska bir kimseye hedef almadim. Zamanim olunca bu konuda, yeni bir forum acma konusunu dusunebilirim.
Saygilarimla.
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sn yld19sm. Ben sadece bu konudaki dusuncemi belirtim, sizi, yada her hangi baska bir kimseye hedef almadim. Zamanim olunca bu konuda, yeni bir forum acma konusunu dusunebilirim.
Saygilarimla.
Saygı bizden.
dayak cennetten cikmadir demis atalarimiz.. arasira ufak tefek seyler olur.. fazla abartmaya gerek yok.. :) :) :)