Kontör ticareti ile Ferdda hanım.Destek değil,köstek olma yani.
Printable View
Kontör ticareti ile Ferdda hanım.Destek değil,köstek olma yani.
kontör ticareti , zorda kalan için bulunmaz fırsat gibi görünse de bazı istisnaları ve zorlukları olabiliyor.
(ben böyle duymuştum.hatırladığım kadarı ile ,büyük bir limitli kontör satılıyor ve bunu (1000 ytl yi peşin verip örnek (1000 ytl borç var ise) 125 ytl X 10 taksit toplamı : 1250 ytl olarak toplamda ödüyor.)satın alınan kontör alıcıya verilmeyip (ona borcunu yatırması için para veriliyor) ilgili kontörleri serbest piyasada uygun fiyatlarla satılıyor.bu geri ödeme borcu için senet düzenleniyor , yada teminat isteniyor (gayri menkul vb. gibi) . bakaya borcu yatırdıktan sonra , taksitlerle ilk önce parayı verene , geri ödemesini yapıyor.
------------------------------
benim bildiğim böyle idi sanırım.(teminat alınması bir bakımdan iyi ama , sadece senet süzenleniyorsa sonradan tahsil edememe gibi sorunlar olabiliyor .buda kontrör satıp para vereni de zorda bırakabilir....
saygılar...
unuttuğum yada bilemediğim bir nokta yok sanırım bildiğim kadarı ile böyle işlemesi gerekiyor bu satış.....
benim bildiğim kadarı ile böyle oluyor . basından böyle duydum. ist. böyle uyguluyormuş bazı gsm satış yerleri..ama değişik uygulama da olabiliyor .
-1000 ytl borç için satıcı borçluya istediği 1000 ytl yi veriyor.
-borca birde 250 ytl faiz yada vb. ücret koyuyor . toplamda satıcı 1250 ytl yi almış oluyor vade toplamında .(1250 ytl resmi olarak sanki kontör sattım olarak işlem yapıyor ama kontör leri vermiyot ona nakdi para verip borcunu yatırmasını sağlıyor .işlem olarak sattığı kontörleride serbest piyasada biraz uygun fiyata nakde çeviriyor.bu sadece kontör satışına örnek daha değişik yöntem de olabiliyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
kontör ticareti , zorda kalan için bulunmaz fırsat gibi görünse de bazı istisnaları ve zorlukları olabiliyor.
(ben böyle duymuştum.hatırladığım kadarı ile ,büyük bir limitli kontör satılıyor ve bunu (1000 ytl yi peşin verip örnek (1000 ytl borç var ise) 125 ytl X 10 taksit toplamı : 1250 ytl olarak toplamda ödüyor.)satın alınan kontör alıcıya verilmeyip (ona borcunu yatırması için para veriliyor) ilgili kontörleri serbest piyasada uygun fiyatlarla satılıyor.bu geri ödeme borcu için senet düzenleniyor , yada teminat isteniyor (gayri menkul vb. gibi) . bakaya borcu yatırdıktan sonra , taksitlerle ilk önce parayı verene , geri ödemesini yapıyor.
------------------------------
benim bildiğim böyle idi sanırım.(teminat alınması bir bakımdan iyi ama , sadece senet süzenleniyorsa sonradan tahsil edememe gibi sorunlar olabiliyor .buda kontrör satıp para vereni de zorda bırakabilir....
saygılar...
unuttuğum yada bilemediğim bir nokta yok sanırım bildiğim kadarı ile böyle işlemesi gerekiyor bu satış.....
Teşekkkürler,en sonunda böyle bir tefecilik yöntemi de başlamış olmuş.İlk defa duydum.
aslında bu durum yeni değil, zanında sarraflık yapmıştım. gelen oluyordu kredi kartı ile altın alıyorlardı (örneğin , çeyrek yada 22 ayar) bunu kredi ile ödüyordu.
-satın aldıktan sonrada bunu zararına başka yerde okutuyorlardı .yani satıp nakit para ihtiyacını karşılıyorlardı.(çektiridği krediyi de ilerideki vadesinde ödüyorlardı.amaç nakit ihtiyacını karşılamakmış.)
buda başka bir anlayış...
------------------------------------------------------------------------
buda benim yaşadıklarım :(çalışırken ...)
(sarraflık mesleğine lisede okurken açmıştım.ve uzun sürmedi çünkü işleyiş kuralları bile var , nasıl vergiden alt ederiz yada ne kadar çok kazanırız diye yaptıları bile hata ile doluydu.bir sarrflar işhanına maliye geldi mi hepsi birbirine zincir hesabı tel ile haber veriyorlardı . herkes sermaye olarak göstermediği altınları gizlemeye çalışıyorlardı(amaç çok kazanıp ,vergi yi az ödemek).
maliye gelirken yazarkasa çalışırdı.)
bunlar benim lise zamnında gözlemlediklerim...bunları gördükten sonra o meslekten ayrıldım. yaşadılarımı da yazmak istedim.
ben kurtuldum bu bankalardan çok şeye maloldu ama darısı başına...
bence de allh kolaylık vere
bu siteye yeni üye oldum bana yardımcı olup bilgilendırıseniz çok sevinirim ben 18 yasındayım ve össye hazırlanan bi öğrenciyim. babamın 2 kredi kartı bırde kredi borcu var ilk başlarda asgarisini ödüyorduk ama zamanla onuda ödeyemez hale geldik babam asgari ücretle çalısıyor toplam 6milyara yakın borcumuz var borç alabileceğimiz kimsede yok! bankalar sürekli arıyor ew tlflarına bile cvp vermeye korkar olduk babamın psikolojisi hiç iyi değil çok korkuyorum icra avukatları gelmiş 2kartıda taksitlendirmişler ayda 500 mılyon babamda baska çaresi olmadıgı için ödemeyi taahhüt etmiş ama ödeyemiyoruz avukat aradı hapis cezası alıcaksınız ödeme yapmazsanız demiş. biz zaten babamızın eline bakıoruz 2kardesız ve ikimizde okuoruz babamın hapse girme olasılığı gercekten varmı?