Re: Haciz aşamasında neler yapabilirim?
Alıntı:
HamitRANDA rumuzlu üyeden alıntı
kredi alma veya kredi kartı alma olayı farklı bir durumdur. daha önceden borcunuzun olması yada kredi kartı , kredi , karşılıksız çek gib durumlarda merkez bankasına mahkeme kanalı ile müzekkere gider ve merkez bankası tüm bankalara bilgi verir, kredi olayında ise buna benzer bir durum vardır farkı ise mahkeme kanalı ilse değil alacaklı bulunan banka merkez bankası aracılığı ile tüm bankalara bilgi verir. ( bi çeşit karaliste diyebilirim :) )
Vatandaşın ya da vekilin borçlunun bankada hesabı var mı yok mu şeklinde yazı tura atması yerine Kamu kuruluşu olan İcra'nın bunu ilgili yerlere yazarak öğrenmesi mümkün iken yapmaması tamamen saçmalık.Devlet kendi alacağı sözkonusu olunca esnafın banka hesabını bulup haciz koymasını biliyor.Merkez bankasına icradan bir yazı çıkartsak borçlunun herhangi bir bankanın herhangi bir şubesinde hesabı var mı yok mu diye bilgi vermezler mi?
Alıntı:
Stajyer_Harun rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaşın ya da vekilin borçlunun bankada hesabı var mı yok mu şeklinde yazı tura atması yerine Kamu kuruluşu olan İcra'nın bunu ilgili yerlere yazarak öğrenmesi mümkün iken yapmaması tamamen saçmalık.Devlet kendi alacağı sözkonusu olunca esnafın banka hesabını bulup haciz koymasını biliyor.
:( bu konuda sizin fikrinize tam olarak katılmakla birlikte , yasal bir kurum ve dahası infaz kurumu olan icra dairelerinin merkezi bir yerden borçlunun hesabının olup olmadığını sorgulaması için yapılan yasal bir düzenleme olduğunu sanmıyorum ( en azından ben bilmiyorum öyle bir düzenleme olduğunu ) .
Ama dediğiniz gibi olsa idi işimizin çok rahatlayacağı ve kırtasiye gideri ve zaman kaybı ile birlikte muhtemel hak kaybının önlenebileceğini düşünüyorum.
Alıntı:
HamitRANDA rumuzlu üyeden alıntı
:( bu konuda sizin fikrinize tam olarak katılmakla birlikte , yasal bir kurum ve dahası infaz kurumu olan icra dairelerinin merkezi bir yerden borçlunun hesabının olup olmadığını sorgulaması için yapılan yasal bir düzenleme olduğunu sanmıyorum ( en azından ben bilmiyorum öyle bir düzenleme olduğunu ) .
Ama dediğiniz gibi olsa idi işimizin çok rahatlayacağı ve kırtasiye gideri ve zaman kaybı ile birlikte muhtemel hak kaybının önlenebileceğini düşünüyorum.
Bu bilgilerin tutulduğu bir kurum muhakkak vardır.İcra buraya yazı yazsa bizde rahatlasak.Mahkeme kararının uygulanamaması ne acı.Ben BDDk ve Bankalar Birliğine sordum.Onlar böyle bir bilgi vermediklerini ve hatta kendilerinde böyle bir bilgi olmadığını söylediler.Aslında Devlet kurumları arasında İntranet uygulaması olsa çok güzel olacak.