Re: Türk Silahlı Kuvvetleri
Sayın Gür;
Doğrusu yazınızdan pek bir şey anlamadım. Belki ben biraz anlayış/kavrayış yoksunuyum. Bu da benim kusurum.
Demokrasilerde askerin görevi nettir. Bizde ise "cumhuiryeti koruma ve kollama" gibi bir oldukça geniş ve muğlak bir kavrama sığınılarak, askeri her türlü görevle yükümlü saymak gibi bir "arıza" var. Bu yasaya göre asker her şeye burnunu sokma hakkını kendinde görmekte ve tüm toplumu "hizaya getirme" görevini dahi kendisinde görmekte.. Yargıya müdahale niteliğindeki açıklamalar yapmakta.. Toplum mühendisliğine soyunmakta.. Ama bu kuvvetlii konumu nedeniyle de bir çok şeyin üstünün örtülmesine neden olmakta. Örneğin Dağlıca baskınında komutanların neden yargılanmadığını ben anlayabilmiş değilim. Bu olayda askerin zaafiyeti var dediğim için eleşirilmiştim. Şimdi bu zaafiyet yavaş yavaş ortaya çıkmakta ve yargılanan kişiler nedense erler.. Oysa bir askeri yenilgide benim bildiğim sorumluluk komutanda olur. Biz zurnanın son deliğini yargılıyoruz.
Ayrıca, şu Humeyni'yi günahım kadar sevmem. Atatürk'ü çok severim. Ama bir insana falanca kişiyi kanun zoruyla sevdirmenin neresi size normal geliyor? Atatürkçülük adına üniversite eğitimi engellenen birisinden ne bekliyorsunuz? Atatürk sağ olsaydı, kendi adına konuşan bu yasakçılar onun adına ahkam kesemezlerdi.. O, üniversitelerde böyle bir yasağı istemezdi.. Ama ne yaparsın ki, piyasa kraldan fazla kralcılarla dolu.. Bir evlat "babamı sevmiyorum" diyorsa, bunun psikologlarca iyi iredelenmesi gerekir. Kabahat sevmeyende mi, yoksa sevilmeyecek kadar yasakçı tanıtanlarda mı?
Re.Akp partisi yanarsönerlamba oldu
AKP, kapatma davasıyla ilgili savunmasını önümüzdeki hafta başında Anayasa Mahkemesi'ne verecek.
AKP'nin hukukçuları savunma hazırlıkları için dün Ankara'da "kampa" çekildi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığındaki AKP'nin hukukçuları, Yüksek Mahkeme'nin son türbanla ilgili iptal kararı ışığında savunmaya son şeklini verecekler. Savunma metni daha sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan'a Pazartesi günü Ankara'ya gelişinde iletilecek. Erdoğan'ın onayıyla birlikte de savunmanın Pazartesi günü akşam ya da Salı günü Yüksek Mahkeme'ye sunulması bekleniyor.
İptal savunmaya nasıl yansır?
Türbanla ilgili anayasa değişikliği için verilen iptal kararının savunmaya nasıl yansıyacağı da merak konusu oldu. AKP kurmayları arasında, "Dava iddianamesi ağırlıklı olarak bu düzenlemeden yola çıkarak türban üzerine oturtulmuştu. Ancak bu iptalle davanın en önemli dayanağı düştü, o halde dava reddedilmeli" görüşü ağır basarken, "Bu değişiklik türbanla ilgili değildi, biz de hiç böyle bir şey söylemedik, şimdi bunu savunmaya yansıtmak bu düzenlemelerin türbanla ilgili olduğunun kabulü anlamına gelebilir" kaygısını dile getirenler de oldu.