Re: İştirak nafakası temyiz süresi
Alıntı:
ahmetdamar rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 443 – Temyizi dava icrayı tehir etmez.
…………………………
Nafaka hükümleri müstesnadır.
......................
Lütfen buna açık bir cevap verebilirseniz çok memnun kalacağım.
Saygılarımla...
Bu anlaşılması zor bir konu. Özetle: Maddi ve manevi tazminat ile yoksulluk (ve iştirak) nafakası kararı kesinleşmeden (temyiz dahil sonuçlanmadan) icra konusu yapılamaz. Ama tedbir nafakası karar tarihinden itibaren, (talep tarihinden beri birikmiş miktar ile birlikte) derhal ödenmelidir. Ödenmezse karar tarihinde icra konusu yapılabilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Bu anlaşılması zor bir konu. Özetle: Maddi ve manevi tazminat ile yoksulluk (ve iştirak) nafakası kararı kesinleşmeden (temyiz dahil sonuçlanmadan) icra konusu yapılamaz. Ama tedbir nafakası karar tarihinden itibaren, (talep tarihinden beri birikmiş miktar ile birlikte) derhal ödenmelidir. Ödenmezse karar tarihinde icra konusu yapılabilir.
İlginiz için tekrar teşekkürler.
Alıntı:
aart rumuzlu üyeden alıntı
3- aylık 50 milyondan 250 milyona çıkartılan iştirak nafakasını şu an (yıllık 2.500 YTL yapıyor ki öğrendiğim kadarıyla 1 milyar sınır var temyiz için) bunu ödeyebilmem mümkün değil. işim yok. gelirim yok, hiçbir gayrimenkule sahip değilim. Ayrıca dava masrafları, avukat masrafları, diğer bütün masraflar tarafıma yükletilmiş.
Şu anki konumum itibariyle kazada kolumdan sakatlandığım için ve hala iyileşme sürecinde olduğum için, ailemden destekle ayakta duruyorum. Ancak kararda "davalının geliri arttığı için" diye bir madde var. Oysa tam tersi işimden bile ayrılmak zorunda kaldım ve hiçbir gelirim kalmadı..
İşiniz yok! Geliriniz yok! vs. vs. ama ÇOCUĞUNUZ VAR. Hep yokluklara takılmayın,,, biraz da varlıklarınızı DİKKATE ALIN.
Evli olsa idiniz; çocuğunuza bakacak mıydınız??? Bakmayacak mıydınız??? Aylık ne kadar uygun görecektiniz?? Tüm bu soruların cevabını annesinin size olan davranışı mı belirliyecekti??? de şimdi hiçbir hukukunuz olmadığı için çocuğunuzun rızkını da pazarlık/itiraz/red konusu yapabiliyorsunuz...
Alıntı:
aart rumuzlu üyeden alıntı
Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.
Ancak sunu da belirtmeliyim Asgari ücretin 435 ytl oldugu bir ülkede 250 ytl "iştirak" nafakası abartı üstü bir rakkam..
Bence de; gelin Hükümete baskı yapalım, komuoyu oluşturalım İVEDİLİKLE.., her an her dakika yeni yeni döllenmeler gerçekleşmesin.
Asgari 1.000,00._ytl geliri olduğunu belgelendiremeyen ÇOCUK SAHİBİ OLMASIN. Bu konuda tıbbi tüm tedbir ve tertipler ergen kıvamına gelen her T.C. delikanlısına derhal uygulansın. Taa ki; aylık düzenli olarak en az 1.000,00.-ytl. kazandığını, sigortalı olduğunu ha bir de bu şartları bozulsa dahi 'acından ölse dahi' çocuğunu bakıp büyütmek için gereken herşeyi yapacağını belgeleyebildiğinde ancak işbu tıbbi tedbir ve tertiplere son verilsin...
Evet 435 ytl. asgari ücret olan bir ülke de; bu ücret artmayacağına göre; nafakaya konu çocuklarda DOĞMAMALI...
Sayın COGNIS,
Annemisiniz yoksa babamı?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış yazmışım. Karar tarihi değil, talep tarihinden itibaren geçerli olur.
Talep ilk dava açılırken yapıldıysa dava tarihidir. Ama bir boşanma davasının ilerleyen celselerinde de nafaka talebi yapılabilir, bu durumda talep tarihi olur.
merhabalar
benim sormak istediğim şey bır nafaka davam vardı karşı taraf karşı boşanma açtı davamız goruldu bana 250 ytl nafaka ve boşanma kararı verdı.karsı taraf bu nafakayı temyize gönderdi .Bugun dosya sonuclanmıs ve temyiz Görevsizlik kararı vermiş bunun anlamı nedir ?
Şimdıden tşk ederim ilginize
Alıntı:
dogadan_06 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
benim sormak istediğim şey bır nafaka davam vardı karşı taraf karşı boşanma açtı davamız goruldu bana 250 ytl nafaka ve boşanma kararı verdı.karsı taraf bu nafakayı temyize gönderdi .Bugun dosya sonuclanmıs ve temyiz Görevsizlik kararı vermiş bunun anlamı nedir ?
Şimdıden tşk ederim ilginize
Karar elinizde mi?
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Karar elinizde mi?
hayır internetten dosya sorgulamasından baktım henuz ulaşmadı elime
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Anladım.:)
ama sanırım kötü birşey :) benım acımdan
Kötü birşey demedim. Sadece yorum yapmam için yeterli bilgi yok.