Senet anlaşmaya uygun doldurulmuş borçlu tarafından imza edilmişse yazı ve kalem değişikliğinin bir önemi yoktur.
Ödenmemesi halinde senedi avukatınıza veriniz icra takibi başlatsın.
Printable View
Senet anlaşmaya uygun doldurulmuş borçlu tarafından imza edilmişse yazı ve kalem değişikliğinin bir önemi yoktur.
Ödenmemesi halinde senedi avukatınıza veriniz icra takibi başlatsın.
Merhaba arkadaslar Ben arkadasima borc verdim geri alamama durumunda Senet imzalatıp öyle para veririm dedim ve senet imzalattim Bu durum da seneti notere onaylatmam gerekir mi?:alala
valla boşuna başını belaya sokma derim. kar amacın yoksa bu ticaret çok riskl, çok pişman olursun...
ticaret değil ben ona borç verdiğim için ona senet imzalattırdım acaba bu senetin noter tastik olması gerekirmi?
Senedin notere tasdik edilmesi gerekmiyor.
Şimdiden bilgi veren hukukcu ve arkadaşlara teşekkür ederim;
LTD.ŞTİ.Hizmet karşılığında ve cari hesabına istinaden senet veriyor.Senette nakden ibaresi vardır ve şirket müdürü imzalamıştır. Şirket ve şirket müdürüne ikisine birden icra takibi açılabilirmi?
Hukukçu değilim, fakat bildiğim kadarıyla, kamu borcu dışındaki tüm alacaklar için sadece limited şirketin mal varlığına yasal takip başlatılabilirken, doğrudan ortak veya müdürlerin mal varlıklarına gidilemiyor. Fakat ssk prim ve maliye borçları için öncelikle şirket malvarlığına, haczi kabil malı yoksa müdür ve ortakların şahsi malvarlıklarına da el konabiliyor.
Senede Ltd. Şti. adına kaşe üstüne veya şirket adı ünvanı üstüne imza atmışsa şirket borçlanır adını soyadını yazıp imzalamışsa kendi borçlu olur.
Şirket kaşesi üstüne imza atılmış.Fakat hem şirkete ,hem şirket müdürünün evine tebliğ gönderilmiş.Avukat arkadaş nakden ibaresi olduğu için hem müdür ,hem şirket sorumlu demiş
- - - Updated - - -
Şimdi bilgi aldım senete firma kaşesi üstüne ve kefil yazan yere kaşe haricinde imzalanmış
Ayşe hanım, anladığım kadarıyla asıl borçlu tüzel kişilik olan şti., kefil ise yetkili. Nakden değil de malen yazılmış olsaydı tabi işler değişirdi. Avukat doğru söylemiş. Kefil şart tutulmamışsa keşke boş bırakılsaydı o bölüm.