kardeşim buradaki anormallik şu neden siz boşanma veya nafaka kararını kendi maaş biriminiz vasıtasıyla kestirmiyorsunuz böylece borcunuz ne ise o gönderilir içra müdürlüğüne ve kesintide parayı alandan yapılır.
Printable View
kardeşim buradaki anormallik şu neden siz boşanma veya nafaka kararını kendi maaş biriminiz vasıtasıyla kestirmiyorsunuz böylece borcunuz ne ise o gönderilir içra müdürlüğüne ve kesintide parayı alandan yapılır.
katip bey benimde nafakamla aynı dertteyim.nafakam 225 birikenle beraber 315 e yakın.harcıymış vergisiymiş vede mahkumlara ödenekmiş adı altında bana gelen 280 ve küsüratı var.elime az geçiyor. bu verilen kızımla bana ait tedbir nafakası.birde duyduğuma göre 100 ytl olan nafakalarda harç alınmıyormuş lakin mersin icrasından arkadaşım alıyor 100 nafaka artı 90 da birikmiş.adana icrası harç kesmiyor nafaka 100 olduğu için ama mersin icrası alıyor anlayamadım aradaki uyuşmazlığı.bu kadar vergi harc mahkumlara ayrılan para olurmu.kiracıyım kiramı ödeyemiyorum bu nasıl iş
Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Son olarak 200 YTL nafaka ödedim ve 7,20 YTL benden bir ücret talep etti icra yetkilisi bunu talep ederken nafakayı alacak kişidende 4.00 YTL kesinti yapılacağını söyledi. Nedenini anlayamamıştım. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle konuyu araştırma fırsatım olmamıştı. Soruma gelince; Nafakayı yatırandan tahsil edilecek ayrıca bir ücret varmıdır? Bu ücretin oranı olurmu?
Bu ek kesintilerden kurtulmanın en garanti yolu karşı taraf ile anlaşıp, icraya gerek olmadan doğrudan onun hesabına yatırmaktır. Tabii hesaba mesela "temmuz ayı kızım X için iştirak nafakası" gibi bir ibare ekleyerek.
Sn Katip bey ,
Benim biraz farklı bir sorunum var bir görüşünüzü almak isterim.
eşimden boşandım ve tedbir, yoksulluk nafakası ve tazminat kararını hakim son duruşmada verdi. Dolayısı ile birikmiş bir nafaka borcum olusuverdi bir anda. eşim ve avukatından bir hesap numarası isteyerek borcu bir kac taksitte ödeyeceğimi belirttim onlar ise peşin istediklerini söyleyip bir hesap numarası belirtmiyorlar. Peşin ödemezsen haciz yaparız vs tehditlerde bulunuyorlar. Ben böyle bir durumda kendilerinden hukuki olarak nasıl bir hesap numarası talebinde buluna bilirim.
Dava açıldığı ay itibari ile mahkeme nafakaya hükmetti 24 aylık nafaka birikmişini icra ile almak istiyorlar bende 7 günlük süre içinde mal beyanında bulundum maaşımdan 4/1 oranında kesinti yapın diye dilekçe verdim fakat öğrendimki faiz karar tarihi ile başlanması gerekiyormuş (icra müdürlüğü dava açıldığı ay itibari ile başlatmış bana gelen çizelgeye göre) 7 günlük süre bitti şu an neyapabilirim icra müdürlüğü kendi kafasına göre nasıl böyle bi uygulama yapar hukuken ne yapılabilir şimdiden teşekkür ediyorum.
Çok emin olmamakla beraber. İcra tetkik hakiöliğine müracat etmeniz gerekmektedir. Eğer dilekçeniz dikkate alınmaz ise cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım savcılık makanı nerede diye sorun. Mutlaka size yardımcı olacaklardır.
Mümkün olduğunda fevri değilde yapıcı yaklaşmaya çalışın, sonuçta onlarda birer görevli ve bilgileri dahilinde işlem yapmaktadırlar. Dosya içeriklerini çok inceleme vakitleri olmadıkları için bu tür uygulama hataları vardır.
syn berraksu yanıtınız için çok teşekkür ediyorum