Re: Elektronik imza kullanıyor musunuz ?
Alıntı:
emesen rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler hocam.
Güvenli bir imza, zaten sistem her geçen gün, e-yönetime doğru gidiyor ve bu gidişle kağıt ve kaleme iş kalmayacak gibi. e-imza güvenilir bir sistem, ben inanıyorum ama hacker için de öyle mi? Zannediyorum bütün problem bu.
Maalesef internet ve internet tabanlı kullanılan elektronik uygulamalara karşı önyargımız var. İnternete bağlı bir bilgisayarda asla %100 güvenlikten sözedemeyiz ancak güven problemlerimiz yüzünden teknolojiyi reddetmek, teknolojik kolaylıkları kullanmamak ne derece mantıklı bilemiyorum. Şahsen tüm ödemelerimi banka banka dolaşmadan, havasız ve sıcak banka şubelerinde saatlerce kuyruk belkemektense internet bankacılığı yolu ile bir kaç dakikada oturduğum yerden yapıyorum. Kaldı ki internet bankacılığı uygulamalarında güvenlik tamamen bankaların kendi geliştirdikleri yöntemlerle sağlanmaya çalışılmaktadır. E-imza uygulamasını henüz kullanmadım ama en az ıslak imza kadar güvenli olduğunu bilgisayar ve hukuk birikimime dayanarak ezberden söyleyebilirim. Sonuçta gerçek hayatta kullandığımız ıslak imzalarda da risk vardır. Bizzat şahit olduğum bir imzaya itiraz davasında Adli Tıp tarafından imzanın kişinin eli mahsulü olduğuna karar verilmiş, itiraz üzerine tekrar yapılan incelemede de kişinin eli mahsulü olmadığına karar verilmiştir.
Nitelikli elektronik imza ise inkar edilemiyor.
Hala e-imza kullanmak için ne yapmak gerektiğini açıkça yazmamışsınız...
Ne yapmalıyız, nereye başvurmalıyız, imzayı nasıl atacağız?
Yeni koyuyu bilgi vermek amacıyla açmadım.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Hala e-imza kullanmak için ne yapmak gerektiğini açıkça yazmamışsınız...
Ne yapmalıyız, nereye başvurmalıyız, imzayı nasıl atacağız?
Adalet Bakanlığı çalışanlarına elektronik imzaları Adalet Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında yapılan anlaşma doğrultusunda büyük ölçüde ulaştırıldı ve sanırım kısa süre içerisinde aktif kullanıma başlanacak.
Bunun dışında elektronik imza sahibi olmak ya da kullanımı ile ilgili merakınızı gidermek için http://www.e-guven.com adresi sanırım yeterli olacaktır.
Alıntı:
Hakan Dikici rumuzlu üyeden alıntı
.....Adli Tıp tarafından imzanın kişinin eli mahsulü olduğuna karar verilmiş, itiraz üzerine tekrar yapılan incelemede de kişinin eli mahsulü olmadığına karar verilmiştir.
Bu şartlar altında kriminal inceleme sonuçları farklı çıkarken....
e-imza
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Elektronik imza kullanıyor musunuz ?
Elektronik imza kullanmıyorum. Kısa süre sonra kullanımının yaygınlaşacağını tahmin ediyorum.