Re: Çocukla şahsi ilişkinin engellenmesi hakkında soru?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Baba çocuğu ne olursa olsun kaçırmasın, kaçırmayı aklından bile geçirmesin.
Görüşme saatlerine, günlerine riayet etsin.
Burada anlatılanları ifade eden bir dilekçeyle yapılacak ilk celsede velayetin kendisine verilmesini talep etsin ve sabretsin. Dava sonuçlandığında -anlatılanlar ispatlanırsa - velayetin alınma ihtimali çok yüksek. Çocuğu kaçırarak bu şansı azaltmasın. Haklıyken haksız konuma düşmesin.
Merhabalar Arkadaşlar ve Değerli Hukuk insanları Dostlar.
Çocuk asla kaçırılmasın diyen arkadaşım,okullar 15 eylülde açılıyor ve 9 eylüldeki duruşmadan da Baba lehine bir karar alınamayacağı kesindir sanırım.En az 2-3 ay da sizin de belirttiğiniz dilekçenin incelenmesi sürecek.Bu arada da çocuk okulda 1-2 ay geçirmiş olacak.Daha sonra da okul değiştirme çocukta travmaya yol açmazmı?Kaçırmanın amacaı çocuğun menfaati düşünülerek yapılıyor ve doğaldır ki velayet kesinleşmişliği de yok.''-Anne yanında tedbiren...ibaresi var sadece.Yargıtay kararları olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.
Tüm arkadaşlara yaz sıcakları içinde kolaylıklar ve tatlı serinliklerle dolu başarılar dilerim.
Alıntı:
Şahin EGE rumuzlu üyeden alıntı
Çocuk asla kaçırılmasın diyen arkadaşım,okullar 15 eylülde açılıyor ve 9 eylüldeki duruşmadan da Baba lehine bir karar alınamayacağı kesindir sanırım.En az 2-3 ay da sizin de belirttiğiniz dilekçenin incelenmesi sürecek.Bu arada da çocuk okulda 1-2 ay geçirmiş olacak.Daha sonra da okul değiştirme çocukta travmaya yol açmazmı?Kaçırmanın amacaı çocuğun menfaati düşünülerek yapılıyor ve doğaldır ki velayet kesinleşmişliği de yok.''-Anne yanında tedbiren...ibaresi var sadece.Yargıtay kararları olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.
Tüm arkadaşlara yaz sıcakları içinde kolaylıklar ve tatlı serinliklerle dolu başarılar dilerim.
Öncelikle aile mahkemelerinde herşeyin hakimin takdirine bırakıldığını hatırlatmakla başlayayım. Dolayısıyla %100 şöyle olur denemez.
Yargılamanın hangi aşamasında olduğunuz belli değil. Tanık listeleri verildi mi, tanıklar dinlendi mi, dinlenecek mi?
Mahkeme dosyasına -şimdiden- sunacağınız bir dilekçeyle çocuğun velayetinin annesinde olmasının mahsurlarını anlatır, buna dair delilleri dosyaya eklerseniz ve tanıklar dinlenecekse bir sonraki celsede tanıkların da bu yönde tanıklık yapmasını sağlarsanız yine tedbiren velayetin size verilmesi büyük ihtimal.
Eğer kaçırırsanız da bundan dolayı ceza almanız, velayeti daha sonra almanızın zorlaşması ve mevcut görüşme günlerinizin de azaltılması da aynı derecede büyük ihtimal.
40 katır mı 40 satır mı, gibisinden bir durumla karşı karşıya olduğunuzu anlıyorum. Ama unutmayın ki, sabrın sonu selamettir.
Delillerinizi ve bu durumu anlatan dilekçenizi en kısa sürede dosyaya koyun.
Yapılacak ilk celsede bu konuda tanıklık yapacakları hazır edin.
Ve çocuğu kaçırmayı asla aklınızdan geçirmeyin.
Alıntı:
Öncelikle aile mahkemelerinde herşeyin hakimin takdirine bırakıldığını hatırlatmakla başlayayım. Dolayısıyla %100 şöyle olur denemez.
Yargılamanın hangi aşamasında olduğunuz belli değil. Tanık listeleri verildi mi, tanıklar dinlendi mi, dinlenecek mi?
Mahkeme dosyasına -şimdiden- sunacağınız bir dilekçeyle çocuğun velayetinin annesinde olmasının mahsurlarını anlatır, buna dair delilleri dosyaya eklerseniz ve tanıklar dinlenecekse bir sonraki celsede tanıkların da bu yönde tanıklık yapmasını sağlarsanız yine tedbiren velayetin size verilmesi büyük ihtimal.
Eğer kaçırırsanız da bundan dolayı ceza almanız, velayeti daha sonra almanızın zorlaşması ve mevcut görüşme günlerinizin de azaltılması da aynı derecede büyük ihtimal.
40 katır mı 40 satır mı, gibisinden bir durumla karşı karşıya olduğunuzu anlıyorum. Ama unutmayın ki, sabrın sonu selamettir.
Teşekkürler Sdt 23 Bey, İlk mahkemeye çıktım ve yetki itirazında bulunup şu anda oturduğum yer mahkemesine aldırdım.İlk duruşma ile birlikte toplam 3 duruşmada da davacı taraf devamlı olarak '' -Tanık beyanları için ek süre '' talebinde bulundular ama hiç bir zaman tarafım aleyhinde bir tanık,bilgi veya belge sunamadılar.Son duruşmada benim eşime yolladığım sms lerin tanığı olarak kayınbiraderimin tanıklığı istendi.Sanırım o da ''-Evet,ablama hakaret içeren mesajları gördüm...'' diyecektir.Fakat bir de şu var ki bu adam geçmişinde uyuşturucu kullanan birisi ve ben bunu mahkemeye söylesem kabul görür mü?Şimdi kullanmıyor olsa da saç örneklerinden 3-4 yıl önce uyuşturucu kullandığı ve evli olmasına rağmen ara sıra da olsa oğlumun olduğu eve gelmesi risk tir desem mahkeme bunu kabul eder mi.Eşimin nette iki ayrı erkekle chat taptığını gösterir belge de tarafımda.Ayrıca eşimin kendi el yazısıyla yazdığı ve ailesinden şikayetci olduğunu gösteren defter de bende...Oğlumla görüşme yapmama ve hatta kargoyla yolladığım parayı da almıyor ve kargo üzerine de '' -Biz böyle bir adamı tanımıyoruz.'' ibaresi yazdırıyorlar ( ve elime bir koz daha veriyorlar..) Oğlumu alma şansım sizce yüksek bir oranda mümkün mü?Yanıtınız için şimdiden teşekkürler..Saygılarımla....
Sorunuzun cevabını baştan verdim:
Alıntı:
Öncelikle aile mahkemelerinde herşeyin hakimin takdirine bırakıldığını hatırlatmakla başlayayım. Dolayısıyla %100 şöyle olur denemez..
Alıntı:
Teşekkürler sdt23 Bey,
Peki uyuşturucu madde olarak görülen madde kullanıldığını nasıl ispat ederim.Saç tırnak kontrölünde geriye dönük olarak 20 yıllık bir periyod olduğunu medyadan öğrenmiştim.Onu adli tıbba gönderilmesi diye başlayan bir dilekçe yazsam bu maddeyi onda bulma şansları olabilir mi?Şimdi evli ama arada sırada da olsa benim oğlumun yaşadığı eve de gelip gidiyor olması benim için bir risk durumunda.Artezyen suyu kullanıyor olmaları ve oğlumun o dönem sudan kaynaklanan DİZANTERİ raporları da tarafımda..Yani her şey lehime gözüküyor.Buna rağmen Hakim bana oğlumu vermeyebilir mi?Oğluma nitelikli eziyet yapılmıyor mu sizce?
Teşekkürler ederim zahmetleriniz için.
Şahin