Re: İnternet sitesi çökertmek (hack)
Evet zoom marka kablosuz modemimiz vardı. ama komşularımızında böyle bişey yapacağını tahmin etmiyorum.
Zaten modem şifresini hiç değişmemişler açıkcası o zaman modem şifrelimiydi yoksa açıkmıyıdı yani erişime açıkmıydı onuda hatırlamıyorum.
şu bilirkişi raporu kafamı çok bozuyor ortada mac adresi yok bişey yok sadece kuru ip noyu kaale alarak bu bilgisayardır denmiş. ve windows xp ye virus bulaşsada xp uyarı verir kullanıcıda kabul eder gibi saçma sapan ilk okul bebelerinin bile güleceği cinsten bir rapor hazırlamış. Hakim ne anlar internetten bilgisayardan ip nodan virusten mac adresinden, oda bilirkişi raporuna bakıp cezayı kesecek işte.
ya hukukta adam akıllı yürümüyor bu ülkede
Rapora itiraz edilebilir.
bilgisayar kimin üzerine kayıtlı ise suçlu o oluyor. peki bilgisayar 2. el bir bilgisayarsa? ve yazılı bir işlem olmadan satın alınmışsa? suçun işlendiği tarihte bilgisayarın kimde olduğu tespit edilemiyorsa? bilirkişi raporunun sizi suçlu göstermesinin çok sağlam bir dayanağının olmadığını düşünüyorum. bu olaydan dolayı ceza falan alacağınızı da sanmam. yukarılarda denildiği gibi bilirkişi raporunun yeniden düzenlenmesi için itiraz edilebilir. gittiği yere kadar da temyiz.
Onemli olan kullanılan hattır, bilgisayar degil. Wireless modem olması isi acikliyor. Komsularinizin yapmasi sart degil. Oradan araba ile gecen biri de bunu yapabilir. Hattınıza yetkisi olmadan birinin giris yapmasi durumunda da siz sorumlusunuz. Fakat olay boyle ise sucsuz oldugunuz anlasılır sonunda.