Cevap: Re: kıdem ihbar tazminatı hakkında
Size imzalatacakları belge ibranamedir. Size olan borçlarını ödediklerine dair. Yani sizin onlardan tüm alacaklarınızı aldığınıza dair.
Size ödeme yapacaklarsa ibranameye miktarı mutlaka yazdırın. Yazılınca makbuz hükmünde olur. Daha fazla alacağınız olduğunu ileride dava yoluyla ispatladığınızda ibranamedeki miktar düşülerek geri kalan parayı ödemeleri gerekecek. Ancak üzerinde miktar bulunmayan bir ibraname imzalarsanız tüm hakkınızı aldığınızı kabul etmiş olursunuz.
Yarın işverenin avukatının yanına giderken siz de avukatınızla gidin, en sağlam yol bu olur.
Bir de gerçek ücretinizi ne şekilde ispatlayabileceğinizi biran önce düşünün derim.
yarın ıcın bir avukat ayarlamam cok zor.sahsıma özel bir avukatım yok ki.ibranameyi imzalayıp üstüne aldıgım miktarı yazacagım.işveren tarafından tazmınat kıdem tazmınatlarının ssk uzerınden odenecegı dun soylenıldı .byle bir sey beklemıyordum.onun ıcın hazırlıksız yakalandım
ıbranamenın uzerine 'elden 3250 tl aldım' dıye yazmam yeterli midir?Veya 'maaşım net 1.750 dir.elden 3250 tl aldım. her türlü tazminat ve alacak haklarımı saklı tutuyorum'diye mi yazmalıyım.bu sekılde yazıp sonra imzalamama izin verirler mi?
Sayın hatker,
hiçbir işveren üzerinde gerçek net ücretin yazılı oludğu bir ibranameyi kabul etmez diye düşünüyorum.
Daha önce ücretinizi ispata ilişkin söylediklerimi bir düşünün. Eğer ispatlayabilecekseniz net ücretinizin yazılı olmadığı bir ibranameyi de -ALDIĞINIZ MİKTAR ÜZERİNDE AÇIKÇA YAZILI OLDUĞU ve her türlü alacak hakkınızı saklı tuttuğunuz sürece- imzalayabilir ve size ödenen parayı alabilirsiniz.
1-üzerinde miktar yazmayan bir ibranameyi sakın imzalamayın.
2-ihtirazi kayıt düşmenize izin vermezlerse, yahut ihtirazi kayıt olması halinde ödeme yapmaktan çekinirlerse hemen dava açın.
3- ibranamenin içeriğini imzalamadan önce iyice okuyun /imzaladığınız takdirde fotokopisini alın (mümkünse)
sayın hatker kıdeminiz ve asgari ücret üzerinden hesaplandığı için aradaki fark için dava açın
eskı bordoları ımzalatacaklarmıs.ımzalarsam maasımın 800tl oldugunu kabul etmıs mı olurum.dava acarsam kazanamaz mıyım?
o bordroları imzalama.. imzalıcaksan da fazlaya ilişkin haklarımı saklı tutuyorum diye bir ihtirazı kayıt koy.
imzaladım bıle ve bu sekılde haklarımı vermıyorlar .ne para verecekler ne de baska bırsey
sayın hatker
artık bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edip, iş mahkemesine dava açmalısınız.
sagolun yardımlarınız ıcın.