Re: Mavi kartliyim burs alamiyorum
Yalnız atladığınız bir durum var ki o da sizin "yabancı öğrenci kontenjanında" okuduğunuz. Her ne kadar mavi kartınız da olsa bu kart size yukarıda saydığınız, kaybettiğiniz haklar arasında görülmese dahi "Türk öğrenci kontenjanında" okumanızı sağlayamamış. Dolayısıyla KYK'dan öğrenim kredisi yahut burs alamamanız da doğal.
Not: Bu yalnızca KYK ile ilişkisini henüz kesememiş bir mezun olarak kişisel görüşümdür. Hukuki olarak gerçekten hakkınız da olabilir, ancak mantığım bunu söylüyor. Sadece paylaşmak istedim.
Ayrıca, kontenjan bitmesi nedeniyle bölümünüze giremeyen Türk öğrencileri atlayarak yabancı öğrenci kontenjanından okuyorsunuz. Türk olarak da okuyabilecek olsaydınız size salt Türk Vatandaşlarına tanınan haklardan fazlası tanınacak, kontenjan avantajınız olacaktı ki bu eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu bağlamda da yukarıdaki fikrimi savunmaktayım.
Not: Sözlerimden sizin Türk kontenjanına girebilecek bilgi birikimine sahip olmadığınızı düşündüğüm anlamını çıkarmayın. Unutmayın ki kanun herkes için eşittir...
yabancı uyruklu kontenjanıyla okurken aynı zamanda turk vatandaslıgına gecersenız gerı ödemelı olan bursu alabılıyorsunuz..bu durum sizin mantıgınızla cakısıyor.ne demek istedgnızı cok iyi anladım.ben turk vatandaslıgına gecerken kaybedecegım 10 aylık sureyı atlayarak burs almaya calısıyorum.ve suan turk vatandaslıgına gecmeden de dogustan sahıp oldgm hakları kullanabılecegımı hukukta bır bosluk oldugunu dusunuyorum...kyk mudurlugune dilekçe yazdım 2 ay gectı.tık yok...
Cevap: Re: Mavi kartliyim burs alamiyorum
Merhaba
Ben de sizin gibi mavi kart sahibiyim. Türkiye´ye gecic yapmak ve egitimime orada devam etmek istiyorum. Siz burs sorununa bir cözüm bulabildiniz mi? Paylasirsaniz sevinirim. Simdiden tesekkürler.
Cevap: Re: Mavi kartliyim burs alamiyorum
merhaba arkadaslar,
konunun aciklandigi yila bakarsa baya bi zaman gecmis.
sonuc ne? yardimci olursaniz cok sevinirim.
bende bu sene trde hukuka basvurdum ve burs imkanlarini arastiriyorum ama mavi kartli oldugum icin hic bir yerden burs alamiyorum...
tecrübesi veya basarisi olan lütfen yardimci olsun....
cok önemli lütfen...