merhaba dedemden kalan üç daireyi durumu iyi olan bir kardeş satmak istemiyor forumda okuduğuma göre bir kişi mahkemeye verse satabilir deniyor fakat benim sorum açık arttırmada ta çok düşük fiat çıkarsada satmak zorundamı kalırız
Printable View
merhaba dedemden kalan üç daireyi durumu iyi olan bir kardeş satmak istemiyor forumda okuduğuma göre bir kişi mahkemeye verse satabilir deniyor fakat benim sorum açık arttırmada ta çok düşük fiat çıkarsada satmak zorundamı kalırız
Evet.
Sonuçta biz anlaşamadık, buyrun siz satın diyerek mahkemeye başvuruyorsunuz.
Mahkemece açık arttırma düzenlenir malın değerinin %60 ı ve üzerini veren alabilir ilk arttırmada.
İlk arttırmada alıcı çıkmazsa 2.arttırmada %40 ına gider.
Elde edilen gelirden dava masrafları düşülerek kalan hissedarlar arasında paylaştırılır hisseleri oranında.
iii günler
benim babam iki sefer evlenmiş ilk eşinden üç tane kızı var ikinci eşinden ise ben oldum babam annemle evlenmeden önce hiçbir mal mülk edinmemiş ve annemle evlendikten sonra annemin üstüne çalışıp bir ev yapmışlar.
ben sorum ise bu evde ablamlar hak talep edebiliyormu
merhabalar....bende bir soru sormak istiyorum dedem şuan hayatta ve babaannem yaklaşık 7 yıl önce vefat etti...dedem şuan başka bir bayanla evli...babamlar 6 kardeşti fakat babamda vefat etti...dedem vefat ettikten sonra miras paylaşımı nasıl olur? şuan dedemle evli olan bayan ne kadar hisse alır? biz (kardeşim ve ben) babamın payına düşeni mi alıcas? bu hisse babamın diğer kardeşlerinin alıcağı kadardır değil mi? biraz karışık bir soru oldu ama cevaplarsınız sevinirim:)