Re: Sitemin arama motoru sonuçlarından çıkartılmasını isteyebilir miyim?
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
İleti sınırını geçme uğraşı içine girmeyin çünkü özel mesaj yolu ile sorulan sorulara yanıt vermiyorum.Soru her ne ise foruma ekleyin.
Selin hanim ben foruma eklemisdim ( https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=38591 ) sadece size ozel mjs atmaya calisma sebebim bu konu hakkindaki dusuncelerinizi ogrenebilirmiyim olacakti. :mahcup:
Ama 9 konu olayi ile bazi arkadaslarada yardimci olmadim degil bu konuda dahil.:)
Farm
Tesekkurler
Tamamiyle silebilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi robot.txt
Veya
1- www.google.com/webmasters sayfaya girin
2- Gmail hesabınız varsa giriş yapın yoksa üyelik alın
3- Sitenizi soracak yazın site ekle tuşuna basın
4- Doğrulama kodu verecek index.php index.html index.asp vs hangisini kullanıyorsanız indexe yapıştırın kaydetin sonra doğrula tuşuna basın
5-Sol tarafta sitemi arma sonuçlarından çıkarmak istiyorum diye bir yer olacak oraya tıklayarak halledebilirsiniz..
Neden böyle bişi istiyorsunuzki genelde site adminleri arama motorlarına girmek ve üst sıralara çıkmak için can atarlar siz kaydım silinsin diyorsunuz çok ilginç bir yaklaşım :) ayrıca arama motorlarında olmak hem hitinizi hemde pr nizi arttırır:rolleyes:
Afedersiniz ama herkes yanlış yazınca düzeltemek ihtiyacı duydum. Dosyanın adı robot.txt değil robots.txt .. Disallow xxx arama motoru satırını eklediğinizde o arama motoru sitenizi taramaz. Bunu .htaccess dosyasından da yapabilirsiniz. Sağlıklı yolu robots.txt dosyasıdır. Saygılar.