iyi akşamlar ben çalıştığım işyerinde askerlik nediyle ayrılıcam 1,5 ay sonra iki yıl olucak fakat ilk yılın izin parasını aldım geri kalanın şirketin aylara bakarak bir ödeme yapma ihtimali varmı teşşekürler şimdiden..
Printable View
iyi akşamlar ben çalıştığım işyerinde askerlik nediyle ayrılıcam 1,5 ay sonra iki yıl olucak fakat ilk yılın izin parasını aldım geri kalanın şirketin aylara bakarak bir ödeme yapma ihtimali varmı teşşekürler şimdiden..
Ücretli izine her tam yıl için hak kazanılır.11 ay 29 gün çalışan kişi izne hak kazanamaz.1 yıl 11 ay 29 gün çalışmış olsaydınız gene hak ettiğiniz izin ücreti doldurmuş olduğunuz ilk yıl için olan kısım olacaktı.
01/02/2007 tarihinde işe girdim... 30/09/2008 tarihi itibari ile işyerinden çıkarıldım,malum ekonomik kriz bahanesiyle... farklı ücret almama rağmen sigorta primlerim "asgari ücret" üzerinden ödendi... dolayısı ile ihbar ve kıdem tazminatım bu rakamlara göre hesaplandı sanıyorum... 1819 ytl para alacağım söylendi, hali hazırda bu parayı da almış değilim... bu bilgilerin yanısıra çalıştığım süre içersinde "asgari geçim indirimi" almadım ve "senelik izin hakkı" mı hiç kullanmadım... benim kanaatimce asgari geçim indirimi alacağım ve senelik izin hakkı alacağım bu rakama dahil edilmedi... "alacağım toplam tutarı nereden öğrenebilirim?"... şimdiden çok teşekkür ederim