Re: Youtube(Ve bunun gibi yasakli sitelere)DNS ayarlari oynayarak girmek suctur!
Evet arkadas tan forward lamasını isteyecegim ayrıca header lara da bakmak gerek.
Re: Youtube(Ve bunun gibi yasakli sitelere)DNS ayarlari oynayarak girmek suctur!
Kararlar,uygulanabilirliği ölçüde anlam ifade eder.Erişimin engellenmesi ise,bilişimin bilişim hukukundan çok çok hızlı koşması nedeniyle uygulanabilir bir tedbir niteliği taşımıyor.
Uygulanabilirliği olmayan bir konuda ısrarcı davranılması,hepsi bu..
selam.
youtube ve bazı mahkeme kararı ile erişimi engellennen sitelere program yada dns ayarlarını değiştirerek girmek suç teşkil edermi.
youtube engellenmesi ilk önce DNS lere de yasaklı idi,
son haftadır, DNS lerden girilebiliyor
madem yasak, devlet neden DNS lere izin verdi?
ben bunu anla(ya)mıyorum...
bügün gazetede çıkan haber, son yazdığım mesaj niteliğinde ;
youtube ankarada bazı semtlerde engelli iken, bazı semtlerde sorunsuz açılmaktadır
kaynak:hürriyet :o
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Youtube su an itibariyle yasak. Bunun gibi bircok site var su an yasak olan. Bircok yerde de bu yasagin nasil delinecegi ve yasaklanan sitelere nasil girilecegi anlatiliyor. Youtube in daha evvel kapanmasinda sormustum foruma, bir sekilde kapanan sitelere giris suc mudur diye, cevap olarak suc degildir denmisti. Fakat agir cezasi olan bir sucmus, bir arkadasim opendns e uye olup mail adresini kayit ettirmis, bu sekilde DNS ayarlarini oynayarak youtube a giris yapiyormus, kendisine emniyetten uyari maili gelmis, yaptiginin suc oldugu ve hapis/para cezasina carptirilabilecegi belirtilmis. Gerekce de su: Mahkeme kararina uymamak. Herkesin haberi olsun!
Merhaba,
Emniyetin hukuki konulardaki karar merci olması kanıma dokundu. Olayın aslının olduğuna olan inancım zayıf olsa da ülkemizdeki hukuksuzluğa olan inancımın gücünden ötürü arkadaşın uyarısını ciddiye alıyorum.
Fakat gerçekten polisin yapılan birşeyin suç olduğuna karar vermesi enteresan. Mahkemenin kapatma nedeni olan bir video yu izlemeden bu siteyi açan bir şahıs "polis" e göre suç işliyor öyle mi? Ve ceza alırmış öyle mi? Peki o cezayı alan kişi büyük bir haksızlığa uğramıyor mu?
Soru: Türkiye'de neden beyin göçü var?
Cevap: Beyni olmayanlar göç etmeyi bilmediği için.
Saygılar.