Re: Aile içi şiddet ve boşanma
Alıntı:
lovely-girl rumuzlu üyeden alıntı
malesef o sansımı kaybettım bu donem aldıgım am devam edemedıgım ve sınavlarına da bu nedenlerden dolayı gıdemedıgım ıcın bu 7 drsten kalmıs gorunecegım.bu yuzden yatay gecıs sansım yok..onu arastırdım.baskada bı sansım yok sanırım.
Okulu gerçekten bitirmek istiyorsanız ki bence bitirmelisiniz, hocalarınıza bir şekilde ulaşın ve durumunuzu paylaşın. bunun için size atanmış danışmanınızı öncelikle aramanız uygun olur. kayıt dönemlerinde bir danışman hoca atanır..en azından bir süre sadece sınavlara gidebilir ve devamsızlık sorununu bu şekilde çözebilirsiniz. temizleyebildiğiniz kadar ders temizlerseniz sizin yararınıza. gerekirse günü birlik okula gidip aynı akşam dönebilrisiniz bile sınav için. lisansüstünde ders için her hafta yüzlerce km uzaktan sırf derse katılmak için gidilip gelindiğini düşünürsek imkansız diye bir şey yoktur. biraz zor olacak evet ancak okulu bırakmamak için direnin ve nasıl olsa gitmiyorum diye kayıt yenileme yapmamaktan da kaçının..
durumunuz zor, hukukçu olmadığım için diğer boyutlara bir şey söylemem mümkün değil. şiddete maruz kalmanız konusunda da mutlaka psikolojik destek almanızı öneriyorum..
hayatta pek çok zorluk söz konusu ,umarım bundan sonrası daha güzel olur..
Sayın deprem35 ;
Konunuzu ayrı bir foruma açın diye size mesaj yolladım. Burada bir değerli üyenin sorunu tartışılırken araya benimde nafaka sorunum var diye girmenin neresi uygun ?
Alıntı:
yaklasık 1 yıldır evlıyım..fakat evlendıgım gunden ıtıbaren eşimden sureklı siddet gördüm.ayrıca yasadıgım sehirde 4.sınıfa gıden bir universite öğrencisiyim.eşim surekli beni gerekli gereksiz bahaneler bulup siddete maruz bırakıyordu.bende sırf okulum icin dayanmaya çalıştım belki yanlış bir tutumdu ama okulumu bitirmek zorunda hissediyordum kendime.ama hersey 3 ay önce değişti.ben gördügüm siddete ve eşimin hal ve tavırlarına dayanamayıp dayak yediğimin ertesi günü evimi terkedip ailemin yanına sığındım(.eşimin gecen sure zarfında bana yapmadıgı kalmamıstı.bacagıma bıcak darbelerı elerıme bıcak darbeleri aldım.sacımdan suruklerken sacımı kestı.ben kendımı korumak ıcın cenın seklını aldıgımda ıse b tepeme cıkıp ayaklarıyla zıpladı üzerimde.şuan vucudumda hala izleri var yaptıgı bıcok seyın........)ailemde farklı bir şehirde yaşıyor.ertesi gün gidip bulundugum ildeki emniyet müdürlüğünr gerekli şikayeti yaptım.adli tıptan raporumuda aldım.suan acılmıs olan bir davam var.boşanma davası için bu davayı bekliyorum.fakat ben ailemin yanıan geldiğim günden beri eşim tarafından rahatsız ediliyorum.en önemlisi okuluma devam edemiyorum.ki eşimde zaten okulumun benim için bittiğini o sehre birdaha adım atamayacağımı aksı takdırde beni öldüreceğini kaybedeceği hiçbirseyinin olmadıgını sureklı yınelıyor.ben korktuğum için okuluma suan devam edemiyorum.okulum için yapilabilecek hukuken bır hakkım varmı bunu öğrenmek istiyorum..ayrıca nafaka talebinde değilde maddi manevi tazminat talebinde bulunmak istıyorum.sonucu sıze gore ne olur.yardımcı olursanız sevinirim..
Öncelikle geçmiş olsun. Size hukuki anlamda bir öneride bulunamam. Ancak size en kısa zamanda okulunuzun dekanına ulaşmanızı öneririm. Mümkünse bizzat görüşün yada ailenizden biri görüşsün. Davanız ve adli tıp raporu vb. benzeri güvenlik sorununuza ilişkin belgeleri kendisine ulaştırın. Olağan üstü durumlar için her kurumun bazı özel uygulama ve önlemleri vardır. Örneğin yaz okullarına yönlendirilerek sorun çözülebilir. Bunun dışında okul sizin güvenliğinizle ilgili bazı önlemler alabilir. Sanmıyorum ama olaki dekanınız gerekli yardım ve desteği vermezse rektörünüze ulaşın. Üretilecek çözümler sizi şaşırtacaktır.
Akademik yıl bitmeden yapacağınız başvuru yöneticilerin hareket alanını genişleteceğinden elinizi çabuk tutmanız yararınızadır.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar gençken böyle birisini nasıl buldunuz hayret.
Hayret edecek bir şey yok Sayın commodore. Böyleleri gençken bulunur zaten.
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun. Size hukuki anlamda bir öneride bulunamam. Ancak size en kısa zamanda okulunuzun dekanına ulaşmanızı öneririm. Mümkünse bizzat görüşün yada ailenizden biri görüşsün. Davanız ve adli tıp raporu vb. benzeri güvenlik sorununuza ilişkin belgeleri kendisine ulaştırın. Olağan üstü durumlar için her kurumun bazı özel uygulama ve önlemleri vardır. Örneğin yaz okullarına yönlendirilerek sorun çözülebilir. Bunun dışında okul sizin güvenliğinizle ilgili bazı önlemler alabilir. Sanmıyorum ama olaki dekanınız gerekli yardım ve desteği vermezse rektörünüze ulaşın. Üretilecek çözümler sizi şaşırtacaktır.
Akademik yıl bitmeden yapacağınız başvuru yöneticilerin hareket alanını genişleteceğinden elinizi çabuk tutmanız yararınızadır.
Hayret edecek bir şey yok Sayın commodore. Böyleleri gençken bulunur zaten.
Sizin dediğiniz gibi olsa daha iyi ancak devam devamsızlık konusu dersin hocasının insiyatifindedir. Onlar da hocaya yönlendirirler muhtemelen..Kayıtlı olunan üniversitenin ilgili yönetmeliğine bakmak daha uygun olur..
herkese cok tesekkur edıyorum..
akademık yıl 2 hafta sonra sona erıyor..bu donem ıcın yapabılecıgım pek bırsey kalmadı.tekrar tesekkur edıyorum ılgılenen herkese..
Alıntı:
akademık yıl 2 hafta sonra sona erıyor..bu donem ıcın yapabılecıgım pek bırsey kalmadı.tekrar tesekkur edıyorum ılgılenen herkese..
Ben olsam en kısa zamanda girişimde bulunurdum. Olağanüstü durumlar için olağanüstü çözümler bulunabilir. Elbette girmediğiniz derslere girmiş, almadığınız notlar alınmış gibi işlem yapılamaz. Sakın yanlış anlamayın. Ama hala yapılabilecek bir şey var.
Alıntı:
Ben olsam en kısa zamanda girişimde bulunurdum. Olağanüstü durumlar için olağanüstü çözümler bulunabilir. Elbette girmediğiniz derslere girmiş, almadığınız notlar alınmış gibi işlem yapılamaz. Sakın yanlış anlamayın. Ama hala yapılabilecek bir şey var.
En güzeli kayıtlı bulunduğu üniversitenin lisans öğrenci yönetmeliğinin incelenmesi. devamsızlık konusunda istisnai durumlara ilişkin maddeler var mı ona bakılmalı. hangi üniversite olduğunu bilsek açar okuruz hemen. fakat dediğim gibi devamsızlık ve ders geçme konusunda insiyatif tamamen hocalara bırakılmıştır.yönetmelik maddelerinden de anlaşılabilir.. yine de öğrenci işlerine durumunu bildiren bir dilekçe ile başvurarak resmi belgeleri eklemeniz de yararlı olur. rektör ya da dekanla olacak işler değil bunlar. öğrenci işleri ve hocayla halledilmeli. Hocalar da taş yürekli değilidir merak etmeyin, siz sorununuzu dile getirir ve belge de ortaya koyarsanız emin olun kaygısız kalmayacaklardır ve en azından devam konusunda gerekli müsamahayı da göstereceklerdir. tabii ötesi de size kalıyor. sınavlarda ekstra bir kolaylık gösterilmez. belki bu sizin için de iyi olacak .belki değil mutlaka. size hayata daha sıkı bağlanmak ve kafanızı meşgul etmek için bir sebep sağlayacağı gibi, gelecekte ekonomik bağımsızlığınız ve daha sağlam bir duruş sergilemeniz için dayanağınız olacak..
Girişimde bulunmadan oturduğunuz yerden bunları yapamazsınız. Harekete geçmelisiniz. Belirttiğim gibi psikolojik yardım da alın bir an önce. Anladığım kadarıyla yaşınız çok genç. Yaşadığınız olayda bu bir dezavantaj oluşturmuş olabilir ancak eğitim yaşamınız için bakınız bu bir avantaj:) Oturmayın hadi kalkın kendiniz için bir şeyler yapmaya başlayın.. Bu kadar motivasyona ben çoktan başlamıştım:))) Şaka bir yana Profesyonel destek konusunda bilgi için özelden yazabilirsiniz..
Alıntı:
Akademik Sultan rumuzlu üyeden alıntı
hangi üniversite olduğunu bilsek açar okuruz hemen. fakat dediğim gibi devamsızlık ve ders geçme konusunda insiyatif tamamen hocalara bırakılmıştır.yönetmelik maddelerinden de anlaşılabilir.. yine de öğrenci işlerine durumunu bildiren bir dilekçe ile başvurarak resmi belgeleri eklemeniz de yararlı olur. rektör ya da dekanla olacak işler değil bunlar. öğrenci işleri ve hocayla halledilmeli. Hocalar da taş yürekli değilidir merak etmeyin, siz sorununuzu dile getirir ve belge de ortaya koyarsanız emin olun kaygısız kalmayacaklardır ve en azından devam konusunda gerekli müsamahayı da göstereceklerdir. .
Özür dilerim ama bu yazdıklarınıza hiç katılmıyorum. Devam ve ders geçme hocaların insiyatifinde değildir. Lütfen yanlış anlaşılmaya neden olabilecek bir duruma izin vermeyelim. Hiçbir hoca derse devam etmemiş, bir öğrenciyi geçiremez. Hele genç arkadaşın durumunda bu çok netken. Çünkü yönetmeliklere aykırı davranan hoca bu durumdan sorumlu olur. Burda bir saat fazladan devamsızlıktan söz etmiyoruz göz yumulamaz buna. Bu sorunu üst yöneticiler çözebilir. Öğrencinin devam ve başarı koşullarını yaratmak görevleridir.
Genç arkadaşım,
Olağan üstü durumun, yaşadığın travma vb. nedenler göz önüne alınarak yararlanabileceğin bazı haklar var. Olağanüstü koşullarda uygulananlar. Hiçbirşey kaybetmezsin. Belgelerinin birer fotokopisini çektir. Durumunu ayrıntılı ifade eden bir mektup yaz. Ayrıca olayı kısaca özetleyen okuluna devam edebilmen ve öğrenimimi tamamlayabilmen için gerekli önlemlerin alınmasını talep eden bir dilekçe ekle.
Alıntı:
Özür dilerim ama bu yazdıklarınıza hiç katılmıyorum. Devam ve ders geçme hocaların insiyatifinde değildir. Lütfen yanlış anlaşılmaya neden olabilecek bir duruma izin vermeyelim. Hiçbir hoca derse devam etmemiş, bir öğrenciyi geçiremez. Hele genç arkadaşın durumunda bu çok netken. Çünkü yönetmeliklere aykırı davranan hoca bu durumdan sorumlu olur. Burda bir saat fazladan devamsızlıktan söz etmiyoruz göz yumulamaz buna. Bu sorunu üst yöneticiler çözebilir. Öğrencinin devam ve başarı koşullarını yaratmak görevleridir.
Genç arkadaşım,
Olağan üstü durumun, yaşadığın travma vb. nedenler göz önüne alınarak yararlanabileceğin bazı haklar var. Olağanüstü koşullarda uygulananlar. Hiçbirşey kaybetmezsin. Belgelerinin birer fotokopisini çektir. Durumunu ayrıntılı ifade eden bir mektup yaz. Ayrıca olayı kısaca özetleyen okuluna devam edebilmen ve öğrenimimi tamamlayabilmen için gerekli önlemlerin alınmasını talep eden bir dilekçe ekle.
:) Daha önce yazdıklarıma ek olarak; dersin hocası devam-devamsızlığı alır biliyorsunuz değil mi? Üniversitelerde üst yönetime gidip derdinizi anlatsanız bile öğrenci işlerine ve hocaya başvurmanız ve belgelemeniz istenir. Sizin dediğiniz gibi rektör bu işlerle ilgilenmez. Dekanlık belki bir nebze ama bunun bölüm başkanı vs si var yani. Önemli olan şu: Şiddete maruz kalmış ve yaşadığı olaylar nedeniyle okula devam edemeyen bu arkadaşımızın mutlaka girişimde bulunması ve durumunu belgeleyerek okua devam için tüm mercileri denemEsi şart. Hocasından ve öğrenci işlerinden bir başlasın hele de olmazsa ulaşabiliyorsa! dekana ,rektöre çıksın..