-
sayın zara,
anlaşılan bu ülkede gerçekten adalet var diyenin aklına şaşmak lazım.
Ben neden bu kadar uğraşmalıyım ki ya,ortada ödenmeyen çekler var.Neden devlet benim paramı ödetmiyor.?
Neyse dönüp dolaşıp hep aynı şeylermantığım bir türlü kabullenmek istemiyor?
e-mail hesaplarını vermemi istemişsiniz.Veriyorum
Eğer site yöneticisi için mahsuru varsa,beni uyardığı anda silebilirim.
önce basın kuruluşları e -mailleri;
mtuncay@atv.com.tr atv den ali kırca beyin sekreteri
meldayucel@haberturk.com haber ürk ekonomi heberleri
haber@skyturk.tv sky türk televizyonu
haber@haber7.com kanal 7 televizyonu
tbengin@milliyet.com.tr
ntv ye sorun telefonu 02123354035
cnn türk iletişim hattı 08002192000
adalet bakanlığı
cemil.cicek@adalet.gov.tr adalet bakanımız
fkasirga@adalet.gov.tr adalet bakanlığı müsteşarı
obolukbasi@adalet.gov.tr // //
mmete@adalet.gov.tr
ahamsici@adalet.gov.tr
sguven@adalet.gov.tr
mkokcam@adalet.gov.tr
mnomeroglu@adalet.gov.tr ceza işleri genel müdürü
atosun@adalet.gov.tr hukuk işleri genel müdürü
nguney@adalet.gov.tr kanunlar genel müdürü
tbmm deki e-mail adresleri
ayaskom@tbmm.gov.tr anayasa komisyonu
semiha.oyus@tbmm.gov.tr başkan vekili
mehmet.ali.bulut@tbmm.gov.tr
ayhan.sefer.ustun@tbmm.gov.tr katip bu konu ile çok ilgilendi
abdullah.torun@tbmm.gov.tr
adalet komisyonu
adlkom@tbmm.gov.tr
koksal.toptan@tbmm.gov.tr başkan
recep.ozel@tbmm.gov.tr
ramazan.can@tbmm.gov.tr
hasan.kara@tbmm.gov.tr
haluk.ipek@tbmm.gov.tr
mnuri.saygun@tbmm.gov.tr
tbmm deki milletvekillerinin listesi ise şu linktedir
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/m...ta.uye_e_posta
-
Aslinda bu kanuna ' çek tutarinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi ve çek tutari kadar agir para cezasi ...' diye bir düzeltme yapilsa acaba sorun çözülmez mi?
Yani devlet magdurun alacagini öne çikarmak zorunda diye düsünüyorum...
-
Sayın üyeler ben de birkaç soru ekleyeyim, ona göre konuyu ilerletelim.
1- Sanık hakkında hükmolunan para cezaları, Devletçe takip ediliyor, infaz ediliyor mu?
2- Hüküm kesinleşse dahi, müşteki alacaklı alacağını alıp, şikayetinden vazgeçebilir mi?
3- Şikayetçi, kesin hükme rağmen şikayetinden vazgeçtiğinde mahkum hakkındaki ceza ortadan kaldırılıyor mu?
-
Sayın site üyeleri konu ile ilgili benim de birkaç sorum olacak.
Bildiğim kadarı ile 4814 sayılı kanun yürürlüğe girdiği tarihten (26.02.2003) itibaren karşılıksız çekte(mükerrirde) bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası var ve uygulanıyor.
4814 sayılı yasanın Geçici Madde(1)'sinde;
"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 3167 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin kapsamına giren suç nedeniyle;
a) Hükümlü ve tutuklu bulunanların bu hallerinin derhal sona erdirilmesine ve tahliyelerine,
b) Bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren üç ay içinde bunların dosyalarının ele alınarak hükümlüler hakkındaki hapis cezalarının çek bedeli tutarı kadar ağır para cezasına dönüştürülmesine, tutuklular hakkında talep edilmiş olan hapis cezaları yerine çek bedeli tutarı kadar ağır para cezasına hükmedilmesine,
Mahkemesince karar verilir." denmiş.
Bu durumda 4814 sayılı yasa çıktıktan sonra açılan davalarda keşideci aleyhine verilen hapis cezaları, para cezasına çevrilmiyor diye biliyorum.
Ancak bu forumda okuduğum kadarı ile keşideci çek bedeli kadar devlete ağır para cezası ödeyip kurtuluyor denmiş. 4814 sayılı yasa çıktıktan sonra keşideciye karşılıksız çek nedeni ile dava açıp davayı kazandığımız taktirde çıkacak hapis cezası para cezasına mı çevrilecek? Yani şu andan itibaren açacağımız karşılıksız çek davalarında sayın Ayhan Bostan'ın karşılaştığı durumla karşılaşacak mıyız, yoksa bu durum 4814 nolu yasa çıkmadan önce açılan davalar için mi geçerli? Bu durum gerçekten önem arz ediyor. Çünkü çekteki hapis yaptırımına güvenerek iş yapıyoruz. Aksi halde hapis yaptırımı olmazsa alacakların tahsili zorlaşır.
İyi günler.
-
Sayin gezgin252,
Yukarida bir kismini alinti yapmis oldugunuz yasa hükümlerini ve forumlardaki diger iletileri, - ilgili kanun metinlerini ve görüsleri tamamen yanlis anlamis oldugunuzdan dolayi- tekrar ve dikkatli okumanizi tavsiye ederim. Bu konuda, -hiç bir süpheye mahal biraklmayacak derecede- yeterli ve detayli bilgi aktarilmistir.
-
Bu konuda sesli olarak görüşmek ve fikir alışverişi için
www.seslitiyatro.cjb.net
adresine tıklayıp üye olduktan sonra giriş yapıp
ayhanin yeri adlı odaya tıklayıp sohbete başlayabilirsiniz.
yada
www.3167cekyasasi.com
adlı siteme üye olarak tepkilerimizi dile getirebiliriz.
Saygılarımla