teşekkürler ilginize
Printable View
teşekkürler ilginize
aslında bizim düşüncemiz blok bazında bağımsızlığımızı ilan etmek ve toplu yapıdan tamamen ayrılamayız zaten kmk'ya göre bu mümkün değil . toplu yapının işleri için blok temsilcisininin bizi temsil etmesini sağlamak ve aylık aidat parasını vermek toplu yapıya .(site yöneticiliğine)
her blokğun altında kendi kalorifer kazanı var kendi yakıtımızı kendimiz alıp artan yakıtı bir sonraki yılda kullanmak istiyoruz.
son olarak sormak istediğim biz blok bazında ayrılmak istesen gider olarak yakıtı kendimiz alabilirmiyiz.
[QUOTE=fth1;184857]aslında bizim düşüncemiz blok bazında bağımsızlığımızı ilan etmek ve toplu yapıdan tamamen ayrılamayız zaten kmk'ya göre bu mümkün değil . toplu yapının işleri için blok temsilcisininin bizi temsil etmesini sağlamak ve aylık aidat parasını vermek toplu yapıya .(site yöneticiliğine)
her blokğun altında kendi kalorifer kazanı var kendi yakıtımızı kendimiz alıp artan yakıtı bir sonraki yılda kullanmak istiyoruz.
son olarak sormak istediğim biz blok bazında ayrılmak istesen gider olarak yakıtı kendimiz alabilirmiyiz.[/QUOTE /şöyle aslında iskan yok dolayısıyla elektrik su ve diğer hizmetleri bu tokinin prestijiyle yapıyorsunuz..bunu bir kenara not edin.
ikinci olarak yönetim planınız yok .siteler yönetim planına göre yönetilir.olmaması normal değil. gördüğünüz gibi yapılması gereken yapılmayan çok özel konumla yönetilen bir yapı bloğu.
kanuna göre yukarda değindiğim ,eğer böyle yapılarda 2/3 oranında yerleşim varsa vede eşyalaşma oranı yakalanmışsa kat mülkiyeti kanunları uygulanabilir.diyor.
bu durumda siz durumun farkında olarak site yönetimi ve denetimi ile konuşurken daha bilinçli konuşacaksınız.
önce onları yönetim planı yapmaya vede bunu tescil ettirmeye çalışacaksınız. ve daha sonra kat mülkiyeti aşaması ferdileşmeden sonra(yani tapularınızı elde ettikten sonra)yine kanun da sınırlama var iskandan sonra 1 yıl içinde kat mülkiyetine geçmeleri lazım hatta cezası bağımsız bölüm başına 1000 ytl .
burada sizede sorumluluk düşüyor.
bu durumda siz toplu yapı tarifine girdiğinize göre bu şartları yavaş yavaş dikte etmeye başlarsınız.siz artık kendi yönetiminizi kurmaya çalışacaksınız.tabiki yönetim planınızı yaptıktan sonra eski yönetim artık devretmesi gerektiği hususunun hatırlatın.tabiki o anki şartları bilemiyoruz bu tarz yönetim belki o şartlarda bir gereklilikti.2/3 eşyalanma gerçekleştiğine göre devir teslim yapılabilir diye düşünüyorum.
diğer taraftan toki etap etap konut yaptığını da düşünürsek toplu olarak kat irtifakı yapabilirler .belki diğerlerinin bitmesini bekliyorlar.
Bak arkadaşım...
Boğaziçi konut aş.istanbul büyük şehir belediyesinin iştirak şirketidir.
İlk olarak kiptaş ın yaptığı konutların yönetimini yapmak üzere kiptaş tarafından kurulmuş profosyonel site yönetim şirketidir.
Zamanla özel firmaların ve tokinin yaptıgı konutlarında yönetimini almaya başlamıştır.fakat kiptaş ın yaptıklarının yönetimini 15 yıl gibi uzun yıllar yaparken tokininkileri 1 veya 2 yıl gibi gecici süreyle yapar.
Siz henüz tamamen daireler üzerinde hak sahibi olmadıgınız için bunu değiştirmek veya kendi yönetiminizi oluşturmak gibi haklara sahip değilsiniz.
Ayrıca bu yönetim başına buyruk bir yönetim değildir.toki tarafından oluşturulmuş yönetim kurulları ve denetim kurulları vardır.
Yine ayrıca sizlerden toplanan aidatın nelerden dolayı olduguda size yapılan bütce tebliğatlarında açıklanmaktadır.
Örnekte verdiginiz kömür bütcesi sadece kömürün maliyatiyle ibaret değildir.orda çalışan koloriferci personelin maaş+ssk,oturdukları dairenin elektrik,su faturaları,kömürün nakliyesi,hamaliye......gibi kalemleride kasamaktadır.
sen de bak kardeşim
burada kanun maddesi var
(Ek fıkra: 13/04/1983 - 2814/7 md.) Kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen kullanılmaya başlanmışsa, kat mülkiyetine geçilmemiş olsa dahi anagayrimenkulün yönetiminde kat mülkiyeti hükümleri uygulanır.
bu iş AKP nin saadet zinciri biz bu işi bozarız
Atilla Bey Teşekkürlerde
Biz Bu Sitede Kapici Ve Giderler Ile Diğer Masraflar Için Zaten HerAY 49 Ytl ödeme Yapiyoruz.
pardon mahkemeye neden vermiyorsunuz. adana da sofulu'ya yapılan konutlara toki tarafından bir yönetim firması atandı ve kat malikleri mahkemeye verdi ve kazandılar şimdi sitelerini kendileri yönetiyorlar. kendi kendini yönetme hakkının tapu ile hiçbir alakası yok. tapu ile alakası var ise neden toki emlak vergisini kendi ödemiyorda bana ödetiyor ?.
Merhaba,
Adana Seyhan Toki de de benzer bir sorun oldu. Dava açıldı ve yönetim geri adım atmak zorunda kaldı, sonrasında da değişti.
sayın mfkaya
teşekkürler neler değişti mesela nasıl ve ne şekilde oldu bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
atilla bey tokinin bogaziçiç aş ye yaptırdığı 1 yılık yönetim bıraktırılamaz diye bir şey yok biz eskişehir toki sıra evlerde 1 ay sonra boğaziçi aş bıraktırıp kendi hak sahiplerimizden oluşan bir site yöneti oluşturduk ve halende bu yönetimi devam etiriyoruz ancak büyük sıkıntı yaşanıyor çünkü profosyenel yönetimme gerçekten ihtiyaç var ama onlarda yüksek aidat talep ediyorlar bizim tepkimiz 300 ytl defaten 72 ytl aidata oldu ve yönetimi devir aldık.kısacası bastırılırsa toki devri yapıyor.