3 aylık kirayı ödemediğinizi kabul ediyorsunuz.
Bu kiradan ev sahibinin feragat ettiğini iddia ediyorsunuz.
Bu iddianızı ispatlayacak yazılı belgeniz yok.
Dava açıldığı takdirde işiniz zor.
Printable View
3 aylık kirayı ödemediğinizi kabul ediyorsunuz.
Bu kiradan ev sahibinin feragat ettiğini iddia ediyorsunuz.
Bu iddianızı ispatlayacak yazılı belgeniz yok.
Dava açıldığı takdirde işiniz zor.
Evet zaten ilk iletimde o şekilde anlaştığımızı belirttim. Yoksa zaten ben ödedim diye idda etmiyorum. Galiba siz ben ödedim ama tekrar istendiğini idda ettiğimi zannettiniz. Sizin yaklaşımınızdan ben şunu anladım. Yenilemiş olduğumuz kontrat bu konuda birşey ifade etmiyor. Bununla birlikte ev sahibine şunu sormazlar mı kardeşim 12 aydır nerdesin neden yeni sözleşmenizde bunu şerh koşmadınız. Neyse sanırım bu konuda sizden başka fikri olan avukat arkadaş da yok.
İşletme vb. işlerle uğraşan arkadaşlardan ziyade kira davalarında tecrübe edinmiş avukat arkadaşlar fikir beyan etseler ne güzel olurdu.
Bu konuda fikir beyan eden arkadaşların bilgiden mahrum, afaki konuştuklarını zaman göstermiş bulunmaktadır. Beni haklı çıkaran en az 5 yargıtay kararını gördükten sonra ev sahibinin böyle bir alacak talep edemeyeceğine şahit oldum. Üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti ev sahibi 1 kuruş bile talep edemedi. Keşke ilk sorduğumda bu işten anlamayan arkadaşlar atlamayarak beni gereksiz strese sokmasalardı(umarım şimdi öğrenmişlerdir). Neyse artık bu mesela kapanmıştır. Umarım bundan sonraki insanlar için yol gösterici olur.