Oğlunuzdan muhtar kaydını oturduğu yere almasını isteyin.
Alacaklılara oğlunuzun adresini verin.
Printable View
Oğlunuzdan muhtar kaydını oturduğu yere almasını isteyin.
Alacaklılara oğlunuzun adresini verin.
Oturduğu yer bizim yanımızdı.Bu borçlar çıktıktan sonra son 7 aydır arkadaşlarının yanında kalıyor.Muhtardan kaydını mı sildirsin?Bu maaş haczi evime haczi engellemez mi?Başınızı ağrıtıyorum ama Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Az önce cumartesi olmasına rağmen icra için geldiler.Allah'tan avukat anlayışlı idi.Ama iki bankanın avukatı var ki hakaretamiz konuşmaların yanısıra üstümüzdeki kıyafetlere kadar almaya kararlı.Benim borcum değil diyeceğim lafı ağzıma tıkıyor.Eşim rahatsız bir yandan.Ne yapacağımızı şaşırdık.Değerli zamanınızı ayırdığınız için size de teşekkürlerimi sunuyorum tekrar.
Oğlunuzun ikametgahı sizinkinden farklı ise, sizin adresinizde haciz gerçekleştiril(e)mez. Gerçekleştirilse dahi, neler yapabileceğiniz hakkında yukarıdaki yanıtlarda açıklama yapılmış.
İki gündür ilginiz için teşekkür ediyorum..
Oğlumun ikametgahı yanımızda görünüyor ama bizimle yaşamıyor.Arkadaşlarında kalıyor sürekli.Bir bankadan maaşına haciz yazısı gelmiş.Diğer bankalarda sıraya girmiyorlar mı borç için.İlla evimdeki eşyaları mı haczedecekler.Zaten miktarı karşılayacak eşyam da yok..Önemli başka bir sorum olacak.Ben çalışıyorum,kızım çalışıyor.Eşim rahatsız.Evde kimseyi bulamadıkları zaman polis zoru ile kapı açılıp haciz işlemi gerçekleşirmiş.Peki bu durumda evde kimse yoken ben nasıl istihkak iddiasında bulunacağım?Ya da eşim gerekli açıklamayı yapamazsa nasıl hakkımı arayacağım.İcra dairelerine durumu belirten dilekçe yazsam lehime olur mu?Teşekkür ediyorum.
Anneler gününde farklı mesajlar yazabilseydim keşke...
Evde kimse bulunmaması halinde haciz tutanağının bir sureti adrese bırakılır. Bu tutanağı aldıktan sonra İcra Müdürlüğü'ne 3 gün içerisinde istihkak iddianızı bildiren dilekçe ile başvurup istihkak iddiasında bulunabilirsiniz ya da bu prosedürü beklemeden direk İcra Mahkemesi'ne istihkak davası açabilirsiniz. Şimdilik bu amaçla herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok, haciz durumunda size ait mahcuz mallar hakkında istihkak iddiasında bulunabilirsiniz. Haciz olmadan istihkak iddiasında bulunamazsınız.
Çok teşekkür ederim Hakan Bey..
Öneriniz ışığında hemen yarın bu konudaki dilekçelerimi hazırlayıp icra müdürlüklerine sunacağım.Çünkü cuma günü 2 bankadan dediğiniz bildiri kağıdından kapıma bırakılmış.İlgilendiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum tekrar.
Rica ederim ancak 21 ya da 35. maddeye göre tebligat bildirimleri ile haciz tutanağını birbirine karıştırmıyorsunuzdur umarım.. Haciz tutanağında haciz yapıldığı, haczedilen mallar ve takdir edilen kıymetleri, hacize karşı başvurulabilecek yasal yollar gibi bilgiler yazılıdır. Eğer evinize girilip malların haczedildiğine dair bilgiler yazmıyorsa muhtemelen bahsettiğiniz kapınıza bırakılan bildirimler yukarıda bahsettiğim tebligat bildirimleridir. Eğer bu bildirimler tebligat ile ilgili ise ve henüz evinize haciz gelmemiş ise istihkak iddiasında bulunmanıza gerek yoktur.
Bugüne kadar vermiş olduğunuz yanıtlar ve ilginiz için teşekkür ediyorum.
Forumlarda arama yaptım,konuyla ilgili olumlu ve olumsuz yanıtlar var.Affınıza sığınarak bir sorum olacak.
Borcu ödemek için kredi çekmek istedik olmadı,evimi satmak istedim ama ha deyince alıcı bulunmuyor takdir edersiniz ki.Pazartesi heralde hacize gelecekler.Ben çalışıyorum.Haciz yapmaya kararlı bir bankanın avukatı var.Kapıya not bırakmış.son ihtar 1 günde 13bin ytl'yi yatırın diye.Hapis cezasını da hatırlatma olarak yazmış.Oğlum ikametgah adresi olarak burayı verdiği için evime haciz gelecek sanırım o kaçınılmaz.Peki bu hapis olayı nedir?Kanun ne şekilde işler.Oğlum yakalanırsa 13bin ytl için ne kadar içeride yatar?Evde kimse olmaması halinde polis nezaretinde içeri girileceği yazıyor.Budurumda ben zabıt tutulurken nasıl istihkak iddiasında bulunacağım ya da eşyaların bana ait olduğunu,oğlumun benimle yaşamadığını belirteceğim?Dertlerimize ortak oluyorsunuz çok sağolun.
teşekkür ediyorum.
Çözüm yolları aşağıda;
1- Oğlunuzun muhtardan ikametgahını başka bir yere almasını sağlayın,
2- Bulunulan adrese gelen tebligatlara burada böyle biri oturmuyor deyip geri gönderin (babası olduğunuzu söylemeyin postacıya),
3- Evinize haciz gelme durumunda sizle uzun süredir oğlunuzun alakası olmadığını söyleyin (avukatın daha doğrusu alacaklının vicdanına kalmış) bu durumda...
- Sadece mal beyanından dolayı hapis yatabilir (10gün olarak) (Mal beyanından dolayı hapsin kalkacağını yada kalktığını bilmiyorum) Hukukçular daha iyi bilecektir