-
Re: Karar defterleri
Merhabalar;
Danışmak istediğim bir durumu izah etmek istiyorum öncelikle.
Yöneticiden karar defterini görmek istediğimi söyledim. İlk başlarda biraz geçiştirdi bir süre sonra benden aidat talep etmeye başladı ve bende karar defterini görmeden aidat vermeyeceğimi söylediğimde kendisini apartman yöneticisi seçtirdiğine dair bir yazı bulunan bir karar defteri gösterdi bana. Yazıda aidat kelimesi bile geçmiyordu ve ne kadar aidat düştüğü yazmıyordu. Aradan zaman geçti ve bana kendisinin yönetici ve aidatın X ytl kadar olduğu başka (tamamen farklı) bir karar defteri gösterdi. Bu olay ne kadar yasaldır, yönetici kendi kafasına göre hergün başka bir karar defteri oluşturabilir mi, geçmişe yönelik karar alabilir mi.
Aydınlatırsanız sevinirim.
-
Re: Karar defterleri
2 tane karar defteri olmaz.ayrıca noterden tasdikli olmalı .karar defterinde alınan kararların altında imza da olmalı .
tarih ler de önemli .karar defteri eski noter tasdikli olan geçerlidir.bitmiş olabilir mi diye düşündüm.o zaman da son sayfadan belli olur.
tarihlere bakınız.genel kurul hangi tarihte yapılmış .bu sizi aydınlatır.bitmeden değiştirdiğini farzedelim.alınan kararların altında imza olmalı .
ayrıca işletme projesini de görmelisiniz.işletme projesinde yapılması gereken işler ve malıklerin ödemesi gereken aylık avans belirtilmesi lazım.
eğer kıracı iseniz. ev sahibi ile temasa geçiniz.
eğer istene bedel sabit giderler ise fatura ibrazı isteyebilirsinz.