Siteye Allah aşkına hiç hukukçular girmiyormu? Yada böyle bir davaya yorum yapacak birisi?
Printable View
Siteye Allah aşkına hiç hukukçular girmiyormu? Yada böyle bir davaya yorum yapacak birisi?
Doğrudur AYİM'in sayfasında birçok dava var ama bana fikir veren hiçbir dava yok malesef..... Uzman erbaşlarla ilgili sağlık nedeniyle sözleşme feshi davalarında davacı ya UZMAN ERBAŞ OLAMAZ raporu almış yada UZMAN ERBAŞ OLUR raporu almış, bun davalardan hiçbiri bana yardımcı olmaz çünkü benim hakkımda Askeri Hastanelerce düzenlenmiş UZMAN ERBAŞ OLUR/OLAMAZ raporu mevcut değil... Anlayacağınız üzere hakkımda bulunmuş bir hastalık veya arıza ismi yok, haliyle hakkımda karar verilemiyor... Yani vede sadece bir tek karaciğer enzimimin yüksek olmasından dolayı bu durumdayım... Lütfen yanlış anlaşılmasın iletiye cevap verirken içeriğini bi okursanız bana hak verirsiniz....
Zaten size verilebilecek yanıt en geniş şekliyle tarafımdan verildi. daha nasıl bir yanıt bekliyorsunuz ki ? Mahkeme kararını buradan veremeyiz.
Teşekkür ederim cevap için, ben hukukla ilginizi sadece bir hukuksever olaraka bildiğim için ve herhangi bir avukattan cevap alabilmek amacıyla tekrar tekrar yazdım... kusura bakmayın... Dava süreci başladı ve benim dava dilekçemle ilgili birliğimde hareketlilikte başladı, mesela benim sözleşme feshinde kusurlu bulunan bi askeri personel 13.05.2008 tarihinde sorguya alınmış, bir diğer personelde sonraki gün alındı, yani açıkcası MSB şuan kendini haklı çıkarmak amacıyla dilekçeye cevap verme telaşıyla birilerinin canını yakıyor... Yani haklılığımı zannedersem onlarda farketti ve kendilerini aklamaya çalışıyorlar... Artık MSB'nin cevap dilekçesi ne olur bilmiyorum ama şimdiden aklımda bi takım şeyler oluştu bile... Mesela benim normalde üç ay öncesinden dilekçe vererek sağlık raporuna başlamam gerekir ama ben 18 gün geç başladım, sebebi ise orda görevli bi ordu personeli, ben defalarca dilekçemi yazmaları konusunda kendilerini uyarmama rağmen tam bir ay sonra yazdılar dilekçemi, ayrıca bu bir aylık süre içersinde 2-3 defa operasyona ve bir defada kursa gönderildim, benim sözleşme tarihimin yaklaştığını bile bile... Yani burdanda zannımca ben haklı görülürüm... Bu hafta diyarbakıra yine hastaneye gidiyorum, zannedersem yine git daha sonra yine gel diyecekler bana, artık bu durumun sonucu nolacak bilmiyorum, yani asıl merak ettiğim konu hakkımda SAĞLAM veya ELVERİŞSİZ raporu alana kadar mahkeme bekleyecekmi? Yada bana iyileşene kadar sözleşme yapılması gerektiğinimi söyeleyecek mahkeme? Aslında merak ettiğim bu... iyi günler
sağolun cevap için... Doğru elimde kesin bir sağlık raporu yok ama hakkımda bulunmuş bir hastalık kararıda yok.. Yani ellerinde sadece şu var: karaciğer enzimlerimden bir tanesi yüksek diye uğraştırıp duruyorlar... Karaciğer enzimlerim ilk gittiğimde iki tanesi birden baya yüksekti, üzerine 7 ay geçti ve bu süre zarfında düştü ve sadece bir tanesi yüksek şimdi, oda düşme eğiliminde, yani sivil bir vatandaş bile bu enzimlerdeki düşüşü görerek derki adam iyileşti ve enzimleri düşüyor der, bu yorumu herkes yapabilir... ama doktor halen vede ısrarla beni oyalayıp duruyor.. Nedeni ise hepatit ve aids mikroplarının 6 aylık bir kuluçka dönemi olmasıymış, ama üzerine 7 ay geçti hatta 8nci ayın içindeyim ve hala bir hastalık bulunamadı... Ben artık şundan şüphe ediyorum, özellikle uzman çavuşlarla uğraşılıyor diye... Ha unutmadan söyleyeyim, sözleşme feshedilme sebebim sadece sağlık sorunu, başkaca bir sebep yok... hem olsa bile mahkeme sadece sağlık nedeniyle sözleşme feshi üzerine yoğunlaşır çünkü idarenin zaten iddia ettiği yada edebileceği başka bir sebep yok zaten... sicil ceza vs yönünden problemim zaten yok... iyi günler
Davayı 4 ncü ayda açmışsın.Böyle bir dava bir sene kadar sürebilir.Sabırlı olman gerekiyor.Çünkü kanun gereği mahkemenin işleyişi böyle.Haklı çıkarsan bütün zararlarını tazmin etmek zorundalar.Mahkeme masrafları dahil.
teşekkür ederim --yld19sm--... Sağlam raporunu Allah nasip ederse bu hafta alıyorum.... Sonuç olarak haklı görülürüm diyorum.... Yeni öğrendiğime göre MSB benim yazmış olduğum dava dilekçesine cevap yazmak amacıyla görev yaptığım tugaydaki bazı kişileri sorguya almış... aslında benim sağlam raporumu ibraz ettiğim taktirde bu konuların pek bir önemi kalmıyor.. zaten AYİM sağlam raporu olan bi davacıyı kesin haklı görüyor ve bunuda yaparken hiçbir şart gözetmiyor... mesela sözleşme bitim tarihinden üç ay öncesinden dilekçe verme şartını egale ediyor, ve eğer sağlam raporu olduğunda aynen şöyle deniyor ''EN AZINDAN SAĞLAM OLDUĞUNA EMİN OLABİLECEK YETENEĞE SAHİP'' diyor... bunlar birer örnek... aslında benim esasen kafama takılan şey dava açma süresi, asıl çelişki yaşadığım konu bu... bana sözleşmemin feshedildiğini tebliğ edilen belgede 28.12.2007 (bölük komutanı odası) tarihi yazıyordu ve bana bu evraklar geç ulaştırıldı bende imzamın yanına imzaladığım gerçek tarih olan 15.02.2008 tarihini yazdım, muhtemelen onların iddiası biz daha önceden imzalattırdık olacak, bir gerçek varki ben dava açma süresinin 60 gün olduğunu imzamı atarken bile bilmiyordum ve bana 27.02.2008 tarihinde bir arkadaşım söyledi ve onun sayesinde öğrendim, yoksa hiçbir şekilde artniyetle atılmış bir tarih yok.... tabiki ben bu tarihte iddia edeceğim çünkü benim mesleğim elimden alınmış, açıkcası herkesin bir maddi olgu olarak gördüğü UZMAN ERBAŞ statüsünü ben MESLEK olarak görüyorum, ve mesleğimden uzak kaldığım içinde gerçekten içim parçalanıyor... herkese çok çok teşekkür ederim... Paylaşılan bilgilerden dolayı...