Ragıp bey, dosya 23/7/2007 tarihinde zaman açımından ortadan kalkıyor zaten. Aslında esas yönündende bir sıkıntımız yok. Mahkumiyetin sebebi savunma yapılamaması ve delil konmaması. Dolayısı ile temyizin süresinde yapılmış olması benim için yeterli
Printable View
Ankara da Yargıtay nezdinde dosya kimin önüne gittiyse müşterek karar şu "evet siz haklısınız ama yapacak tek şey, dosyayı genel kurula götürmek" Yani davaya daha önce bakan Yargıtay...Dairesi nin de yapacağı bir şey yok.. Genel Kurula inmesi, kararın düzeltilmesi gibi sonuçlarda zaman ne kadardır sizce. Cevap geleceğini sanmıyorum. Çünkü ayıp hukukun kendisine aittir zaten. Hukukun utancıdır.
Merhaba, sanırım olayda bir yanlışlık var ve bu da sizin dilekçeli başvurularınızla düzeltilecektir. Zaten bir avukatla işlerinizi takip ettiriyosanız o size yardımcı olacaktır.
Av.Hasan Şişman
Hasan Bey,
Meselenin başından beri biz de sizler gibi bu yanlışlığın "bir dilekçe" ile düzeleceğini düşünmüştük. Fakat ortada bir yanlışlığın yada kastın olduğu mevcur olsa bile yargılama süreci tamamlanmış olduğundan bu işin çözüm yeri ancak Yargıtay Genel Kurulu..
Şu anda Yargıtay C.Başsavcılığına müracaat ettik. Yargıtay Savcılığı olayda bizi haklı görerek mütalaasını yazdı ve Yargıtay Genel Kuruluna sevk etti.
Bu arada, infazı ertelenmesi de söz konusu olamıyor..
Görüyoruz değil mi rezaleti. Hukuk devletini, Hukukun Üstünlüğünü..Uygulayanları..Uyuklayanları..
Bu arada adı geçen mahkemenin kalem memurlarını ve hatta bu iş(!) te sorumlarının tümünü şikayet ettim..
Bilgilendirmek anlamında olayın sefahatından gelişmeleri anlatmaya devam ediyorum.. Yargıtay Genel Kurul'unda dava görüldü..Ve Kabul edildi. Ve kendi dairesine gönderildi.
Sayın Hukukçu arkadaşlar.. Yani bu yanlışlığı ve belki de kastı mücadeleler sonucunda düzelttik.. Beni engin bilgilerinizle bilgilendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Şimdi sizden ricam şu..Teftiş kuruluna gönderdiğim şikayet dilekçesini yasal hale getirmek ve bana bu eziyeti çektirenlere dava açmak istiyorum..Gerekirse tazminat davası gerekirse insan hakları mahkemesi.
Kalem memurlarına ve hatta bu işte kusuru bulunan herkese karşı nasıl dava açarım.?..
Bakanlık teftiş kuruluna yapılan şikayetten beklenen ilgi gerçekleşti. Erteleme talebi için yatırılan teminatın iadesine karar verildi.
İnsan insanın kurdudur sözünün daha fazla uygulandığı bir ulke varmıdır diye bazen düşünürüm. Çünkü benim başıma da çok değişik hadiseler ve kotuniyetli girişimler hep gelmiştir.
Kendini yakmamak için dünyayı yakan insanların olduğu bir düzende acı ama gelecek adına sizi oldukça tecrübe sahibi yapan bir olay yaşamışsınız.:) Ben şahsen özellikle memurlara karşı aşırı garez sahibi olan biri olarak ( çocukluğumdan beri hiç bir işi hiç bir memura - iyi günler diye başlayıp, teşekkür ederim diye bitirerek yaptıramamışımdır.)
Avukat olduktan sonra da temyiz dilekçelerimi hep havale aldıktan sonra fotokopi ile çoğaltıp sureti bile havale fotokopili olarak vermişimdir. Ve kayıt yapılana veya deftere kaydedilene kadar tepelerine dikilmişimdir. Kalem memurları benden bende onlardan haz etmem. Nacizane tavsiyem haddim olmayacak ama şudur " iyiniyetinizi kendi aleyhinize kullanmayın ". Memurlara hiç güvenmeyin. Kaç milyon memur var uğraşmakla bitmez.