Yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler.
Printable View
Yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler.
şimdiden geçmiş olsun.Ben satıcıya sordum fatura ile taşınıyormuş.
SES VE GAZ FİŞEĞİ ATABİLEN SİLAHLAR
HAKKINDA KANUN
Taşınması, satışı ve nakli
MADDE 3 – (1) Bu Kanun kapsamına giren silahların;
a) Taşınması,
b) Ateşli silahlarla işlenen veya 6136 sayılı Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olanlara veya onsekiz yaşından küçüklere satılması,
c) Yönetmelikte belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edilmiş olanlarının satılması,
yasaktır.
(2) Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası, dördüncü fıkrasındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşbin Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir. Ayrıca bu silahların mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.
mükerrer konular zaten mevcut
yeni konu açmadan önce "arama" yı kullanırsak hem sizin için
hem bizim için daha düzenli bir forum olmuş olur...
üzerinizde kurusıkı yakaladıklarında silahın faturasını soruyorlar ama bir vukuat işlerken yakalandıysanız silahı incelemeye alıyorlar ve para cezası verebiliyorlar eğer silah mekanik olarak bir işleyişe girdiyse değişiklik olduysa durum sakat ama herhangi bir şüphe çekmedikçe yanınızda bulundurulması yasak değil ayrıca kuru sıkı silahı aldığınızda aşağıya eklediğim resimdeki maddelerin tamamına uyuyor ve silahı ilçe emniyet teşkilatından yada ilçe jandarma komutanlığından kayıt aldına aldırmanız gerekiyor...yoksa her önüne gelen silah alıyor bunları da kayıt altına aldırmak gerekiyor her ne kadar kuru sıkı da olsa
Alttaki uyarı bildirgesini Üye oldugum ve ürün satın aldıgım Türkiyede silah satışı yapan büyük bir firmanın uyarılarındandır...
http://img180.imageshack.us/img180/8108/uyari1eo0.jpg
18 yaşından büyükseniz ve sabıkanız yoksa silahı alabilirsiniz.Yanınızda taşıma konusuna gelince silahın üzerinizde olduğunun belli olmaması gerekli yani belinizin arka kısmına koyun ve üzerinizde silah olduğu anlaşılmasın.polis yakalarsa faturası yanınızdaysa silaha hiç bir şekilde el koyamıyor sadece silah dışardan belli oluyorsa kabahatler kanunu gereğince 62 lira ceza kesiyor ama her silahlıya kesecek diye birşey yok yani silahla yakalandığınız yere bağlı.Önemli olan silahın faturası yanınızda olsun ben bir kere yakalandım kazağımın altında görünüyomuş tesadüf polis otosu geçerken farketmiş sordular faturayı gösterdim bided uyardılar gittiler ceza kesmediler.Ancak polis biraz ters biriyse sizi alıp uğraştırabilir :)
Yanlış bilgilendirmeniz sonucu zarara öğrayabilecek vatandaşları uyarmak için yazıyorum. Kurusıkı tabancayı faturası yanınızda da olsa hiç bir şekilde üzerinizde taşıyamazsınız. Yanınızda ve aracınızda şarjörünün boş ve takılmamış olması, kutu içerisinde olması gibi bazı koşullara dikkat ederek nakledebilirsiniz. Aksi takdirde 560 TL idari para cezasına çarptırılırsınız ve silahınız müsedere olunur.
Kurusıkı tabanca kati suretle taşınamaz, polis yakalarsa ceza kesilir.
23.01.2008 tarihli kanun ile kurusıkı tabanca taşımak kesinlikle yasaklanmıştır.faturalı olması birşey değiştirmez.eğer taşırsanız tabancaya el konulduğu gibi 500 tl para cezası kesilir.