Cevap: Re: Ödediğim senet için icra kağıdı geldi
merhaba ben 4 sene önce yurt için 9 aylık senet imzalamıştım 8 ayını ödedim 1 ay borcum kaldı(300tl) yurt 3 kez el değiştirince senedimede bidaha ulaşamadığım için ödeyemedim. bugun senedimin 15 gün önce icraya verildiğini öğrendim.karşı tarafın avukatına ulaştım.bize 900 tl göndememiz halinde senedimi vereceklerini söylediler. sizce ne yapmalıyım güvenmeli miyim ? icra takibi başladıysa iptal edebilrlermi?
Cevap: Re: Ödediğim senet için icra kağıdı geldi
İcra dosya bilgilerini isteyip icra dairesine gidip inceleyip emin olduktan sonra ödemenizi yine icra dairesine yapabilir senedinizi isteyebilisiniz.
Cevap: Ödediğim senet için icra kağıdı geldi
Selamlar,ben oz dayım a 15000 tl borc icin senet imzalanmıştım Bu parayı dayı euro ya çevirdi. (7250 euro) Bir süre sonra bunu bankadan kredi çekerek( ben izmir de olduğum için)kardeşim le Kahramanmaraş ,a dayım a gönderdim. Senedi ibraz etmemis.kardesim 5000 euro vermiş ve "senetden düşürülmek üzere besin euro elden aldım "yazarak belge vermiştir. Sonraki aşamada da senedi ibraz etmediği için kalan borcu veremedim.protesto etti ve tum senedi tahsil etmek istedi.bizde bu belgeyi kanıt olarak sunarak icra mahkemesine dava açtık ancak kaybettim.arti bi de 3000 tl tazminat ile.simdi temyize gönderdik ve asliye de dava açtık.hem kardeşim hemde emlakçı biri senedi ibraz etmediğini dair şahit. Şahıs imzasını kabul ediyor ama başka bişey için yazdım diyor.bunu da icra mahkemesi haklı görüyor. Senet den düşürülmek üzre yazıyor o zaman belge getir demiyor. Çok Üzgün ve endişeliyim. Bu davada şansım var mı. Temyizde bozulur mu?
İcra mahkemesi dar çerçeveli inceleme yeri olduğu için belge tam açıklayıcı olmadığı için kabul etmemiş olabilir yargıtay onayabilir belli olmaz Asliye hukukta bu konuya daha geniş bakar avukat desteği alırsanız olumlu netice alacağınıza inanıyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim avukatım var kuzenim dir.cok genç ve yeni avukat elinden geleni yapıyor. Ama benim endişem fazla .ödemiş iken bütün borcumu bir de tazminatla 20.000 bin odemek.buyuk haksızlık.arabam hacizli.yillardir geceli gündüzlü çalışan hemsire yim. Icimi döktüm. Kusura bakmayin.
Engin Bey sonradan aklıma bir soru geliyor bu konu da.diyelim yargitay bozmadı ama asliye de kazandım. Ne olur bu durum da.
Davayı kazanmış olursunuz iddianız kabul edilmiş olur.