Re: Evlenmek istiyoruz ama nasıl..
Alıntı:
valide seher sultan rumuzlu üyeden alıntı
22 yasındayım ve bugüne kadar her türlü kızla alakam olmuştur kendim elektronik mühendisliği son sınıf ögrencisiyim anlayacağınız basit bir insan değilimm aile bakımından namuslu şerefli bir evlilik adayı bulmak cok zor bu ülkede suan
hassasiyet duyduğun konuyla her türlü kızla alakan olması çelişmiyormu .... senin kızkardeşin ve çocuğunda bu konuda kullanılsa sana nasıl gelir .... örf ve adetlerimize uyarmı acaba.... kurmak istediğin şerefli evlilik için senin önce temiz olman gerekmez mi...üniversiteli olman seni bilgili yapmaz... basit insan dediğin senden daha bilgili, okumamış ama namuslu hiç değilse
allah binşükürler olsun alnım acık başkalarının ne düşündüğü umrumda bile değil en azından vicdanımm rahat.. her türlü kızla alakam olmuştur fakat tanıştıgınız kişinin ne oldugunu ilk anda anlayabiliyomusunuz..zaman geçtikçe derinlere indikçe anlıyosunuz..yaşamayan bilemez..her türlü insanla karşılaştım burası türkiye BAN..:kötü: burda anlatmak istediğim buydu..
konu benim kız kardeşim veya cocugum olsa bile karşısındaki benim gibi iyi niyetli şerefli namuslu temiz biriyse gözümü kırpmadan okeylerdim..ama öyle güzel bi ülkede yaşıyoruz ki karşılıklı anlaşsanız bile gerçeklerştiremiyosunuz..neyse böyle yerli yersiz polemiklerle vakit kaybetmek istemiyorum ugrasıcak daha önemli işlerim var,,
i
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Türk Medeni Kanunu Madde 124 uyarınca;
Madde 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Bu durumda her halukarda onaltı yaşın doldurulması aranır.
Saygılarımla.
PEKİ BU MADDEDE NEYİN NESİ..
Madde 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.
evlilik yasası madde 128.
Madde 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.
bunu biraaz daha acarmısınızz..
Alıntı:
bursatipo rumuzlu üyeden alıntı
Önceki maddelerle birlikte değerlendirmeli.
15 yaşındaki bir kızın evlenmesini haklı kılacak sebep yoktur.
Re: evlilik yasası madde 128.
Başladığınız yerden devam edin. Aynı konuya yeni başlık açmayın.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?p=179517
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Önceki maddelerle birlikte değerlendirmeli.
15 yaşındaki bir kızın evlenmesini haklı kılacak sebep yoktur.
peki biz evlendik diyelim bunun yaptırımları ne olur
?herhangi bir şikayet oldugunda cezalar para cezasına cevrilebilirmi bu soruları burda soruyorum ama uygundur herhalde,,ilgi ve alaknız için teşekkürler
Re: Evlenmek istiyoruz ama nasıl
Evlenmek için belediyeye başvurduğunuzda görevli memur nüfus cüzdanlarınıza bakacak ve 2011 yılına gün verecektir.
Dolayısıyla resmi nikah kıyılmasına imkan yoktur.
Eğer imam nikahıyla evlenirseniz bu ayrı bir suçtur. Ama bundanda önemlisi, 18 yaşından küçük bir kızla rızasıyla cinsel ilişki kurduğun için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırırsın. Hapishanede tecavüzcü muamelesiylede karşılaşman olası. Tabii bu şikayete bağlı bir durum. yani şikayet olması lazım. Ailesine ne kadar güveniyorsun? yani bırakıp tamamen hayatından çıkacaklar mı o da var. bence sen sabret. aldığın o noter belgesi yinede bulunsun sende. Ama aile gerçekten ciddi ise mahkemeye başvurup kızı reşit kılsınlar. kız anneannenle yaşamaya devam etsin, 16 yaşına geldi mi, olağanüstü hal diye hakime başvurun, ailesinin istemediğini, kızın reşit olduğunu bildirin. Altı üstü bir sene sabredeceksin o zamanda.
Alıntı:
bursatipo rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sdt23'ünde doğru ve yerinde açıkladığı gibi;
Madde 128 önceki maddelerle birlikte değerlendirmelidir.
15 yaşındaki bir kızın evlenmesini haklı kılacak sebep yoktur.Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir.
Ferda Hanım, siz bir avukatsınız benim bu konuda aklıma takılan bir şeyi size sormak istiyorum; "olağanüstü durumlarda" deniyor. Örneğin hamilelik gibi. Hakim evlenmesine izin veriyor ama bu durumda onu hamile bırakan kişi 18 yaşından küçük 15 yaşından büyük birisiyle ilişkiye girdiği için hapis cezasına çarptırılmıyor mu? yani önce hapis yatıp sonra mı evlenecek erkek? Birde 15 yaşını doldurup kendi isteği ve ailesinin muvafakatiyle reşit olan kişi (erkek veya kız) her türlü yasal anlaşmayı yapmaya ve kendini temsil hakkına haiz iken, evlenmeye karar verememesi çelişki değil mi?