-
Sayin y-aynur,
Eger siz, eski isyeri adresinizin geçersizligi konusunda bir itiraziniz yoksa, burfada asil sorun, isbu tebligatin ilgili muhtaliga birakilmis olmasidir. Burada,tebligati, isyerindeki bir arkadas bizzat teslim almadigina göre, -ne yazik ki- olay, yasalara uygun görünmektedir. Zira; tebligat, muhtarliga birakilmis oldugundan, muhtara teblig tarihi,size teblig tarihi addedilecektir. isyeri adresi yönünden itiraziniz yoksa, islemler, -benim görüsüme göre- yasalara uygundur. Tebligatlardan haberinizin olmamasi sizin için kötü olmus. Ne yazik ki, bu gibi durumlar,çesitli sekillerde bir çok vatandasin basina gelmektedir. Yapacak fazla bir sey yok, maalesef..
-
sayın zara beni mal beyanında bulunmamaktan dava eden avukatın yanına bugün gittim
Elemanı bana mal beyanı davasına gitmeme gerek olmadığını avukatın bana davaya gireceğini söyledi. ne yapmalıyım
-
Sayin y-aynur,
Söz konusu borcu karsilayacak kadar mal hazedilmisse, hakkinizda hapis karari kesinlikle verilemez. Zaten; ilgili icrâ dosyasi, cezâ mahkemesine celb edilir ve bakilir. Haciz yapilmis oldugu o dosyada zaten gözükür ve dolayisiyla, (her ne kadar mal beyâninda bulunulmamissa da, yeteri kadar mal haczedildigi anlasildigindan) gerekçesi ile, hapis cezâsi verilmesine yer olmadigina ve cezâ dâvâsinin (dosyanin)DÜSÜRÜLMESiNE karar verilir.Sizin durusmaya gitmenize esasinda gerek yoktur. Sizin giyâbinizda da, bu sekilde karar verilecektir. Dosyayi tetkil ettiniz mi bilmiyorum. Tüm borcu karsilayacak kadar haciz yapildiysa, sorun yoktur.
Ama içinizin rahat olmasini istiyorsaniz, durusmaya gidebilirsiniz de. Zaten o dâvâ tek celsede sonuçlanir.
Eger gidemezseniz dahi, ertesi gün mahkeme kalemine ugrayip dosyadan bakarak veya yazi isleri müdürüne sorarak verilen hükmü
ögrenebilirsiniz. Diyelim ki; kaleme de ugramadiniz. Gerekçeli Kararin yazilip size teblig edilmesi de gerekir. Bu Karara karsi itiraz ve temyiz haklariniz da olacagi gibi (bir an için, hapis cezâsi verildigini farz ederek söylüyorum)size teblig edilen bu karar, ayrica Savcinin oanyindan da geçmesi gerekiyor. Hapis karari verilse bile, bu karar (yani dosya)Savcinin denetimine de sunuluyor ve ancak savcinin onayindan sonra infâza gönderimektedir.
Yani, uygulamada; hapis cezâsi verilmesi de yeterli olmayip, bu kararin kesinlesmesi ve de savcinin da onayindan geçmesi gerekmektedir.
Sayin y-aynur, karsi taraf avukati size (sikâyet dilekçesinden vaz geçtigine dair) dilekçe verecegini de söylemis olabilir. Bu duurmda da zaten, cezâ dâvâsi düser. Yukarida anlattigim konu hakkinda eminseniz, durusmaya gitmenize gerek yoktur, derim. Ama imkâniniz varsa da, -mecburi olmamakla birlikte- durusmaya gitmeniz de mümkündür.