-
Re: Kelle Paça ve RTE
Bir garip yönetim organı daha yazayım... Düşünün ki yönetim baştan Kulaklara geçti. Olmaz olmaz demeyin oldu ya kulak yönetiyor her şeyi Buda hiç akıl karı değildir.
Kulak yönetimi aldığı an ''kulağın üzerine yatar'' Uyuyakalır sen öyle sanırsın. Sadece duymak istediklerini duyarsın. Lehine olanları poh pohlar usulsüz gazete tv sahibi yapar sonra onların dediklerine ''kulak kabartırsın.'' sanki doğru söylüyorlarmış gibi aldanırsın. Seni desteklemek için saçmalayn bir takım dış destekleri '' kulak kesilerek'' dinlersin. Aslında o kendi işine geleni söylüyordur anlamazsın. Sana gerçekleri söyleyen herkesi hatalı sanarak '' kulaklarını tıkarsın'' yanlışlıkla duysan bile ''kulak asmazsın '' bazen mecbur kalır hee dersin sonra '' kulak ardı edersin''. Yaptığın abuk konuşmalar yada yandaşlarının saçmalamaları bir şekilde duyulunca '' kulak misafiri olmakla '' çok vahimse koskoca kamera ve mikrofana rağmen '' telekulak'lıkla suçlarsın. Suçlama önemli değildir de laflar bu gürültüde güme gider. Aleyhine olan her şeye ''kulaklarını tıkaya tıkaya''gidersin. Fazla desibel gibi fazla tıkamanında sağırlık ypacağını bir türlü hesap edemezsin.
Böyle dangıl dungul giderken '' eli kulağında '' olan hakkındaki olumsuzlukların farkına varamazsın ayamazsın. Atatürk Cumhuriyetine ve devletine '' göz Kulak olanlar''vardır içiner sindiremezsin kızarsın , ''müzik kulağın'' olmadığı için gümbür gümbür çalan tehlike çanlarını ilahi sanırsın. ''kulağını tırmalayan'' sesleri hep kötü sanırsın ama onlar aslında ''kulağın çekilmeden '' kepçe kulak'' olmadan önceki son uyarılardır duyamazsın .Neden duyamazsın çünkü yönetim aslında duyma organındadır da ondan o da şaşırmıştır tabiiki duyacak mı yönetecek mi?....
Konuştuğun konularda doğal olarak ''kulaktan dolma'' olduğundan ha bire çuvallarsın. İşin kötüsü akıl olmadığından bunada aldırmaz şuçu başka yerlere atarsın. '' Kulağı kirişte'' olan bazı yöneticilerin bu sayede ''kulağı delik '' olurlar bunlar gelen uyarıları sana söylerler amma velakin ''kulakların pas tuttuğu ''için anlayamazsın. Sonunda birileri ''kulağına kar suyu kaçırır'' ne oluyorum dersin amma gene uyanmazsın çünkü ''kulağına koymuş''şundur bir şeyler kim ne derse desin ''kulakların duymaz'' olur anlayamazsın...
Sonra birgün bir şekilde '' kulağın bükülür '' hep birlikte bu bükülmeden en az zararla çıkmayı umarız. Çünkü kulak yönete yönete rezil olmuştur her şey birbirine girmiştir, karman çorman olmuştur. Kepazelik rezalet yolsuzluk almış başını gidiyordur. Hurafelerle din sömürüsü yapılıp rant elde ediliyordur. Kaksızlık hak olmuştur. Kadın kadınlıktan çıkmış cariye köle arası bir yere oturmuştur. Sonra herkes bütün bu olanların '' kulağına küpe'' olmasını diler ama bilmezler ki beyhudedir.....
-
Re: Kelle Paça ve RTE
Artık bitirmeye doğru gidelim. Uzatmanın da bir anlamı yok. Baş haricinde her organ bir garip yönetiyor açıkçası....Ana en tehlikeli organı yazmadan bitirirsek ayıp olur o organa yok yok aklınızdaki değil bu ''tehlikeli organ'' eller den bahsediyorum sadece masum eller....
Gerçi daha önce bu konuyu bitirmem lazımdı çünkü AKP ve zatı muhterem yöneticileri öyle hızlı gidiyorlar ki onlara yetişmek mümkün değil. Adamın dediğini al kırk ciltlik eser oluştur... Neyse bu bir sonraki konum. Ortalama Türk.. Hehe hoşuma gitti... Ben bir forumda demiştim severim bu RTE yi diye...
Yönetimi asla ve kata ellere kaptırmayacaksın hele hele ''yaban ellere '' hiç.. Yönetim ellere geçtimi ''elin ayağın dolaşır'' sadece elin değil tüm organlar saçmalamaya başlar eller ve onun ucu parmaklar çok sakıncalıdır yönetim açısından aman haa..
'' El altından'' aldığın yardımlarla farkında olmazsın ama işine yönetimine çoktan 'el atılmıştır.'' Utahtan utah uzantılarından senin yönetiminin çıkar sağladığı her kesimden. Seni '' el bebek gül bebek '' yetiştirirler her yaptığına evet derler ''elinden her iş gelenleri'' sana destek olsun diye yanına verirler bunlar bazen kalemleriyle bazen müthiş fikirleriyle yönetimini destekler süpürmeyin yararlanın der...
'' El etek öpenler'' yanından hiç eksik olmaz her yaptığın hataya doğrudur derler sende de yönetim elde olduğundan akılda olmadığından doğru sanırsın. Bazen biri çıkar ''ele verir'' yaptıklarını açık eder. Hemen ''ele ele verip'' onun sonunu hazırlar ihraç edersiniz. Nasılsa halk ne desek inanıyor diyede aldırmaz devam edersiniz. Baktınız biraz ses çıkacak hemen ''eli boş'' insanlar yaratır bir sürü ''eli darda'' aile yaparsınız sonra bunlara ''devlet eliyle'' giden yardımları biz yaptık ayaklarına yatar parsayı toplarsınız. Bu ne biçim işse yapılan yardımlar olduğu gibi vergiden düşülür KDV si alınmaz aslında tam bir hortumculuktur ama aldırmazsınız o kahraman edasıyla dolaşır siz nemalanırsınız olan da devlete olur ne gam...
Çevrende bir sürü ''eli uzun ''dolaşır bunlarıda destekleyen maalesef bir çok ''eli kalem tutan''. hatta bazen öyle bir karışırki ''eli kalem tutan eli uzunun ta kendisi olur.'' '' Ele gelen düğün bayram '' diye aldırmazsınız. ''eli maşalı''bir sürü saçma sapan kalemşör yetiştirip yetinmez ''devlet eliyle'' kendi medyanızı kurarsınız.
'' El e erir talkını kendiniz yutarsınız salkımı'' zihniyetiyle hareket ede ede İlgili ilgisiz her işe '' parmak atarsınız'' Haydan gelen o kadar çok olur ki ''eline geçeni har vurup harman savurursunuz.'' Ama gün gelir ''eline hakim olamamaya'' başlarsın ''ellerin titrer'' Anlamazsın ne olduğunu ''el elden üstündür '' ondan dolayı şaşar kalırsın '' elin ayağın tutmaz olur'' Haklı gibi bağırmaya başlarsın ''elinden geleni ardına koma...'' bilemzsin ki aslında sen yapmışsındır her şeyi kendi ''elinle kendi sonunu'' hazırlamışsındır. Yakınlarına seslenirsin çaktırmadan ''el verin'' de kurtulayım diye ama garipleşir ortam yanındakiler git gide ''el ayak çekmeye'' başlamışlardır. Yeni bir organ aramaktadırlar aslında yönetici olarak bunu anlayamazsın. her şeyi ''elinde tutmak'' istersin dağılmayı bir türlü tam anlayamazsın.. '' Ele güne karşı yapayanlız'' kalırsın belirli bir süre sonra ektiğini biçersin. Hala farkında değilsindir o günlerin çok yaklaştığının çünkü sanırsın ki ''elinden bir şey kurtulmaz.'' İşte bu düşünce çevrendekileride '' eline bakar'' yaptığından dağıldığı an toparlanmaz ard arda yıkımlar gelir. ''elde avuçta ne varsa'' gider yok olur. Karşında 'el pençe divan ''duranlar yoktur artık sökün halinde üzerine gelir herşey... Tehlikeyi hissedersin tabanını sıkı tutmak için bir hamle yaparsın omayacak bir hamle ''elini çabuk tutmak ''için yapılmış bir hamle... Zaten sonun başlangısındadır. Akılsızca yaptığın bu hamleye ilgili yerler ''elinin körü'' derler. Son başlamış olur.
'' ele çektiğin peşkeşlerden'' ''elinden gelmeyecek işe kalkışmandan'' ''elde avuçta ne varsayaban ellere vermenden'' kısaca hukuk düzenini aklınca ''elinde oynatmandan bıkanlar'' sonunda olaya ''el koyarlar'' İşte o an asla yanımdan ayrılmaz dediklerinle bir bir ''parmak bozarsın'. Bir anda işte bizi bu hale getiren bu diye ''parmakla gösterilirsin.'' Anlarsınki 'elinde kimse kalmamıştır. kimsenin sana yardıma ''eli varmaz'. Tek başına yada bir kaç kişiyle kalırsın beraber yürüdük biz bu yollarda dediklerin yoktur artık. ''elini sıcak sudan soğuk suya sokmamış'' olmana karşın bir anda ''elini işten çekmen ''istenir. Sadece iş olsa dua edersin. '' elin böğründe ''kalır anlamadan ''elin ayağın bağlanır.'' Her hangi bir şey yapmaya 'el ermez güç yetmez '' durumda kalırsın... İşte o an anlarsın ki '' Elden vefa sehirden şifa ''olmaz. Ama çok geç kalmışsındır. Yönetimi baş a devretmek için can atar duruma gelirsin. ''ellerinle teslim ''etmek istersin, ''elinden zorla ''alırlar.
Onun için yönetimi ele de kaptırmamak gerekir daha doğrusu hiç bir yere kaptırmayacaksın baştır baş yönetici...