Re: Eski Ev Sahibi Evden Nasil çikar
Alıntı:
cuneytyarikkaya rumuzlu üyeden alıntı
Tahliye taahhüdü, sıkıntısız bir şekilde bu işi bitirmemi kesin şekilde sağlarmı?
Tahliye taahhüdü taahhütte yazan tarihten sonra (4 ay sonra) tahliye davası açma hakkı verir.
1 ağustos 5 eylül arası adli tatil olduğunu da unutmamalı.
Eylülde dava açıp muhtemelen kasıma gün alabilirsiniz.
Bu dört ay için kira konusu görüşüldü mü?
Anladığım kadarıyla tahliye taahhüdü alınsa bile, kiracı çıkmayabiliyor. Tahliye taahhütnamesi ile tahliye davası açsam ne kadar zamanda sonuçlanır. Vereceğim 4 aylık süre için kira talep etmeyeceğim.
Tahliye taahhüdü kesin sonuç sağlar, ama çabuk sağlayacağının garantisi yok.
Önce kira talep eder veya tahliye taahhüdü alırsanız daha sonra fuzuli işgal iddiasında bulunamazsınız.
4 ay sonrası için alacağınız Tahliye taahhütnamesine dayanarak açacağınız davanın ilk duruşması muhtemelen kasım ayında olacak.
Şu an açacağım fuzuli işgal davası en kısa yoldan bana çözümü sağlar mı yoksa tahliye taahhütnamesi alma yoluna mı gitmeliyim. Teşekkürler.
Alıntı:
Şu an açacağım fuzuli işgal davası en kısa yoldan bana çözümü sağlar mı yoksa tahliye taahhütnamesi alma yoluna mı gitmeliyim. Teşekkürler.
Fuzuli işgal davası açmazsınız. Fuzuli işgal için kaymakamlığa başvurursunuz. Verdiğim linkte detaylı anlatılıyor. En kısa çözüm bu. Ama garantili değil, sonuç alamama ihtimali de var. Ben olsam öyle yapardım.
Fuzuli işgalden sonuç alamazsanız en azından kiracılık ilişkisi teyit edilir, evi satın aldığınızdan itibaren ödenmeyen kiralar için icra takibi yapar ve bu yolla çıkarmayı denersiniz.
Kaymakamlık fuzuli işgal kararı verdiğini düşünürsek, fuzuli işgalden kaynaklanan tahliye davası açmıyormuyum. Kaymakamlık, tahliye kararını tek başına verebilirmi.
Alıntı:
Kaymakamlık fuzuli işgal kararı verdiğini düşünürsek, fuzuli işgalden kaynaklanan tahliye davası açmıyormuyum. Kaymakamlık, tahliye kararını tek başına verebilirmi.
24. maddeden başlayarak okuyun.
Kaymakamlık (gayrimenkul merkez ilçe sınırları içindeyse valilik) 15 gün içinde soruşturma yapar, tahliye kararı alınırsa 5 gün içinde infaz edilir.
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Me...urceXmlSearch=