rica ederiz.
Printable View
rica ederiz.
:( bugün tekrar adliyeye gittim sevk işlemlerimi istemek için fakat büyük bir olumsuzlukla karşılaştım.benim boşanmam 18.03.2008 tarihinde olmuştu ve hakim 15 gün sonra imza atıp boşandı kağıdınızı alabilirsiniz demişti bende bunun üzerine 3 nisan tarihinde imza atıp boşanma dilekçemi aldım. fakat henüz çok yeni olduğu için nüfusta evli olarak görünüyorum henüz boşanma nüfusa intikal etmemiş bu durumda da aile mahkemesi benim devlet hastahanesine sevkimi yapamıyor.bu arada benim boşanmam çatalca mahkemesinde oldu iddet müddeti durdurulması için de ikamet ettiğim farklı bir ilçede davamı açtım.
ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin ...
Karşı taraf da gerekçeli boşanma kararını aldıktan sonra, 15 günlük temyiz süresinin akabinde karar kesinleşir ve boşanma ile ilgili karar nüfus müdürlüğü'ne bildirilir. Ancak, adliyelerdeki iş yoğunluğu nedeniyle, bu durum biraz ertelenmiş olabilir. Siz, ilgili mahkeme kalemine giderek nüfusa yazılacak yazının gönderilmesi konusuyla ilgilenirseniz süreci biraz olsun hızlandırabilirsiniz.
Boşanma kararı nüfusa işlenmeden, hastahaneye yazı yazılmaması normaldir.
(lütfen yardım ediniz)Syn Aslı Hanım;karşı tarafla birlikte imza atıp her ikimizde boşanma kararımızı elden teslim aldık .ilgili mahkeme kalemine giderek nüfusa yazılacak yazıyı elden teslim alıp bağlı bulunduğum ilçenin nüfus müdürlüğü'ne elden teslim işlemini yapabilirmiyim..ya da boşandığım çatalca adliyesinden iddet müddetinin durdurulması için dava açsam sonuçta bir değişiklik olabilirmi :)
lütfen beni bu konuda bilgilendiriniz:( :(
merhabalar böle güzel ve aydın bir sitede üye olduğum için şeref duyuyorum aslında benim sorunumda zyno hanımla aynı 8 yıl evli kaldığım çocuğumun babasından 2007 aralık ayında boşandım onun öncesindede 2 yıl ayrı yaşadık ve sonunda tek celsede boşandık bu 2 yıllık ayrılık sürecinde nişanlandım nişanlımla aynı evi paylaşıyorum ve nişanlım resmi nikah çok istiyor tabiki bende çok istiyorum üstümdeki iddet müddetini kaldırtmak için başvurduğumda çocuğumun babası bu karardan haberdar olucakmı onunda eline bir kağıt gidecekmi bunu öğrenmem benim için çok önemli oğlum beraber yaşadığım insanı çok seviyor babacım diyor ona ama oğlumun babası bu konudan habersiz bu yüzden bir süre daha bilmesini istemiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusnuz cvp yazacak arkadaşlara şimdiden teşşekkürü borç biliyorum Saygılar...
İddetin kaldırılması davasına eski kocanız taraf olmayacağından ona tebligat gitmeyecektir.
çok teşekkür ederim efenmdim cvp verdiğiniz için bu cvp bnim için çok önemliydi buna çok sevindim teşekkürler yeniden..