.
İşe girerken ibraname alındığını orada çalışmış olan başka şahitlerle ispatlayabiliyorsanız bir şansınız var.
Askerlik nedeniyle fesihte kıdem tazminatına hak kazanabilmeniz için askerlik çağrı belgenizin bir kopyasını işverene iletmeniz gerekir.
Printable View
.
İşe girerken ibraname alındığını orada çalışmış olan başka şahitlerle ispatlayabiliyorsanız bir şansınız var.
Askerlik nedeniyle fesihte kıdem tazminatına hak kazanabilmeniz için askerlik çağrı belgenizin bir kopyasını işverene iletmeniz gerekir.
mehmet bey bu tür ibranamalelerin aksi ispat edilebilir.iş ilişkisinde sürekli aynı durumlarla karşılaşılıyor.mahkemeler genelde işçi lehine karar veriyor.aksini ispatlayıcı 2 şahit bulursanız sorun olmaz.dava açarsanız ihbar ve kıdem kazanırsınız.bu konuda birçk yargıtay kararı var.
Merhabalar, ben 2,5 yıldır bi medya kuruluşunda çalışıyorum. son 4 aydır maaşlarımız düzenli yatmıyor. örneğin şu anda 2,5 maaşım içerde.. üstelik çalıştığım kurum 35 personellik benim birimimden 10 kişi çıkartacak. bu çıkarılanlar arasında ben yokum.. ama çıkmak istiyorum. çünkü işçi çıkarılmalarından sonra ne düzenli maaş alabilecez nede mesailerimiz düzenli olacak. daha fazla çalışıp mesai ücreti vermeyecekler üstelik maaşlarımızın zamanında yatmasıda kesin değil. haftalık izinde kullanabileceğimizi zannetmiyorum.. acaba ben tazminatlı ve işsizlik maaşı alabilecek şekilde nasıl işten ayrılabilirim. yada bu mümkünmü.. lütfen yardım ediniz. şimdiden teşekkürler
Bir çalışanın işyerinden ayrıldığında aldığı brüt ücret üzerinden kıdem tazminatı hesaplanırken
1) Çalışanın brüt ücreti kıdem tazminat tavanından büyük ise (2.260,05 den fazla) yine de bu tavan mı göz önünde bulundurulur ?
2) Hakettiği düşünülüp daha fazlası verilebilir mi?
Ücretin ödenmemesi, zamanında ödenmemesi,sürekli gecikmeli ödenmesi...Sözleşmeyi feshedip kıdem tazminatına hak kazandıran durumlardır.
İşverene durumu yazılı olarak bildirip( noter kanalıyla yapılmış olması ıspat açısından kolaylık sağlar) ihbar süresine uymadan, bildirimi gönderdiğiniz gün ayrılabilir, aynı bildirimde tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Merhabalar öncelikle mesajı cevaplayıp konuyu açıkladığınız için çok teşekkür ederim...
Ücretin ödenmemesi, zamanında ödenmemesi,sürekli gecikmeli ödenmesi...Sözleşmeyi feshedip kıdem tazminatına hak kazandıran durumlardır.
İşverene durumu yazılı olarak bildirip( noter kanalıyla yapılmış olması ıspat açısından kolaylık sağlar) demişsiniz yani yazılı bildirgeyi önce notere onaylatıp daha sonramı işverene vemeliyiz..
ve nasıl bir yazı yazmalıyız örnek verebilirmsiniz
a-) Notere gidip, bahsedilen nedenlerle sözleşmenizi feshettiğinizi belirten bir yazı yazdırır,işverenin adresini belirterek gönderilmesini sağlarsınız,
b-) Bahsettiğiniz sebeplerle sözleşmenizi sona erdirdiğinizi belirten yazınızı 2 kopya olarak hazırlayıp, işverene bir kopyasını verir,diğer kopyasına da alındığına dair onay alırsınız.
Noter kanalıyla bildirimi yapmanız ıspat konusunda kolaylık sağlar.
erdoğan bey çalıştığım şirket maaşları asgeri ücret olarak bankaya yatırıyor ama bana gayri resmi olarak geri kalan paramı veriyor ve sigortamda maaşım üzerinden değil asgeri ücret üzerinden yatıyordu ama 3 aydır maaş alamıyorum çalışma saatlerimizde normal çalışma saatlerinin üzerinde.. dediğiniz gibi notere gidip
--------------------------------------------------------------------------------
a-) Notere gidip, bahsedilen nedenlerle sözleşmenizi feshettiğinizi belirten bir yazı yazdırır,işverenin adresini belirterek gönderilmesini sağlarsınız,
b-) Bahsettiğiniz sebeplerle sözleşmenizi sona erdirdiğinizi belirten yazınızı 2 kopya olarak hazırlayıp, işverene bir kopyasını verir,diğer kopyasına da alındığına dair onay alırsınız.
--------------------------------------------------------------------------------
bu işlemleri yapacağım ama kıdem tazminatı ve ihbar tazminatını alayım derken içerideki 3 aylık maaşımıda mahkeme den sonra ödemeye kalkarlarsa kaldırabilecek durumum yok ne yapmalıyım
Merhabalar Benimde buna benzer bir sorunum var o nedenle yazmak istedim
9 Aydır bir Şirkette çalışıyorum İşe girerken Herhangi bir Sözleşme imzalatmadılar Sigortamı yapmışlar fakat asgari ücretten yatıyor ..
Normalde Maaşım 2000 tl bunun asgari gecim indirimiyle birlikte toplam 550 tl si bankaya maaş ödemesi diye yatıyor diğerini elden alıyorum
VE ELDEN ALDIGIM HER MAAŞ İÇİN ŞİRKET BANA MAKBUZ İMZALATIYOR.
ŞİRKETİN TÜM CARİ HESAP VE BİLGİSAYAR SİSTEMİ OTOMASYONU BENİM ELİMDE ÇALIŞAN CARİ HESAP KARTLARI KAŞELERİ V.S
Benim bu maaşımın gercek oldugunu ispatlamam ve mahkemeye gidebilmem için ne gibi resmi gercekliği gösteren bir belge almam gerek..
saygılarımla.