-
tesekkurler Mine Hn.
Hesap numarasını evı satın aldıktan sonra ben vermıstım kendısıne.Ben evı ocakta aldım ve yatıracagı 2 ay daha oldugu ıcın o zaman vermıstım kendisine.İhtarnamede banka detayı ıle ılgıli hıc bır bılgı yok.Yenı sozlesme yapmak fikri önceden dusundugumuz bır seydı ama su an boyle bır sey sozkonusu degıl.eskı malik ile kira sözleşmesi 4 yıllık .Benım amacım kiracıyı cıkartmak su durumda.Yeni kiralama dıye bır sey sözkonusu olmayacak zaten.
İlginize cok cok tesekkur ederım.
Hoscakalın.
-
Yeni bilgileriniz ışığında tahliye için en güvenli yolun "yeni malik sıfatından dolayı" ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanız olduğu görülüyor. (Çünkü eski malik ile sözleşme 4 yıllık ve sizin için daha avantajlı olmadığı ortada) Gayrimenkulü ilk satın aldığınızda göndermiş olduğunuz ihtarda hem yeni malik olduğunuzu hem de ihtarın tebellüğünden itibaren 6 ay içinde -kendi ihtiyacınız nedeniyle- tahliye talep ettiğinizi umuyorum. Aksi halde bu ihtardaki herhangi bir eksiklik ileride açacağınız ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını zora sokabilir. Bu davayı karşı tarafın ihtarnamenizi aldığı tarihten itibaren 6 ay geçtikten sonra açabilirsiniz. Tabii davanızda ihtiyacınızın samimi olduğunu ispat etmek size düşüyor. İspat vasıtası olarak, kendi oturduğunuz gayrimenkule ait kira sözleşmesi, bu yeri boşaltmak zorunda olduğunuza dair ev sahibi tarafından gönderilen ihtarname, tanık beyanları kullanılabilir. Hoşçakalın.
-
-