Re: Emekli olabilmem için gerekli gün sayısı
Sigortalılık başlangıcın 25 yılı geçmiş.SSK daki gün sayınız isteğe bağlı SSKlı olma hakkı veriyor.Bağkurdan kurtulup,SSKya geçerek 3,5 yıl prim ödedikten sonra 5000 günü de çok aşmış olarak,emekli olursunuz.Yaş engeliniz yok.Geç bile kalmışsınız.
İyi günler...
Sayın sakar cevabınız için teşekkürler acaba bağkur haklarımı sigorta ile birleştiremiyormuyum bağkurdan feragat mı ediyorum yani şimdiden teşekkürler.
SSK da 3,5 yılı tamamlayıp emeklilik için müracaat ettiğinizde,Bağkurdaki süreleriniz SSKya aktarılır.Size verilen formda bu sorulur.
İyi günler...
Öncelikle merhaba.Benimde sizlerden bilgi almak amaçlı bi sorum olacaktı ama sitenizde yeniyim o yüzden doğru yeremi yazıyorum yanlış yerdemiyim bilmiyorum.Şimdiden affınıza sığındım :) . Kısaca sorumu hemen özetlersem babam bi çatı firmasında çalışıyordu burda ssk sı 5-10 gün arası yatmış yıllar boyu ve girdi çıktı çok yapılmış bu nedenle yaşı geçkin olmasına rağmen ssk sında daha çok açık emekli olabilmesi için bu haksızlıkla ilgili karşı şirkete ne gibi bir girişimde bulunabiliriz.Şu an orayla irtibatı kesilmiş durumda ve firma batık görünüyo bi aileye aitti boşandılar hisseler ortaktı şirkette sanırım o yüzden tasfiye oldu ama şirketin sahibi olan beyin yerini hala biliyoruz yeni bi şirket açmış .2.cisi babamın bu firmada yüklü miktarda alacağıda kaldı bunu paramız yok deyip yada görüşmeye gidildiğinde kaçıp bu gün yarın ödenecek deyip ödemiyo aynı şahıs.bununla ilgili yapabileceğimiz ne olabilir bu arada babam bu gün yurtdışına çıkıyor yanıtlarınızda gözönüne alırsanız sevinirim :) 3.ve son sorum babamın ssk girişinin 2 kez yapıldığıyla ilgili bi düşüncesi var böyle bişey olabilirmi yanlışlıkla .olmuşsa bunu net olarak doğru yada yanlışlığını nerden öğrenebilirz ve böyle bişey varsada yanlış yapılan ssk girişinde primi varsa bu diğer numarasına devir yapılırmı.Çok uzun oldu farkındayım hakkınızı helal edin şimdiden çok teşekkürler iyi çalışmalar.Hoşçakalın.
Eksik yatırılan ssk primleri için hizmet tesbir davası açmanız gerekir.
Bu dava hem işveren hem de ssk ya karşı açılır.İşveren firma batık olduğu için, ilgi dönem çalışması tesbit edilmiş olsa dahi (çalışmanın tesbit edilebilmesi de bu durumda mümkün görünmüyor,inceleme yapılabilecek bir şirket yok ortada) tahsilatın yapılabileceği bir firma da olmadığı için işiniz zor.
Alacak konusunda ise,babanızın işvereni x bey değil,şirkettir.Şirket tasfiye edildi ise,yapılabilecek bir şey ne yazık ki yok gibi.Borçlu olan x bey değil firmadır.
Çift ssk kaydı için bulunduğunuz bölgedeki SSK müdürlüğüne gidip araştırmanız gerekir.Eğer iki numara ile işlem yapıldı ise elbette birleştirme yapılabilir.
Anladım çok teşekkürler vakit ayırıp beni aydınlattığınız için.Yani işverenlerin çok güzel ve rahat kaçış noktaları var ülkemizde konu burada noktalanıyor. nasılsa yeni şirket kurmakta zor değil :) Hakkımızda hayırlısı.Farklı ayrıntılar varsa öğrenip tekrar gerekirse yardım isteyebilirim sizden bildiğim kadarıyla sormuştum bunları.Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.hoşçakalın.
Hayırlı günler
Eşim (bayan)02-08-1964 doğumlu ssk no 18044694
ssk başlangıcı 15-06-1988 bitiş 03-09-1988
ibssk başlangıcı 01-01-1994 bitiş 30-09-1997
tekrar ibssk başlangıcı 27-11-1998 bitiş 30-06-1999
tekrar ibssk başlangıcı 01-11-2006 devam ediyor
hesabımıza göre yaklaşık 1848 gün prim ödememiz var.
1- Bu şartlarda prim ödemeye devam ederse ne zaman emekli olabilir.
2-3600 gün prim ödeyip pirim ödemeyi bırakırsa nezaman emekli olabilir?
3-Onuncu aydan itibaren ibssk lılar bağkurlu durumuna geçiyormuş bu durumun bize etkisi nasıl olur.
Pirim ödemelerimizdende anlaşılacağı gibi zor şartlarda ödeme yapıyoruz ,acaba boşamı kürek çekiyoruz.Bizi aydınlatıp öneride bulunursanız çok memnun olacağız.Şimdiden çok teşekkür ederiz.
merhaba.benim babam 1948 doğumlu ve ssk'da girişi var. yaşını doldurmasına rağmen gün dolmadığı için emekli olamıyor. acaba yeni çıkan af onlarada geriye dönük toplu ödeme kolaylığıo sağlıyor mu? yoksa af sadece iş verenler ile bağkurlular için mi?acil cvp bekliyorum
Efecan5
A-Böyle devam ederse 20 yıl sigortalılık süresini 5300 gün primi ve 44 yaşını tamamlamak zorunda.
B-3600 günü doldurduktan sonra 58 yaşını doldurunca emekli olur.
C-Bildiğim; 1 Ekimden itibaren isteğe bağlı olacakları ilgilendiriyor.Öncekilerin kaybı yok.(Buna kesin diyemiyorum,öyle biliyorum.)
İyi, günler...
nvl81,
Babanızın toplam gün sayısının ne olduğunu yazmamışsınız.Askerlik borçlanması yaparsa yetip yetmediği belli olmuyor.Sigortalılığının ne zaman başladığı belli değil.Hiçbir sistemde ve afta şu ana kadar kimseye "Boş günleri para ödeyerek kapat" diye bir yol açılmadı.Yani öyle bir kural yok.
İyi günler...