Re: Yabancı ve Türkün Turkiye'de Evlenmesi Hakkında Bilgi istiyorum?
Alıntı:
begoo rumuzlu üyeden alıntı
bekarlık belgesını almak ıcın lıbya turkıyedekı konsoloslluktan alabılırsınız dedıler fakat burda konsolosluga gıttıgımızde ıse lıbyadan alınması
Evlecek kişilerin bekar olduğunu, kanıtlamaları lazım bunun ıcınde; Vatandaşı olduğu ülke yani LİBYA ülkesine gidilip NÜFÜS'dan alınması lazım (orjinali olması lazım-kopi kabul edilmez)
Veya bir tanıdık Evlenecek kişi adına alıp orjinalini (posta-kargo) göndere bilir.
Re: Yabancı ile Türkün evlenmesi hakkında
[B][SIZE="3"]oncelikle Merhaba,libyali vatandaslarin evlenebilmesi icin bir kac tane kagit yapmalari gerekiyor yani bu kagittaki maddeler libyan vatandasinin yapmasi gerekenler, yani hem senin hemde nisanlinin bu maddeleri bitirmesi gerekiyor .
Libyalilar vatandasi icin:
1.health certificate (evlenme ehliyet belgesi )
2.Evlenme istegine dair dilekce.
3.Belediyesinden orada yasadigina dair belge.
4.Polisten temiz kagidi
5.Babasinin imzasinin oldugu dilekce,muhurlu olmasi sarti ile( Cunku libyada sanirim 50 yasina kadar hala babanin sorumlulugundasin)
6.Bekarlik belgesi,evli yada bekar olup olmadigina dair.
7.Resimli kimlik,yada pasaport.
8.2 adet resim.
Asagidaki maddeler Turk Vatandasinin yapmasi icin:
1.Saglik raporu .
2.Polisten temiz kagidi .
3.pasaport fotokopisi.
4.En son okudugu okulun diplomasi .
5.Evlenme ehliyet belgesi .
6.2 adet resim.
7.Libyan vatandasi ile evlenmek istedigine dair dilekce.
8.calistigina dair kagit yada bankadan aldigin kagit.
Ayrica butun bu kagitlari bitirdikten sonra Arapcaya tercume edilip Gonderilmesi gerekiyor .
Biz Turkiyede gecen sene oldukca zor gunler gecirdik,butun kagitlari yapdik hemen hemen ama olmadi.Ben kanada'da yasiyorum 1 ay once nisanlimi kanadaya davet ettim ve burda deneyecegiz .Arastirdim oldukca kolay eger sizde butun bu zorluklari basaramazsaniz baska bir ulkede evlenebilirsiniz.Cunku gercekten turkiyede evlenmek zor .
Simdiden bol Sanslar diliyorum.
Alıntı:
Dila_di rumuzlu üyeden alıntı
[B][SIZE="3"]oncelikle Merhaba,libyali vatandaslarin evlenebilmesi icin bir kac tane kagit yapmalari gerekiyor yani bu kagittaki maddeler libyan vatandasinin yapmasi gerekenler, yani hem senin hemde nisanlinin bu maddeleri bitirmesi gerekiyor .
Libyalilar vatandasi icin:
1.health certificate (evlenme ehliyet belgesi )
2.Evlenme istegine dair dilekce.
3.Belediyesinden orada yasadigina dair belge.
4.Polisten temiz kagidi
5.Babasinin imzasinin oldugu dilekce,muhurlu olmasi sarti ile( Cunku libyada sanirim 50 yasina kadar hala babanin sorumlulugundasin)
6.Bekarlik belgesi,evli yada bekar olup olmadigina dair.
7.Resimli kimlik,yada pasaport.
8.2 adet resim.
Asagidaki maddeler Turk Vatandasinin yapmasi icin:
1.Saglik raporu .
2.Polisten temiz kagidi .
3.pasaport fotokopisi.
4.En son okudugu okulun diplomasi .
5.Evlenme ehliyet belgesi .
6.2 adet resim.
7.Libyan vatandasi ile evlenmek istedigine dair dilekce.
8.calistigina dair kagit yada bankadan aldigin kagit.
Ayrica butun bu kagitlari bitirdikten sonra Arapcaya tercume edilip Gonderilmesi gerekiyor .
Biz Turkiyede gecen sene oldukca zor gunler gecirdik,butun kagitlari yapdik hemen hemen ama olmadi.Ben kanada'da yasiyorum 1 ay once nisanlimi kanadaya davet ettim ve burda deneyecegiz .Arastirdim oldukca kolay eger sizde butun bu zorluklari basaramazsaniz baska bir ulkede evlenebilirsiniz.Cunku gercekten turkiyede evlenmek zor .
Simdiden bol Sanslar diliyorum.
merhaba dila di...ayrıntılı brı sekılde yazmıssın cok tesekkur ederım..baya prosedurlu :) bu arada bekarlık belgesı ve dogum belgesı lıbyadan geldı burdakı nıkah daıresı bunların yeterlı olcagını soledı cevırı ve dışişlerı onayı gerekıyor bakalım bundan snrkı aşamada ne yapacağız...
benden ıstenılen evrakları evet bır sure once gondermıstım libyadakı nıkah işlemlerı ıcın gerekıyormus...
Merhaba dila di
evlilik işlemlerini yaptık..libyadan gelecek dogum belgesı ve bekarlık kagıdının bulundugu yerden turk konsolosluguna onaylatıp getırırse kolay oluyor başka da bırsey gerekmıyor..bilginize
Selam,
Bende bu konuyu acacaktım ama aramalarda buldum. Tesekkurler detaylar için işime yaradı.
Cevap: Re: Yabancı ile Türkün evlenmesi hakkında
evlilik için gereken işlemlerden biri de pasaportun Türkçe tercümesini yaptırıp noterden onaylatmaktı. yabancı uyruklu evlilik adayı bu işlemi kendi ülkesinde yaptırıp belgeyi o şekilde getirse başvuru sırasında bir engel yaşanır mı acaba merak ettim. teşekkürler