Re: Boşanma Davası sonuçlandı.Temyiz Yolu Göründü.
Değerli avukatlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yani temyize de gitsem nafakadan kurtulamayacağım öyle mi?Benim anlayamadığım eşit kusura karar vermek hakimin takdiri mi yoksa kanuna mı dayanarak böyle karar vermek zorunda.Çünkü bana kalırsa kime sorarsam sorayım (hatta davacının akrabalarından bile) ben daha az kusurlu sayılırım.
Alıntı:
mus_ozdemir rumuzlu üyeden alıntı
Değerli avukatlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yani temyize de gitsem nafakadan kurtulamayacağım öyle mi?Benim anlayamadığım eşit kusura karar vermek hakimin takdiri mi yoksa kanuna mı dayanarak böyle karar vermek zorunda.Çünkü bana kalırsa kime sorarsam sorayım (hatta davacının akrabalarından bile) ben daha az kusurlu sayılırım.
Aslında temyize gitmek istememin bir nedeni de benim bildiğim kadarıyla boşanma davalarında hakim hem davalı hem de davacıyla yüzyüze görüşüp ifadesini alması gerekir.Ama davacı taraf hiçbir davaya katılmadı hep avukatı geldi.Bu bence adil bir yargılama olmadı.Artı benim bulunduğum davalarda da hakim bana hiçbişey sormadı.Konuşmak istediğimde de beni azarladı.
Bana cevap verebilecek birisi yok mu?Boşanma davamızda ben eşimle annemle birlikte yaşadığım için kusurlu bulundum.Eşim de vajinismus oldugu için kusurlu bulundu.2 yıl evli kaldık sürekli tedavi isteklerime karşı çıktı.Ayrı eve çıkma isteğinde de kiraya çıkmam,yeni ev alırsak ayrı otururuz dedi.Benim de ev alacak gücüm malesef yok.Bunların hepsini davada tanıklarla ispat da ettim.Ve kararda eşit kusurlu olarak çıktı.O kendisine hakaret ettiğimizi iddia etmiş ama gerçek olmadıgı için davada isbat edemedi.Benim tek kusurum annemle birlikte oturmam.Eşit kusurlu muyuz şimdi?Emsal davalar belki olmustur diye sormak istedim.Yardımcı olursanız sevinirim.
sizin davayı ancak Yargıtay çözer.kararı temyiz edin.
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Temyize göndereceğiz.İnşallah adil bir sonuç çıkar.Avukat mısınız bu arada.Böyle davaya tanık oldunuz mu hiç.Yani emsal olacak bir bilginiz var mı?