Re: Bankanın Aldığı 2 YTL EFT ücreti
Alıntı:
selmangulec rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar ,
bende öğrenciyim. ykb bankasından öğrenci hesabı açtırdım .ama çok fazla kullanmadım doğrusu.(garanti yi söyleyenler olmuş ama kesinlikle tavsiye etmem. çünkü hesap işletim ücreti alıyor .eğer sorun değilse senin için onu bilemem)
kesinlikle ve kesinlikle finansbank ta hesap açtırma .(benim sözümü dinle)
finansbank kreci kartında bile ilk yıl ücret alıyorlar.hesap yıllık ücretini diğerlerinden farklı olarak uyguluyor .kesin bu bankadan alma...
hsbc de olmaz , ziraat tende bilgi istedim zamanında ,25 ytl nin altına düşerse imiş hesabın yıllık ücret alıyorlarmış.
------------------------
eğer meşakkati severim , prosedürlerle uğraşırım (öğrenciliğini belgelemek vb.)
dersen işbankasını öneririm. (eft ücreti 1 ytl hala )bayram sonu eft yaptım 1 ytl ödedim.tek yapman gereken ise , bankaya (hesap açtırdıysan) dilekçe ile öğrenci belgesini vereceksin.muafiyet istediğini belirtmen yeterli.(ben 2 senedir. bu bankayı kullanıyorum.(tek eksik ise 2 senede bir belge vermen )
sanırım yardımcı olabilmişimdir.
saygılar...
HSBC'den çok az söz etmişsiniz. Bence bu konularda en sabıkalısı HSBC. Ben caddede yürürken bile bu bankaya yaklaştığımda karşı kaldırıma geçerek yolumu değiştiriyorum. Şubenin önüne kurdukları bir desk ile gelip geçen vatandaşın kolundan çekerek (mübalağa değildir) sözleşme imzalatıp kredi kartı satıyorlar.
Re: Bankanın Aldığı 2 YTL EFT ücreti
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
HSBC'den çok az söz etmişsiniz. Bence bu konularda en sabıkalısı HSBC. Ben caddede yürürken bile bu bankaya yaklaştığımda karşı kaldırıma geçerek yolumu değiştiriyorum. Şubenin önüne kurdukları bir desk ile gelip geçen vatandaşın kolundan çekerek (mübalağa değildir) sözleşme imzalatıp kredi kartı satıyorlar.
aslında benim Hsbc ile yaşadıklarım çok , onlardan cahilliğe uyduk öğrenciyiz diye form doldurup kredi kartı aldık.1 yıl boyunca düzenli olarak sorunsuz ödedim.ama tam ocak 08 de maddi durumum iyi gitmeyişine kadar çok iyi gitti diyebilirim banka ile aram.3 ay boyunca asgari yatırabildim.ama buda borca faydalı olmayınca baya bir birikmişti ödemem. hatta limitimin üstüne çıkmıştı borcum faiz vb. ücretlerden dolayı.
durumu babama anlatıp acil para istedim.şube borcunuzu göremeyiz , siz müş. hizmetlerini arayın , öğle öğrenin deyip beni telefon bankacılığına yönlendirdi.
ve tam 30 dak. beni iptal ettirmemek için elllerinden geleni yaptılar ama ,
(misalen: maymun gözünü açtı misali) bu sefer beni ikna edemediler , bu süre sonunda toplam borcu btm den ödeyip çıktım. müş.temsizcisi 4 gün sonra arayıp , iptal etmemiz için dilekçe göndermemizi isteyip kapattılar. ve extra 2 gün içinde de iptal olmuş.(yani en mutlu anım o gündü.)
esnafın bir sözü: o bankaya elini veren kolunu alamaz demişti ,ama tek hatası bana bunu geç demesiydi.bu hataya düştükten sonra...
saygılar...
Selman Güleç
konya