Re: Boşanma davasında iftira
Siz boşanmak istemiyor musunuz?
tabiki istiyorum ama bu iftiralarada boyun eğmek istemiyorum.
boşanma davası sonrası bu yaşananlardan dolayı tazminat davası açma hakkım saklı kalırmı?
Eğer ki, karşı tarafın iddia ve beyanları sonrasında maddi ya da manevi zararınız söz konusu ise, tabiki tazminat davası açabilirsiniz. Ancak, sizin bu beyanların aksini kanıtlamanız gerekecektir.
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Eğer ki, karşı tarafın iddia ve beyanları sonrasında maddi ya da manevi zararınız söz konusu ise, tabiki tazminat davası açabilirsiniz. Ancak, sizin bu beyanların aksini kanıtlamanız gerekecektir.
cep telefonu mesajları ve outlook e-mailleri geçerli kanıt sayılır değilmi?
yada şöyle sorayım,yazılı ispat olan mesajlara ve e-maillere karşı şahit ile aksi yönde beyanlar olursa şahitmi esas alınır mesajlar ve maiilermi?
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
eşim nikah günü dahil evime gelmedi akrabalarında kaldı.
2hafta sonrada dava açtı,kısacası nikah için beni kullandı.
geçimsizlik üzerine dava açmış ve orda burda kaldık ilişkiye girdik diye yalan ifadeler vermiş.
bu yalan ifadelerden dolayı karşı dava açma hakkım olurmu ve dava açarsam boşanma ertelenirmi?
Ya arkadaşım eşinle evlendiğin gün nasıl eşin başka evde kalır senin elin armutmu topladı hangi ülkede yaşıyoruz sen kocası olarak düğünden sonra nereye götürdün karını bu nasıl iş:deli: 2hafta nasıl olduda boşanma oldu yani amaç ne sen nasıl bir evlilik yaptın suçun yokmu ne yaptında karın gitti ilk günden bunda bir bityeniği var açıklarmısınız
Alıntı:
garip8688 rumuzlu üyeden alıntı
Ya arkadaşım eşinle evlendiğin gün nasıl eşin başka evde kalır senin elin armutmu topladı hangi ülkede yaşıyoruz sen kocası olarak düğünden sonra nereye götürdün karını bu nasıl iş:deli: 2hafta nasıl olduda boşanma oldu yani amaç ne sen nasıl bir evlilik yaptın suçun yokmu ne yaptında karın gitti ilk günden bunda bir bityeniği var açıklarmısınız
bityeniğnin ağlası var hemde
diyorumya nikah için beni kullanmış,artık geri dönüşü yok bunun.
Yazılı delil her zaman için üstündür ancak tanıkların da dava üzerinde belirleyicilikleri göz ardı edilemez.
Eşiniz nasıl bir menfaat için nikah yapmış ve sizi kullanmış. Nikah sonrasında sağladığı bu menfaati ve hiç bir zaman için birlikte yaşamadığınızı kanıtlarsanız tazminat alma ihtimaliniz daha da yüksek olacaktır.
ailesinin başkasıyla evlenmeye zorlaması sebebiyle evden kaçmıştı,hakkındaki kayıp ilanının kalkması için nikah yaptı şimdide nikahı bozmak istiyor,tek bir gün bile aynı evde yaşamadık,amiyane tabirle beni kullandı.
Madem boşanmak istiyorsunuz, ozaman siz de eşinizin açacağı boşanma dvasına karşılık dava aolarak boşanma ve tazminat talepli bir dava açın. Burada beyanlarınızı tanık ya da başka bir delil ile ispatlamanız durumunda, lehinize hem boşanma hem de tazminat kararı çıkabilir. Bundan sonrasında, yine bu forumda gidişat hakkında fikir alışverişi yaparız.
Saygılarımla,
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Madem boşanmak istiyorsunuz, ozaman siz de eşinizin açacağı boşanma dvasına karşılık dava aolarak boşanma ve tazminat talepli bir dava açın. Burada beyanlarınızı tanık ya da başka bir delil ile ispatlamanız durumunda, lehinize hem boşanma hem de tazminat kararı çıkabilir. Bundan sonrasında, yine bu forumda gidişat hakkında fikir alışverişi yaparız.
Saygılarımla,
tam olarak anlamadım.
eşimin açtığı davadaki iftira-i suçlamaları kabul etmeyerek o davayı erteleteceğim ve buna istinaden ben karşı bir dava açacağım?
doğrumu?