Re: ADSL için Zorunlu sabit telekom hattına darbe
Sayın Doğan
Hiçbir GSM şirketinden bugün için ekonomik adsl hizmeti alabilmeniz mümkün değil.
3G başlamadan bu mümkün değil. Şu en cazip adsl Turksat kablo net te ondan sonra bazı bölgelerde kendi şebekesini kuran TELLCOM geliyor. Tellcom un yeni başlattığı 9.90 YTL lik sınırlı adsl kampanyası var. Halen bu fiyattan cazip olanı yok. http://www.tellcom.com.tr/
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Doğan
Hiçbir GSM şirketinden bugün için ekonomik adsl hizmeti alabilmeniz mümkün değil.
3G başlamadan bu mümkün değil. Şu en cazip adsl Turksat kablo net te ondan sonra bazı bölgelerde kendi şebekesini kuran TELLCOM geliyor. Tellcom un yeni başlattığı 9.90 YTL lik sınırlı adsl kampanyası var. Halen bu fiyattan cazip olanı yok.
http://www.tellcom.com.tr/
gsm operatörleri konusunda haklı olabilirsiniz ama amacım birazda operatörleri dürtmekti tabiri caizse akıllarına karpuz kapuğu düşürmekti..
tellcom a baktım ama onlarda da sabit hat zorunluluğu var benim derdim ucuz internet değil sabit hattı kullanmıyorum ama her ay internetim olduğu için mecburen 15 lira sabit hat sabit ücret ödüyorum bu ücreti ödemek istemiyorum..
Sayın Mehmet Doğan ; Tarafımıza iletmiş olduğunuz talebinize istinaden, öncelikle Vodafonefaturalı ve kontörlü hatlarımızda GPRS servisinin kullanıldığını iletmekisteriz. Faturalı hatlarımızda uygulamada olan GPRS tarifelerinin bilgisi ektedir ; Vodafone Hesaplı GPRS tarifesi ile GPRS servisi' ni yoğun kullananabonelerimiz için KDV dahil ÖİV hariç 35 YTL ve 50 YTL aylık sabit ücret 1GB ya da 3 GB limitli Vodafone GPRS kullanımını içeren paketlerhazırlanmıştır. Bununla birlikte Kademeli GPRS ve Kendini Aşan Tarifeseçeneklerini aynı koşullar ile kullanabileceğinizi paylaşmak isteriz. 35 YTL'lik GPRS paketi 1 GB ile , 50 YTL'lik GPRS paketi ise 3 GB ilesınırlandırılmıştır. Buna bağlı olarak 1GB paket ve 3GB paketabonelerimizin ilgili dönem içindeki kullanım kotasını aşması halindefatura dönemi sonuna kadar gerçekleştirilecek kullanımlar için GPRSKademeli GPRS tarife ücretleri geçerli olmaktadır. Kademeli GPRS ücretlendirmesi ile abonelerimiz, Vodafone GPRS servisi içinhiç bir aylık sabit ücret ödemeksizin, kullandıkları Kbyte başına0,000900 YTL yerine, fatura dönemi içerisinde kullandıkları toplam datamiktarına karşılık gelen fiyatlar ile ücretlendirileceklerdir. Ayrıca Kendini Aşan Tarife Kapsamında abonelerimize her fatura dönemindebaşlangıç olarak 4 YTL karşılığı 5 MB kullanım kapasitesi verilecek olup, 5MB kapasiteyi aşmanız durumunda ek kapasiteniz otomatik olarak hattınızayüklenecektir. Hattınıza yüklenen her bir ek kapasite 4 YTL ( KDV dahil,ÖİV hariç ) ile ücretlendirilecektir. Ek kapasiteleriniz sırasıyla +15MB,sonrasında toplam 20MB kapasiteyi aştıktan sonra +30MB, sonrasında toplam50MB kapasiteyi aştığınızda +50MB ve sonrasında 900MB'a kadar +100MBolarak hattınıza yüklenecektir. Toplam 900MB sonrası en son ek kapasite +124MB olacaktır. Toplam 1GBkullanım hakkı elde edildikten sonra ise, ilgili fatura döneminde 1GBsonrası kullanımlarda hacimbazlı GPRS tarifesi uygulanacaktır. İlgili fatura döneminde kazanılan ve kullanılmayan kapasitenin bir sonrakidöneme devretmediğini ve her fatura döneminde başlangıç olarak 5MBverildiği bilgisini ayrıca paylaşmak isteriz. Kontörlü hatlarımızda uygulamada olan GPRS tarifelerinin bilgisi ektedir ; Vodafone GPRS servisi' ni yoğun kullanan abonelerimiz için aylık 300kontör/48 YTL ve 450 kontör/ 72 YTL ücret karşılığı 1 GB ya da 3 GBlimitli Vodafone GPRS kullanımını içeren paketler hazırlanmıştır. Bununlabirlikte Hacim Bazlı GPRS ve Kendini Aşan Tarife seçeneklerini aynıkoşullar ile kullanabileceğinizi paylaşmak isteriz. 300 kontör/ 48 YTL'lik GPRS paketi 1 GB ile , 450 kontör/ 72 YTL 'likGPRS paketi ise 3 GB ile sınırlandırılmıştır. Buna bağlı olarak 1GB paketve 3GB paket abonelerimizin ilgili dönem içindeki kullanım kotasını aşmasıhalinde fatura dönemi sonuna kadar gerçekleştirilecek kullanımlar için GPRSHacim Bazlı tarife ücretleri geçerli olmaktadır. Hacim Bazlı tarife kapsamında ; - Ön Ödemeli Hat sahibi Abonelerimiz 100 KB için 1 Kontör,- Hesabını Bilen Tarife Abonelerimiz 100 KB için 0,10 YTL (KDV&ÖİV dahil)üzerinden ücretlendirileceklerdir. Ayrıca Kendini Aşan Tarife Kapsamında abonelerimize gerekli kontör/YTLdüşümü ile başlayan ilgili kullanım dönemlerinde ( 30 gün ) başlangıçolarak 50 kontör / 5 YTL karşılığı 5 MB kullanım kapasitesi verilecekolup, 5 MB kapasiteyi aşmanız durumunda ek kapasiteniz otomatik olarakhattınıza yüklenecektir. Hattınıza yüklenen her bir ek kapasite 50 kontör /5 YTL ( KDV dahil, ÖİV hariç ) ile ücretlendirilecektir. Ekkapasiteleriniz sırasıyla +15MB, sonrasında toplam 20MB kapasiteyi aştıktansonra +30MB, sonrasında toplam 50MB kapasiteyi aştığınızda +50MB vesonrasında 900MB'a kadar +100MB olarak hattınıza yüklenecektir. Toplam 900MB sonrası en son ek kapasite +124MB olacaktır. Toplam 1GBkullanım hakkı elde edildikten sonra ise, ilgili kullanım döneminde 1GBsonrası kullanımlarda hacimbazlı GPRS tarifesi uygulanacaktır. İlgili kullanım döneminde kazanılan ve kullanılmayan kapasitenin birsonraki döneme devretmediğini ve her kullanım döneminde başlangıç olarak5MB verildiğini ayrıca belirtmek isteriz. Yukarıda yer alan bilgiler kapsamında kullanımıza hitap eden tarifeyitercih ederek GPRS servisinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca Vodafone Mobile Connect USB Stick kampanyası hakkında detaylarektedir. Vodafone Mobile Connect USB Stick kampanyası kapsamında, 12 ay boyuncaHesaplı Internet Paketleri - 1GB'lık Paketi kullanmayı taahhüt edenabonelerimiz hem ücretsiz olarak Vodafone markalı USB stick modem cihazınasahip olacaklar hem de abone oldukları 12 ay süresince 35 YTL (KDV dahil,ÖİV hariç) olan Hesaplı Internet Paketleri - 1GB'lık Paket aylık sabitücreti için sadece 25 YTL ödeyeceklerdir. Böylece kampanya kapsamında yeralan aboneler 12 ay boyunca aylık 10 YTL’lik (KDV dahil, ÖİV hariç) indirimkazanacaklardır. Hesaplı Internet paketleri – 1 GB’lık paket için geçerli olan tüm esaslarVodafone Mobile Connect USB Stick cihaz kampanyası için de geçerli olup,cihaz kampanyası esasları ayrıca aşağıda belirtilmiştir: -İlgili kampanya hem bireysel hem kurumsal faturalı aboneliklere açıktır .-Bir GSM numarası sadece bir kere kampanyadan yararlanabileceklerdir.-Hesaplı Internet paketleri – 1 GB’lık paket kapsamında aylık verilen 1GB’lık data kullanımını aşan kullanımlar hacim bazlı tarife üzerindenücretlendirilecek olup, igili tutarlar abonelerin faturalarına ayrıcayansıtılacaktır.-İlgili paketin bedeline satın alınan içerik ücretleri dahil değildir.İçerik hizmetleri ayrıca ücretlendirilir.-İlgili fatura dönemi içerisinde Hesaplı Internet Paketleri - 1 GB'lıkpaket dahilinde kullanılmayan kapasite bir sonraki aya devretmez.-Hattı olmayan kişilere de kampanyasız olarak Vodafone Mobile Connect USBStick satılacaktır (Ör: diğer operatör abonelerine) kampanyasız satışfiyatı 129 YTL'dir. Vodafone Mobile Connect USB Stick ile internette gezinebilir,e-postalarınızı alabilir ve SMS gönderebilirsiniz. Kampanya hakkında detaylı bilgiye ekteki linkten ulaşabilirsiniz.http://www.vodafone.com.tr/Kampanyal...tick_detay.php Vodafone GPRS Servisi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için, 444 0 542Müşteri Hizmetleri numarasından Teknik Destek Hattı'na başvurarak detaylıbilgi alabilirsiniz. Vodafone İnternet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkürederiz. SaygılarımızlaVodafone Müşteri Hizmetleri
Alıntı:
ADSL için başvur yeri İlçe Tüketici sorunları hakem heyetidir. KOcaeli, ısparta ve Niğde de verilmiş ayrıca mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşmiş emsal kararlar ve bu mahkemelerin aldığı kapsamlı bilirkişi raporları var.
Benimde açtığım bir dava Halen izmir 2. Tüketici mahkemesinde sürmektedir. 19 eylül tarihinde gelecek bilirkişi raporu ile sanırım karara bağlanacaktır.
Bu dava sayısı ne kadar çok olursa caydırırcılık o kadar çok olacaktır.
Bu heyetlere başvurma masrafı ve vekalet ücreti yok. heyetin adığı karar tarafları bağlayıcıdır.
Nasıl bir dilekçe vermem gerekir?
ekinde geçmiş emsal kararları olmalı mı? olması gerekiyorsa nereden bulabilirim..
Başvuu dilekçesi örnekleri ve emsal kararlar Tüdef sitesinde veya başka tüketici derneklerinin sitesinde var. Konunuzu ve talebinizi anlatmanız yeterli. Bende telefonu kapalı tutarak sadece sabit ücreti ödeyerek internet alıyordum. Ancak son kampanya cazip geldi şimdi gece konuşturan tarifeye 19 YTL ödeyerek hizmet alıyorum. Örneğin sizde gece konuşturan tarife + Tellcomdan adsl alabilirsiniz. Bu şekilde saat 18 ile 08 arasındaki 3000 dakika ücretsiz oluyor. En azından sabit ücreti boşuna ödemekten hesaplıdır.
GSM operatörleri 3G ihalesi yapılmadan bu hizmeti teknik olarak daha ucuza veremiyorlar. Malum 3 G ihalesi nedense iptal edildi ve asla yenilenmiyor. Şİmdi numara taşınabilirliği sonrası yapılacak deniliyor ama başlaması en az 1-2 yıl arasında.
Alıntı:
Başvuu dilekçesi örnekleri ve emsal kararlar Tüdef sitesinde veya başka tüketici derneklerinin sitesinde var. Konunuzu ve talebinizi anlatmanız yeterli. Bende telefonu kapalı tutarak sadece sabit ücreti ödeyerek internet alıyordum. Ancak son kampanya cazip geldi şimdi gece konuşturan tarifeye 19 YTL ödeyerek hizmet alıyorum. Örneğin sizde gece konuşturan tarife + Tellcomdan adsl alabilirsiniz. Bu şekilde saat 18 ile 08 arasındaki 3000 dakika ücretsiz oluyor. En azından sabit ücreti boşuna ödemekten hesaplıdır.
GSM operatörleri 3G ihalesi yapılmadan bu hizmeti teknik olarak daha ucuza veremiyorlar. Malum 3 G ihalesi nedense iptal edildi ve asla yenilenmiyor. Şİmdi numara taşınabilirliği sonrası yapılacak deniliyor ama başlaması en az 1-2 yıl arasında.
şu tarifeyi bi inceleyelim o zaman :)
sonucta tum turkiye bazında dusundugunuz zaman türk telekoma biraz haksızlık yapıldıgını dusunuyorum ben. sadece istanbul ankara izmir dusunmeyin bu adamların tum illerde bir ulasım noktaları var ve erzurumda diyarbakırda da bir kişi yardım istedigi zaman en kısa zamanda halletmek durumundalar. ki bunu da basarıyorlar bence. sabit ucret de bu hizmetin bir karsılıgıdır. bir sorun yasamadıgınız zaman odemek dokunuyor olabilir ama bir sorununuz oldugunda ve guzel guzel cozumlendiginde oyle hissetmeyeceksiniz bence (sigorta gibi:))
Tüm Türkiye de hizmet veriyor olmak pazarı büyütür. Bu yük değil muhteşem bir gelir ve kazanç demektir. Mantığını kusura bakmayın anlayamadım. Atıyorum Beko da Türkiye nin her yerinde hizmet veriyor. Garanti süresinde nerede olursanız olun servis vermiyor mu? Bunun için sizden sabit mesela sigorta ücreti gibi düşündüğünüz parayı mı alıyor? Hemde artık garantiler 5 yıl gibi veriliyor.
Telekom arızayı gideriyor çözüyor derseniz ben kendi babamı örnek vereyim. İzmir Bostanlı Şehitler bulvarında bulunan ev telefonu 30.08.2008 günüden bu güne arızalı. İsterseniz özelden teli yazayım. Telekom arıza kaydından online teyit ediniz.
ADSL hattınızın yanında kullanmasanız bile telefon hattına kullanım boyunca sabit ücret ödemenin ne mantığı var? Teknik olarak ha telefon hattı çektirmişsiniz ADSL almamışsınız, yada ADSL almış telefon hattı almamışsınız arada teknik olarak ne fark var? İşin parasal boyutunu abone sayısı ile çarparsanız kolayca görürsünüz. Sadece sabit ücret geliri diyorum. ADSL aldığınızda 29 YTL kurulum ücreti alıyorlar. Ben 49 YTL her ay ADSL faturası ve kullanmadığım telefona 15 YTL sabit ücret ödüyorum. Sabit ücretin 3 YTL side hat kapatma bedili olarak ayrıca alınıyor.
Bir mağazaya gittiğinizde sadece ceket istediğinizde takım veririz mi diyorlar?
Yada GSM telefon satarken yanında ha almayı zorunlu mu tutuyorlar?
4077 sayılı yasa açık. İki hizmeti birlikte almaya zorlamak hukuksuzdur.
Alıntı:
Sayın Doğan
3G başlamadan bu mümkün değil. Şu en cazip adsl Turksat kablo net te ondan sonra bazı bölgelerde kendi şebekesini kuran TELLCOM geliyor. Tellcom un yeni başlattığı 9.90 YTL lik sınırlı adsl kampanyası var. Halen bu fiyattan cazip olanı yok.
http://www.tellcom.com.tr/
Link verdiğiniz siteyi inceledim. Superonline'a ait, arkasında da Yapı Kredi var. Ben şahsen arkasında bu banka olan bir şirkete güven duymam. 24 ay abonelik taahhüdü istiyor. Yarın fiyatı kaça çıkaracağı belli değil.
Sayın Karavelioğlu taahhüt malum olduğu üzere Telekom da istiyor. Taahhüd istemiyorsanız 14.90 YTL ye Koçnet in Biri adlı ADSL hizmeti başladı.
Bu firmada herhangi bir süre şartı yok.
Başka bir öneri ise Türksat kablo. Burada da 1 YTL lik kampanya var.