Re: Almanyada sabıka Sürücü belgesi
merhaba arkadasım
benimde öğrenmek istediğim bir sorun var,bende almanyada uyuşturucu suçundsn ceza yatıp sınır dışı oldum,1983 senesinde alman ehliyetimi değiştirdim fakat 2002 senesinde isim degişikliginden dolayı yeni ehliyet almak istediğimde ehliyetime el koyacaklardı,benim yurddışındaki sabıkamdan dolayı,ben değiştirmekten vaz geçtim bu şekilde kullanıyorum.
Ben sınır dışı oldugumda beni Atatürk havalimanında tutuklamadılar,normal yolcu gibi gectim,kimsede bir sey demedi,simdi ise sicilimi temizletmem için almanyadaki mahkeme kararını türkçeye çevirtip savcılıkta hakkımda dava actırmam gerekiyormuş,ancak sonucuna göre sicilim temizlenirmiş,alman mahkemelerine mektup yazdım karar dosyasının bir örneğini istedim,onlarda bana bu gibi davalarda dosyaları 10 sene muhafaza ediyormuş,sonradan imha,şimdi ben nereden bulurum 25 sene evvelki dosyayı,artı yeni ismimle nasıl ehliyet alacağım,karar kara düsünüyorum,ben sizin izlediğiniz yolu izlesem benimde bakırköy sevcılığında dosyam varmıdır.
en iyi dileklerimle
akis_55@hotmail.com
Re: Almanyada sabıka Sürücü belgesi
Alıntı:
akis_55 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadasım
benimde öğrenmek istediğim bir sorun var,bende almanyada uyuşturucu suçundsn ceza yatıp sınır dışı oldum,1983 senesinde alman ehliyetimi değiştirdim fakat 2002 senesinde isim degişikliginden dolayı yeni ehliyet almak istediğimde ehliyetime el koyacaklardı,benim yurddışındaki sabıkamdan dolayı,ben değiştirmekten vaz geçtim bu şekilde kullanıyorum.
Ben sınır dışı oldugumda beni Atatürk havalimanında tutuklamadılar,normal yolcu gibi gectim,kimsede bir sey demedi,simdi ise sicilimi temizletmem için almanyadaki mahkeme kararını türkçeye çevirtip savcılıkta hakkımda dava actırmam gerekiyormuş,ancak sonucuna göre sicilim temizlenirmiş,alman mahkemelerine mektup yazdım karar dosyasının bir örneğini istedim,onlarda bana bu gibi davalarda dosyaları 10 sene muhafaza ediyormuş,sonradan imha,şimdi ben nereden bulurum 25 sene evvelki dosyayı,artı yeni ismimle nasıl ehliyet alacağım,karar kara düsünüyorum,ben sizin izlediğiniz yolu izlesem benimde bakırköy sevcılığında dosyam varmıdır.
en iyi dileklerimle
akis_55@hotmail.com
Önol kardeşiminde ifade ettiği gibi (yurtdışında işlediği uyuşturucu made suçundan almanyada yargılanıp mahkum edilmiş ve cezasını infaz edilmesi, ayni suçtan türkiye'de yeniden yargılanması TC^'nun 4. ve 5. maddeleri uyarınca mümkün olmamması sebebebiyle....) Türkiyede sicile işlenmez...
Almanyada yargılandığınız mahkemeden dosyanızın nereye hangi savcılığa gönderilmiş olduğunu öğrenebilirsiniz.Almanya yabancılar polisi sınır dışı etmiş olduğu kişilerin dosyalarını kendilerine verilmiş olan ikamet edresindeki il veya ilçe savcılıklarına yollarlar.Öncelikle bu dosyanın hangi savcılıkda olduğunu bulmalısınız.Bunu da gbt den öğrenebilirsiniz.Ordan size verecekleri dosya numarası ile savcılığın arşiv bölümüne gidiyorsunuz ve ordan takipsizlik kararını alıyorsunuz.Bu evrağı tekrar gbt ye (sabıka kaydımın silinmesini arz ederim) babında bir dilekce ile veriyorsunuz.Bir kaç gün içinde sorun ortadan kalkacaktır.
Re: Almanya'da sabıka - sürücü belgesi
Evet,üç aylık bekleme süresi sonunda Gayrettepe trafik şube müdürlüğünün Almanya'ile yapmış olduğu yazışma sonucu geldi.bu gün itibari ile şubeden ehliyetimi aldım...:) Şimdi de A2 ehliyeti almayı düşünüyorum:)