Re: Türkiye'de önlenmesi gereken en önemli suç
Rüşvet suçundan bahsederken istatistiki bir bilgi vermenin belki en zor olduğu suçtur. Çünkü bu suç iki kişi arasında işlenir ve adliyeye intikali zor olduğu gibi kanıtlanması da bayağı zordur.
Bir çok suç anında suç duyurusunda bulunulup, istatistiklerde yerini alır. Ancak bu suçta kişiler arasında çatışan menfaat bulunurken burada menfaat iki taraflı olduğundan mağdur tamamen olaydan habersiz toplumdur. Suçun tehlikesi de buradadır.
Tabii kanaatimce
bence bazı suçları önem sırasına göre ayırmak gerçekden zor,
biri varsa diğer suçda aynı anda ortaya çıkabiliyor,
hırsızlık sanırım en çok işlenen suçtur diye düşünüyorum.
ortaya çıkmayan hırsızlıklarda var ,
rüşvette hırsızlık denebilir.
[QUOTE=Peregrinus;177032]Fikir suçlarını fikir eserlerinin çalınması olarak algılamış olmak bir hukuk fakültesi öğrencisi için büyük bir gaf. bunu sınav kağıdına yazarsanız o fakülte kolay kolay bitmez. bununla birlikte hırsızlık konusunda arkadaşımızın yaptığı alıntıyı çok beğendim. ben kendi fikrimi söylemek gibi bir lükse meyledip cinayet diyorum. suçların en cazip olanı yani. başarılar dilerim...[/QUOTE
Şimdi anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım.Heralde benim fikri suçların bir parçası olarak belirtmek istediğim kopya ve teşhire dayalı olan mali suçları,siz genel anlamda anlamışsınız.Ben burda fikri suçlar içinden mali olanları belirtmek istedim.Herhangi bir yanılgıya neden olduysam özür dilerim.Genel olarak belirtseydim sadece fikri suç olarak yazardım ama altında açıklamasını da belirttim.