Re: Aldatıldım - Boşanmazsam haklarım nelerdir?
Alıntı:
jeno rumuzlu üyeden alıntı
çocuklarımın evdeki hissesini alma hakkım var mı?lütfen biri cevap versin
Çocuklarınızın evde hissesi yok ki.
Miras ölümle kazanılan haktır. Kocanız vefat ettiğinde siz boşanmış olursanız onun mirasçısı çocukları olacak. Çocukların hakkının da size verilmesi o zaman da söz konusu olmaz.
Ayrıca boşanma kararının kesinleşmesi ile aile konutu şerhi doğal olarak kalkacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca boşanma kararının kesinleşmesi ile aile konutu şerhi doğal olarak kalkacaktır.
bu durumda boşanırsam evsiz kalacağım.o zaman aile konutu şerhini korumak için aynı evde yaşamam gerekiyor
(3 yıl beklemek zorunda kalırsınız tabi bu arada tedbir nafakası dava boyunca alırsınız)
Çalışan bir kadın da bu tedbir nafakasını alabilirmi.
Ben de hem aldatıldım hem de
(hakeret ettin diye kızarak) şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açtı.Hakim boşanma talebini geri çevirdi.Üç yıllık bekleme süresindeyiz.Altı ay kadar sonra süre bitecek.Bu zaman zarfında avukatım çalıştığım için kazanamayız diye iştirak nafakası talep etmedi.Manevi tazminat açmayı düşünüyorum(25yıllık evlilik)Lütfen yetkili birisi bana yardımcı olup fikir verebilirmi.Neler yapmalıyım.Şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
bayan haber rumuzlu üyeden alıntı
Ben de hem aldatıldım hem de
(hakeret ettin diye kızarak) şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açtı.Hakim boşanma talebini geri çevirdi.Üç yıllık bekleme süresindeyiz.Altı ay kadar sonra süre bitecek.Bu zaman zarfında avukatım çalıştığım için kazanamayız diye iştirak nafakası talep etmedi.Manevi tazminat açmayı düşünüyorum(25yıllık evlilik)Lütfen yetkili birisi bana yardımcı olup fikir verebilirmi.Neler yapmalıyım.Şimdiden teşekkür ederim.
İştirak nafakası boşanmadan sonra çocuk için ödenen nafakadır. Kastettiğiniz tedbir nafakası olmalı.
Sizin boşanma niyetiniz varsa, reddedilen davayı açan kocanızsa 3 yıl beklemeniz gerekmez.
Eğer reddedilen davayı açan sizseniz 3. yıl sonunda sırf fiili ayrılığa dayanarak dava açarsanız tazminat alma şansınız yok. Kocanızın boşanmaya neden olacak
kusurunu ispatlayabiliyorsanız da 3 yıl beklemenize gerek yok.
Kusurlu taraf eşim(ihanet)davayı açan o .Mahkemeyi kaybeden de yine kendisi.3 Yılın bitmesine bir kaç ay kaldı.Açıkcası 25 yıllık çalışıp her konuda destek verdiğim maddi manevi insanın beni bu şekilde perişan etmesi ve bu zaman zarfında hiç maddi desteğinin olmaması ortak aldığımız arabanın da kendinde kalması beni çok üzüyor.Maddi ve manevi tazminat açacağımdan bu sürenin bitmesini bekliyorum.Zaten fazla bir süre de kalmadı.
Alıntı:
bayan haber rumuzlu üyeden alıntı
Kusurlu taraf eşim(ihanet)davayı açan o .Mahkemeyi kaybeden de yine kendisi.3 Yılın bitmesine bir kaç ay kaldı.Açıkcası 25 yıllık çalışıp her konuda destek verdiğim maddi manevi insanın beni bu şekilde perişan etmesi ve bu zaman zarfında hiç maddi desteğinin olmaması ortak aldığımız arabanın da kendinde kalması beni çok üzüyor.Maddi ve manevi tazminat açacağımdan bu sürenin bitmesini bekliyorum.Zaten fazla bir süre de kalmadı.
Reddedilen dava dosyasında muhtemelen eşinizin kusurunu gösteren deliller bulunmaktadır. Siz ihaneti ispatlayabiliyorsanız 3 yılı beklemenize gerek yok. Derhal dava açıp tazminat talep edebilirsiniz.