Re: Emekli maaşına konulan haciz
Dilekce ile basvurmam sonucu emekli maasına haciz kalktı. Fakat 3 tane daha banka var sırada. Simdi bunların her biri yeniden maastan kesinti yapınca tekrar mı dilekce vermemiz gerek? Yine her biri 2 ay boyunca kesecek anlasilan, bunu onceden durduramaz mıyız?
Selam bugün 18.02.2009 kanal d haber de son dakika diye bi haber geçti
haberde emekli maaşlarına haciz yok diyordu. Bildiğim kadarı ile zaten şikayete bağlı olarak emekli maaşına haciz konamıyordu. acaba icra daireleri ta ilk başta alacaklının emekli maaşına haciz talebinimi kabul etmeyecek. yoksa zaten bildiğimiz uygulamayı son dakika diyerekmi sundular.
Bu konuda bilgisi olanlar ve o haberi izleyenlerin görüş ve yorumlarını paylaşırlar ise sevinirim.
ben emekli sandıgından emekli emeklı astsubayım. maaşımda icranın kaldırılması için ilgili icra hukuk mahkemesine dilekçe verdim. akabinde bana duruşmaya çagırdılar bu duruşma normal mahkemedekı gıbı duruşmamımı olur bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
ben emekli sandıgından emekli emeklı astsubayım. maaşımda icranın kaldırılması için ilgili icra hukuk mahkemesine dilekçe verdim. akabinde bana duruşmaya çagırdılar bu duruşma normal mahkemedekı gıbı duruşmamımı olur bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
[ben emekli sandıgından emekli emeklı astsubayım. maaşımda icranın kaldırılması için ilgili icra hukuk mahkemesine dilekçe verdim. akabinde bana duruşmaya çagırdılar bu duruşma normal mahkemedekı gıbı duruşmamımı olur bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
Bu konuyla ilgili olarak benim de bir sorum olacak. Lutfedip cevaplarsaniz sevinirim.
SSk emeklisiyim. Benim de maasima banka kredisi nedeniyle haciz geldi. Dilekce ile itiraz edilip emekli maasindan dan haciz durdurulduktan sonra,borclunun evine esyaların haczi icin gidildiginde , borclu o adreste oturmuyor ise ondan sonraki asama ne olur?
Öncelikle maaşına hangi dosyadan haciz konuşduğunu tespit edin. Sonra o icra müdürlüğünün bağlı olduğu icra mahkemesine başvurarak haczin kaldırılmasını talep edin. Mahkeme genel olarak dosya üzerinden(duruşmasız) vereceği kararla haczi kaldırır ise, kararı icra müdürlüğüne götürüp haczin kaldırıldığına dair yazı alıp ilgili yere götürün. Bu kadar basit.
Haczi kaldırdınız diyelim, bu dosyadan sadece emekli maaşınıza haciz konamadığı anlamına gelir. Borçluyu bulana kadar işlemre de devam edilir haberiniz olsun...
Alıntı:
av.secil rumuzlu üyeden alıntı
Sayın astsubay arkadaşım verdiğin dilekçe doğrultusunda mahkeme dosyayı inceler duruşmasız karar verir, seni çağırmazlar.sen bu karar aınınca kararla beraber icra müdürüğüne gidip yazı alırsın bunu ssk ya verip haczi kaldırtırsın,ancak emekli maaşından haczi kaldırman demek hakedişlerinden menkul ve gayrımenkullerıne haciz gelmeyeceği anlamına gelmez.
Benim de bir sorum olacak. Lutfen yanitlarsaniz sevinirim. Emekli maasindan haciz kaldirilmasi talebi esnasinda verilen adres dogru degilse (yani borclunun verdigi adres) sonucu ne olur? Emekli maasindan haciz kaldirilinca mutlaka beyan edilen adrese hacize gidilirmi? Gidilirse borclu o adreste oturmuyor ise bundan sonraki surec nasil isler? Acilen bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Sayin isin, bizim de basimiza ayni sey geldiginden biliyorum ki; verilen artik verilen adreste oturmuyorsaniz ve uzerinize de ev araba vs. yoksa herhangi bir sekilde ceza verme ihtimali kalmiyor. Sadece borcunuzun bulundugu her banka ayri ayri haciz islemi uyguladigindan her kesinti yapılan ayda itiraz dilekcesi vermeniz gerekli.
Re: Emekli maaşına konulan haciz..
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Eğer ki açtığınız takip dosyasıanda tebligat yapılmış ise, maaşına haciz koydurabilirsiniz. Ancak, itirazı halinde emekli maaşındaki haciz kalkar.
Emekli maasindan haciz kaldirilirsa mutlaka beyan edilen adrese haciz icin gidilirmi?
Emekli maasindaki haczin kalkmasi icin verilen dilekcede beyan edilecek olan ikamet adresi dogru bir adres degilse ne olur?
(Caresizlik nedeniyle de olsa borcu odeyememeniz suc) yanlıs beyan edilen adresle bu suc baska bir boyut kazanirmi kanun karsisinda?