Re: Eşin ailesinin baskısından dolayı boşanmak
Alıntı:
canancan4515 rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplarınız için teşekkür ederim sayın avukat hanım.. Eşimin üstünde çok baskı var zaten ailesi taraftar değildi evliliğimize.. o askerdeyken birkaç defa bozulsun istediler ama ikimiz direndik.. sonra ne yaptılar ne ettiler bu duruma getirdiler bizi.. ben altında ya da eşya da değlim.. amacım onların evliliğimi yıkmalarına mani olmak.. ikimiz de memuruz çalışan bayan olduğum için tazminat almama gibi durumum söz konusu olur mu? bir de şahitlerim var görümcem tarafından şiddete, çok ağır hakaretlere maruz kalmıştım, geriye dönük ondan şikayetçi olabilir miyim.. bir de eşimin almış oldğu ceza siciline işlenir mi?
Sürekli bir gelirinizin olması tazminat değil nafaka almanıza engel teşkil eder, uğradığınız maddi veya manevi yıkımı ispatlarsanız tazminat alma şansınız var. Ancak hem eşinizle barışmak istiyor hem de görümcenizi şikayet edeceğinizi söylüyorsunuz, bu durumda eşiniz sizle barışmayabilir. Eşinizin almış olduğu adli para cezası siciline işler.
Re: Eşin ailesinin baskısından dolayı boşanmak
Eşimle barışmakı istiyorum ama ailesi yapıcı değil yıkıcı davranıyor dolayısıyla baskı uyguluyorlar bana.. tüm direncime rağmen yeniden biraraya gelmemize mani olurlarsa ailesine yönelik dava açmak gibi bir hakkım olmalı hukuken çünkü benim umutlarımı hayallerimi yıktılar:( şiddete, hakarete maruz kalmak için bir yanlış davranışım olmadı ki sadece sebep laz değilim çünkü amaçları laz almak kendi tabirlerince uşaklarına eşim de:( ama insanım, kadınım ve evlilğime sahip çıkmak istiyorum.....