Cevap: Re: Sitede kömür yakıttan ferdi kombiye geçiş
Alıntı:
riddick26 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar heralde bu konuyla ilgili kanunu ( A.KARAKAŞ yardımı ile) bulduk.
resmi gazetenin 2 mayıs 2007 tarihi Sayı : 26510
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU - Kanun No. 5627 Kabul Tarihi : 18/4/2007
MADDE 16 –
Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır. ."
Arkadaşlar bana oy birliğinin 112 kişinin hepsinin imza atması lazım değil mi? ben öyle anladım. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.....
Burada ifade edilen durum tek bir binanın 2000 metrekareyi geçmesi durumu mudur? Yaptığım araştırmalarda Enerji Bakanlığı 8 kat ve üzerindeki binalarda kombinin merkezi ısıtmaya göre dez avantajlı olup ferdi ısıtmaya sıcak bakmadığı kanısına vardım ve buradaki ifadeden tek bir bina 2000m2 yi geçerse bu kanun geçerli olmalı. Ama bu kanun ayrı ayrı tek başına 2000m2 yi geçmeyen binalardan oluşan sitelerin toplamda 2000m2 yi geçmesi halinde bağlayıcı mıdır? Bunda diğer forumlarda bağlayacı değildir sitelerde de %51 kişi ve arsapayı çoğunluğu sağlandığı takdirde yeterlidir demekte. İşin doğrusu nedir uzman yorumlarını bekliyorum? Bir de bizim yazlığımız tapuda 5 katlı 60 daireli 1 dükkanı olan site ve bahçesi olarak geçiyor 3790m2 yüzölçümü denmekte arsa payı 150/7800 ayrı bir blok ismine de sahip. Şayet bu 2000m2 kısıtına giriyorsa dahi E.V.K.nun aynı 5627 no.Lu kanununun 2. Maddesinin 2. fıkrası "(2) Enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik önlemlerin uygulanması ile özellik veya görünümleri kabul edilemez derecede değişecek olan sanayi alanlarında işletme ve üretim faaliyetleri yürütülen, ibadet yeri olarak kullanılan, planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan, yılın dört ayından daha az kullanılan, toplam kullanım alanı elli metrekarenin altında olan binalar, koruma altındaki bina veya anıtlar, tarımsal binalar ve atölyeler, bu Kanun kapsamı dışındadır. " ki ben ve en az 50 kişi daha sadece yazın 3 ay kullanmaktayız ve ikamet adreslerimiz Bursadadır sadece 5-6 kişi yaz kış kullanmaktadır, ne şekilde bunu ispat ederek 2000m2 engelini aşabiliriz? Her türlü fikir ve yardıma açığım saygılar.
Cevap: Sitede kömür yakıttan ferdi kombiye geçiş
Merhaba arkadaşlar.
Benimde uygun görürseniz danışmak istediğim birkaç konu var.Karabükte ikamet etmekteyim ve şehrimize doğalgaz gelmek üzere.bu gün bu konu ile ilgili yapmış olduğumuz yakıt yönetimi toplantısında yanlış olduğunu düşündüğün bazı uygulamaların dogruluğunu öğrenmek istiyorum.öncelikle toplantıda sitemize doğalgaz alınıp alınmaması ile ilgili oylama yaptık.daha sonrasında 2000 m2 kuralını aşmak için 5 blok olan yakıt yönetimimizi her blok ayrı olacak şekilde ayrılmasını oyladık ve kabul edildi bu kabul edilmenin ardından divan kuruluna verilen bi liste oylandı ve bu listede adı geçenler ayrılan blokların yöneticisi oldular
tüm bu oylamalarda yöneticimiz olan kişi vekaletleriyle birlikte 7 oy, yönetimde olan bir başka kişide vekaletleriyle birlikte 4 oy kullandı.
1-yakıt yönetimlerinde 1 kişi en fazla kaç vekalet alabilir
2-Biz ayrılan blok yöneticimizi blok sakinleri olarak daha sonra seçmek istememize rağmen bu işin yazdığım şekilde olması gerektiği ve bu yapılan toplantının karar defterine yazılması gerektiği söylendi bu doğru mudur
3-doğalgaza önümüzdeki yıl gececeğimiz için bölünen bloklar olarak eski yönetimi muhatap alacak mıyız yoksa muhatabımız bana göre garip şekilde seçilen blok yöneticimiz mi?
4-5 blok olan yakıt yönetiminin 2000 m2 şartını aşmak için site içinde ayrı ayrı bölünmesi olağan bir durum mu
kusura bakmayın bugün yapılan toplantıda ziyadesiyle aklım karıştığı içinuzunca bi sorular zinciri oldu.bu konularla ilgili yardımcı olursanız sevinirim arkadaşalr.şimdiden elinize ve emeğinize sağlık...teşekkürler