Ahmet Bey,ilamların icrası her icra dairesinden talep edilebilir.
Printable View
Ahmet Bey,ilamların icrası her icra dairesinden talep edilebilir.
İlgili mahkemenizden ilamın üzerine veya arkasına kesinleşme şerhini işletin.
Ayrıca kesinleşmiş bir ilamınız olduğuna göre ben bir avukat yardımı ile icratakibi yapın önerisinde bulunurum.
Hiç olmazsa vekalet ücreti ödemelerini değerlendirmenize sunarım.
Saygılarımla
Temyizden sonra istenebilecek ikinci şey karar düzeltmedir.
Ancak temyizden onama çıktıktan sonra karar düzeltme istenir ve buna karşılık karar değişmezse bunun para cezası/harcı var.
Dolayısıyla muhtemelen karar düzeltme talep edilmeyecektir ama kararın kesinleşmesi için karar düzeltme süresi kadar beklenecektir.
Karar düzeltmenin temyiz gibi parasal sınırları vardır. 2008 yılı için bu sınır 7600 YTL dir. Sizin dava değeriniz bu rakamın üzerinde değilse nasıl karar düzeltme istenecek? Tüketici mahkemesi dediğinize göre, 7600 YTL yi aşan bu malı ben merak ettim. Ayrıca karar düzeltme talebi ilamın icrasını durdurmaz.
Saygılarımla.
Alacağım müteahhite vermiş olduğum 3000 ytl kapora idi.Ben karar düzeltme süresini mi bekleyeyim yoksa icra ilamı yapmamda bir mahsur var mı?Bana bir yol gösterirseniz sevinirim.Bu 7600 ytl alacak miktarı mı?
Birde davalı icraya parayı ne kadar sürede yatırmaz ise haciz işlemi gerekir?İcra davalıdan mal beyanında bulunmasını isteyebilir mi?İcra süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?
Tüketici mahkemesi ilamı ve yargıtay ilamı ile icra ilamı yaptırmam için yeterli mi?İcrada ne gibi masraflar vardır?Takip masrafını davalıya yıkmak mümkün mü?
Bende Tüketici mahkemesinin ilamı var.Tüketici mahkemesi bana Yargıtayın onama kararı ilamının fotokopisini göndermiş.Yargıtay onama ilamının fotokopisinin sağ üst köşesinde Tüketici mahkemesinin hakiminin imza sicil ve tarih var.Şerh bu mu oluyor yoksa 15 günlük düzeltme itirazının sonunda bana Tüketici Mahkemesinden kesinleşmiş bir tebligat daha mı yapılacak?
Arkadaşlar merhaba, benim sorum şöyle? 2001-2003 tarihleri arasında çalıştığım firmanın sabit telefonu üzerime kayıtlıydı.2003 Tarihinde bu işyerinden ayrıldım ve kendi işyerimizi açmak için telekoma başvurdum ve adıma kayıtlı olan telefonun faiziyle birlikte 960.000.000 milyon bugün itibariyle 960 YTL borcul olduğu söylendi, eski patronuma gidip durumu anlattım fakat ödeyeceğini söylediği halde bu borcu ödemedi ve ayrıca sigortamıda yatırmadığını öğrendim bu konuda ne gibi bir girişim yapabilirim, yardımcı olursanız teşekkür ederim...